Other languages with Google Translate

Håbo pastorat Besöksadress: Västerhagsv 15, 74624 BÅLSTA Postadress: BOX 194, 74624 BÅLSTA Telefon:+46(171)468020 E-post till Håbo pastorat

Magdalenakyrkan i Bålsta

Här ligger Magdalenakyrkan

I Magdalenakyrkan firas gudstjänst flera gånger i veckan. Här kan man ha dop, vigsel/bröllop, välsignelse och begravning. Och på Kyrktorget, i anslutning till Kyrksalen kan man ha dopkalas, mottagning eller minnesstund. Vill du fråga eller boka se kontaktuppgifter till Marianne Toikkanen här nedanför.

I Magdalenakyrkan firar vi andakter och gudstjänstervarje vecka:
Kl 13.00 Tisdagar: Finsk andakt
Kl 08.30 Onsdagar: Morgonmässa
Kl 18.30 Onsdagar: Veckomässa (från höst till vår)
Kl 11.00 Söndagar: Högmässa
Kolla kalendern på startsidan för exakta tider och datum. Det varierar lite beroende på årstid.

Med sina stora fönster mot himlen är ljuset ibland magiskt. Utanför står träden och man kan följa årets växlingar. Ibland syns en ekorre springa på grenarna.

Tänd gärna ljus och om du vill. Du kan skriva ner en bön och lägga i böneskålen. Bönerna tas om hand av en diakon och skålen töms regelbundet.

1 september 1985 stod Kyrkcentrum klart

Fyra arkitektfirmor lämnade in förslag och det vinnande förslaget kom från Arosgruppen i Uppsala med Jan-Ove Fågelberg som huvudarkitekt.

första söndagen i advent 2018 byttes namnet till magdalenakyrkan

Efter ett beslut i kyrkorådet, den 17 september 2018, bytte byggnaden på Västerhagsvägen 15 i Bålsta namn till Magdalenakyrkan.

Altartavlan "kristus är livets träd"

Tavlan målades av konstnären Olof Hellström från Uppsala.

klockstapeln

Klockorna i klockstapeln gjöts av Bergholtz gjuteri i Sigtuna. Pax (lilla klockan) och Gloria (stora klockan) med inskriptionen...

Gammal bygd i förändring står, klocka ring in det som evigt består

max antal personer i magdalenakyrkan

I Magdalenakyrkan får det max vara 150 personer samtidigt.

Evelina Lindström

Kyrkvaktmästare

Mer om Evelina Lindström

Vaktmästare för Magdalenakyrkan.

Marianne Toikkanen

Assistent

Mer om Marianne Toikkanen

Bokning av dop, vigsel, välsignelse, begravning, dopkalas, minnesstund och möten i församlingshemmen. Telefontid måndag-fredag kl. 09-12, 13-15.

Mikael Rutersten

Kyrkomusiker

Mer om Mikael Rutersten

Organist. Musikansvarig för Kalmar kyrka, Yttergrans kyrka och Magdalenakyrkan. Telefontid på fredagar kl. 09.30-10.30.