Svenska kyrkan Karlskrona

Kontakt

Svenska kyrkan Karlskrona Besöksadress: Amiralitetstorget 27, 37131 KARLSKRONA Telefon: +46(455)334700 E-post till Svenska kyrkan Karlskrona Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Svenska kyrkan Karlskrona

Välkommen till Svenska kyrkan Karlskrona. Vi vill vara en mötesplats där stad, skärgård och det mångkulturella möts. Vi bygger en kyrka för framtiden med en självklar plats för barn och unga i gudstjänst och verksamhet. Våra församlingar är Karlskrona stadsförsamling och Aspö församling.

Kungsmarkskyrkan

Kristen djupmeditation

Kungsmarkskyrkan

Septembernumret av vårt församlingsblad kommer hem till din brevlåda vecka 34 torsdagen den 25 augusti

Det händer i din församling

Tisdagen den 13 september 18.00- 21.00  i Kungsmarkskyrkan

Volontärutbildning Steg 1

Tisdagen den 13 september 18.00- 21.00 i Kungsmarkskyrkan

" Gud, om du och jag ska talas vid måste jag vara helt ärlig."
Fredag 16 september klockan 18.00 Trefaldighetskyrkan

Ann Heberlein

" Gud, om du och jag ska talas vid måste jag vara helt ärlig." Fredag 16 september klockan 18.00 Trefaldighetskyrkan

Virtuella våldtäkter - vem, hur och varför?
Tisdag 20 september klockan 18.30 Kungsmarkskyrkan

Caroline Engvall

Virtuella våldtäkter - vem, hur och varför? Tisdag 20 september klockan 18.30 Kungsmarkskyrkan

Många hör av sig och undrar hur de kan hjälpa flyktingar och asylsökande. Svenska kyrkan Karlskrona har en stor verksamhet där just din hjälp behövs!

Din hjälp behövs

Att få göra skillnad gör gott.
Nu kan du bli Fadder/ Medmänniska

Fadderverksamhet

Att få göra skillnad gör gott. Nu kan du bli Fadder/ Medmänniska

Kapellet på Vämö kyrkogård. Strax intill ligger kyrkogårdsförvaltningens lokaler.

Kyrkogårdsförvaltningen

Har du svårt att själv ta dig till griftegården i Augerum? Vi arrangerar transporter från Stortorget på Trossö.

Transporter till griftegården

I sommar håller många kyrkor öppet så passa på och upptäck kulturarvet, gå på gudstjänst, konsert eller andakt. Hitta till sommaröppna kyrkor via vår webbkarta eller app.

Besök en kyrka i sommar!

Femtonde söndagen efter trefaldighet

Ett är nödvändigt

Liturgisk färg

Grön

Altardekoration

På altaret ställer vi liljor, men inte vita och vi tänder två ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning

Första Kungaboken kapitel 17, vers 8 - 16

Herrens ord kom till Elia: ”Gå till Sarefat vid Sidon och slå dig ner där. Jag har befallt en änka där att förse dig med mat.” Elia gav sig i väg till Sarefat, och när han kom till stadsporten gick där en änka och plockade pinnar till ved. Han ropade till henne: ”Kan du hämta lite vatten, så jag får dricka.” När hon var på väg för att hämta vattnet ropade han: ”Kan du ta med en bit bröd också?” Hon svarade: ”Så sant Herren, din Gud, lever, jag äger inte en brödkaka, bara en handfull mjöl i krukan och lite olja i kruset. Här plockar jag nu några vedpinnar, så att jag kan gå hem och laga till något åt mig och min pojke. Men när vi har gjort slut på det svälter vi ihjäl.” — ”Var inte rädd”, sade Elia. ”Gå och gör som du har sagt, men baka först en liten brödkaka åt mig och kom hit ut med den. Sedan kan du baka åt dig själv och din son. Ty så säger Herren, Israels Gud: Mjölet i krukan skall inte ta slut och oljan i kruset inte tryta fram till den dag då Herren låter regnet falla över jorden.” Då gav hon sig i väg och gjorde som Elia hade sagt, och både hon och Elia och pojken hade mat under lång tid. Mjölet i krukan tog inte slut och oljan i kruset tröt inte, alldeles som Herren hade sagt genom Elia.

Apostlagärningarna kapitel 4, vers 32 - 35

Alla de många som hade kommit till tro var ett hjärta och en själ, och ingen betraktade något av det han ägde som sitt; de hade allt gemensamt. Med stor kraft frambar apostlarna vittnesbördet om att herren Jesus hade uppstått, och de fick alla riklig del av Guds nåd. Ingen av dem led någon nöd. De som ägde jord eller hus sålde sin egendom och kom med köpesumman och lade ner den vid apostlarnas fötter, och man delade ut åt var och en efter hans behov.

Evangeliet enligt Matteus kapitel 11, vers 28 - 30

Kom till mig, alla ni som är tyngda av bördor; jag skall skänka er vila. Ta på er mitt ok och lär av mig, som har ett milt och ödmjukt hjärta, så skall ni finna vila för er själ. Mitt ok är skonsamt och min börda är lätt.”

Psaltaren

Psaltaren kapitel 123, vers 1 - 4

En vallfartssång. Som tjänaren ser mot sin herres hand, som tjänarinnan ser mot sin husmors hand, så ser vi mot Herren, vår Gud, och hoppas på hans nåd. Förbarma dig, Herre, förbarma dig, vi har fått nog av förakt. Vi har fått nog av de självsäkras hån, av de högmodigas förakt.

Kontakt

Församlingsexpeditionen
Nordenskjöldska gården
Amiralitetstorget 27