Kontakt

Svenska kyrkan Karlskrona Besöks- och postadress: Amiralitetstorget 27, 37131 KARLSKRONA Telefon: +46(455)334700 E-post till Svenska kyrkan Karlskrona

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Aspö kyrka

Aspö kyrka stod färdig 1891. Kyrkan är byggd av tegel, som fraktades i stora lastekor från Nättraby. Stenen till kyrkans grund togs och höggs på ön. Byggmästare var Carl Johnsson.

Aspö kyrka är uppförd i nygotisk stil. Orgelläktaren är belägen ovanför vapenhuset och däröver reser sig tornet med en kyrkklocka.

Den fasta inredningen är samtida med kyrkan. Inför 100-årsjubiléet återställdes de ursprungliga färgerna i koret, på altaret och predikstolen.

Kyrkan har cirka 200 sittplatser.