Svenska kyrkan Karlskrona

Kontakt

Svenska kyrkan Karlskrona Besöksadress: Amiralitetstorget 27, 37131 KARLSKRONA Telefon: +46(455)334700 E-post till Svenska kyrkan Karlskrona

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Svenska kyrkan Karlskrona

Välkommen till Svenska kyrkan Karlskrona. Vi vill vara en mötesplats där stad, skärgård och det mångkulturella möts. Vi bygger en kyrka för framtiden med en självklar plats för barn, ungdomar, familjer och äldre i gudstjänst och verksamhet. Våra församlingar är Karlskrona stadsförsamling och Aspö församling.

Musik i advent och jultid

Advent, jul och nyår

Advent, jul och nyår

Trefaldighetskyrkan

Julspel 22 december 18.00

Trefaldighetskyrkan

Välkomna att fira Julafton med oss i Kungsmarkskyrkan
24 december 11.00

JUL I GEMENSKAP

Välkomna att fira Julafton med oss i Kungsmarkskyrkan 24 december 11.00

december/ januari

Det händer i din församling

december/ januari

Våra barngrupper startar igen efter sommaruppehållet vecka 37. Välkommen!

Barngrupperna startar för hösten

Våra barngrupper startar igen efter sommaruppehållet vecka 37. Välkommen!

Vad spelar du för roll? Är du värd något?

Konfirmation 2017/2018

Vad spelar du för roll? Är du värd något?

Fredrikskyrkans Gosskör, Herrkör och Gosskörens juniorer öppnar för rekrytering av nya korister.

Nya korister

Är du sugen på att sjunga i kör?

Fredrikskyrkans Flickkörer

Är du sugen på att sjunga i kör?

Tredje söndagen i advent

Den tredje adventssöndagen berättar om Johannes döparen. Han som var kusin till Jesus och förberedde folket på att något nytt skulle komma.

Bana väg för Herren

Liturgisk färg

Violett eller blå

Altardekoration

På altaret ställer vi violetta blommor och vi tänder två ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning

Jesaja kapitel 29, vers 17 - 21

Snart, om en liten tid, skall Libanon bli till en trädgård och trädgårdar räknas som skog. Den dagen skall de döva höra när man läser ur bokrullen, och de blindas ögon skall se, fria från dunkel och mörker. De förtryckta skall ständigt glädjas över Herren, de fattigaste jubla över Israels Helige. Ty då är det slut med tyrannerna, borta är de hänsynslösa, utplånade alla som hade ont i sinnet, de som anklagade oskyldiga inför domstolen, snärjde dem som förde rättvisans talan och med lögner fällde den som var utan skuld.

Första korinthierbrevet kapitel 4, vers 1 - 5

Vi bör alltså betraktas som Kristi tjänare och som förvaltare av Guds hemligheter. Nu krävs ju av en förvaltare att han skall visa sig pålitlig. Men mig är det likgiltigt om ni eller någon mänsklig domstol dömer mig. Inte heller dömer jag mig själv. Mitt samvete är rent, men det betyder inte att jag är frikänd. Den som dömer mig är Herren. Fäll därför ingen dom i förtid, innan Herren kommer. Han skall låta ljus falla över det som ligger dolt i mörkret och avslöja allt som människorna har i sinnet. Och då får var och en sitt beröm från Gud.

Evangeliet enligt Matteus kapitel 11, vers 2 - 11

Johannes fick i sitt fängelse höra om Kristi gärningar, och han skickade några av sina lärjungar för att fråga honom: ”Är du den som skall komma, eller skall vi vänta på någon annan?” Jesus svarade dem: ”Gå och berätta för Johannes vad ni hör och ser: att blinda ser och lama går, spetälska blir rena och döva hör, döda står upp och fattiga får ett glädjebud. Salig är den som inte kommer på fall för min skull.” När de hade gått började Jesus tala till folket om Johannes: ”Vad gick ni ut i öknen för att se? Ett strå som vajar för vinden? Nej. Vad gick ni då ut för att se? En man i fina kläder? Men de som bär fina kläder finns i kungapalatsen. Vad gick ni då ut för att se? En profet? Ja, och jag säger er: en som är mer än profet. Det är om honom det står skrivet: 'Se, jag sänder min budbärare före dig, han skall bereda vägen för dig.' Sannerligen, ingen av kvinna född har trätt fram som är större än Johannes döparen, men den minste i himmelriket är större än han.

Psaltaren

Psaltaren kapitel 146, vers 3 - 9

Lita aldrig på mäktiga män, människor som ingen hjälp kan ge. De ger upp andan och blir jord igen, då går deras planer om intet. Lycklig den som har sitt stöd i Jakobs Gud och sätter sitt hopp till Herren, sin Gud. Han som har gjort himmel och jord och hav och allt vad som finns i dem, han sviker aldrig sina löften. Han ger de förtryckta deras rätt, han ger de svältande bröd. Herren befriar de fångna, Herren öppnar blinda ögon, Herren rätar krökta ryggar, Herren älskar de trogna, Herren ger främlingar skydd, stöder faderlösa och änkor men korsar de ondas planer.

Kontakt

Församlingsexpeditionen