Other languages with Google Translate

Magdalenakyrkan i Kyrkcentrum

Magdalenakyrkan- en del av Kyrkcentrum "böjt i trä"

Här firar vi gudstjänst flera gånger i veckan. Här kan man ha dop, vigsel/bröllop, välsignelse och begravning. Och på Kyrktorget, i anslutning till Magdalenakyrkan kan man ha dopkalas, mottagning eller minnesstund.

I Magdalenakyrkan firar vi andakter och gudstjänstervarje vecka:
Kl 13.00 Tisdagar: Finsk andakt
Kl 08.30 Onsdagar: Morgonmässa
Kl 18.30 Onsdagar: Veckomässa
Olika tider Söndagar: Gudstjänst
Kolla kalendern på startsidan för exakta tider och datum. Det varierar lite beroende på årstid.

Med sina stora fönster mot himlen är ljuset ibland magiskt. Utanför står träden och man kan följa årets växlingar. Ibland ser vi ekorren springa på grenarna.

Tänd gärna ljus och om du vill så skriv ner en bön och lägg den i böneskålen. Bönerna tas om hand av en diakon och skålen töms regelbundet.

1 september 1985 stod Kyrkcentrum klart

Fyra arkitektfirmor lämnade in förslag och det vinnande förslaget kom från Arosgruppen i Uppsala med Jan-Ove Fågelberg som huvudarkitekt.

Altartavlan "kristus är livets träd"

Tavlan målades av konstnären Olof Hellström från Uppsala.

klockstapeln

Klockorna i klockstapeln gjöts av Bergholtz gjuteri i Sigtuna. Pax (lilla klockan) och Gloria (stora klockan) med inskriptionen...

Gammal bygd i förändring står, klocka ring in det som evigt består

max antal personer i magdalenasalen

I Magdalenasalen får det max vara 150 personer samtidigt.

Evelina Lindström

Kyrkvaktmästare

Växel: 0171-46 80 20

Mer om Evelina Lindström