Svenska kyrkan Karlskrona

Kontakt

Svenska kyrkan Karlskrona Besöksadress: Amiralitetstorget 27, 37131 KARLSKRONA Telefon: +46(455)334700 E-post till Svenska kyrkan Karlskrona Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Svenska kyrkan Karlskrona

Välkommen till Svenska kyrkan Karlskrona. Vi vill vara en mötesplats där stad, skärgård och det mångkulturella möts. Vi bygger en kyrka för framtiden med en självklar plats för barn och unga i gudstjänst och verksamhet. Våra församlingar är Karlskrona stadsförsamling och Aspö församling.

Trefaldighetskyrkan & Kungsmarkskyrkan & Aspö kyrka och Amiralitetskyrkan

Sommarmusik

Trefaldighetskyrkan & Kungsmarkskyrkan & Aspö kyrka och Amiralitetskyrkan

Kungsmarkskyrkan

Kristen djupmeditation

Kungsmarkskyrkan

Tisdagen den 9 augusti 10.00- 14.00

Gratisloppis i Kungsmarkskyrkan

Tisdagen den 9 augusti 10.00- 14.00

Sommarnumret av vårt församlingsblad kommer hem till din brevlåda vecka 21 torsdagen den 26 maj.

Det händer i din församling

Många hör av sig och undrar hur de kan hjälpa flyktingar och asylsökande. Svenska kyrkan Karlskrona har en stor verksamhet där just din hjälp behövs!

Din hjälp behövs

Att få göra skillnad gör gott.
Nu kan du bli Fadder/ Medmänniska

Fadderverksamhet

Att få göra skillnad gör gott. Nu kan du bli Fadder/ Medmänniska

Kapellet på Vämö kyrkogård. Strax intill ligger kyrkogårdsförvaltningens lokaler.

Kyrkogårdsförvaltningen

Har du svårt att själv ta dig till griftegården i Augerum? Vi arrangerar transporter från Stortorget på Trossö.

Transporter till griftegården

I sommar håller många kyrkor öppet så passa på och upptäck kulturarvet, gå på gudstjänst, konsert eller andakt. Hitta till sommaröppna kyrkor via vår webbkarta.

Besök en kyrka i sommar!

Nionde söndagen efter trefaldighet

Goda förvaltare

Liturgisk färg

Grön

Altardekoration

På altaret ställer vi blommor i blandade färger och vi tänder två ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning

Ordspråksboken kapitel 3, vers 27 - 32

Neka ingen en skälig gåva när det står i din makt att hjälpa. Om du har något, svara då inte din broder: ”Kom tillbaka i morgon, då skall du få.” Anstifta inget ont mot din broder, som tror sig bo trygg i din närhet. Tvista inte med någon utan fog, med en som inte har gjort dig något ont. Avundas inte våldsverkaren, slå inte in på de vägar han går. Herren avskyr den som är falsk, men de rättrådiga har hans vänskap.

Till de kristna i Efesos kapitel 4, vers 20 - 28

Men så är det inte med er. Ni har lärt känna Kristus — såvida ni nu har hört om honom och undervisats om honom efter den sanning som finns hos Jesus. Därför skall ni sluta leva som förut; ni skall lägga av er den gamla människan, som går under, bedragen av sina begär. Se till att ni förnyas i ande och förstånd och att ni klär er i den nya människan, som har skapats efter Guds bild, med den rättfärdighet och den helighet som hör sanningen till. Lägg därför bort lögnen och 'tala sanning, var och en till sin nästa', vi är ju varandras lemmar. 'Grips ni av vrede, så synda inte.' Låt inte solen gå ner över er vrede. Ge inte djävulen något tillfälle. Den som stjäl skall sluta stjäla och i stället arbeta och sträva med egna händer, så att han kan dela med sig av sitt goda åt dem som behöver.

Evangeliet enligt Lukas kapitel 12, vers 42 - 48

Herren svarade: ”Tänk er en trogen och klok förvaltare som av sin herre blir satt att ha hand om tjänstefolket och dela ut maten åt dem i rätt tid. Salig den tjänaren, när hans herre kommer och finner att han gör vad han skall. Sannerligen, han skall låta honom ta hand om allt han äger. Men om den tjänaren tänker: Det dröjer innan min herre kommer, och så börjar slå tjänstefolket och äta och dricka sig full, då skall hans herre komma en dag när han inte väntar honom och vid en tid som han inte vet om och hugga ner honom och låta honom dela lott med de trolösa. Den tjänaren som vet vad hans herre vill men ingenting förbereder och inte handlar efter hans vilja, han skall piskas med många rapp. Men den som av okunnighet gör sådant som förtjänar prygel, han skall bara piskas med några få rapp. Av den som har fått mycket skall det krävas mycket, och den som har anförtrotts mycket skall få svara för desto mera.

Psaltaren

Kontakt

Församlingsexpeditionen
Nordenskjöldska gården