Leva vidare

För dig som förlorat en livskamrat eller nära anhörig/vän

Sorgen och gråten behöver tid.
               Och tar tid.
I samtal stöttar vi varandra i att leva vidare.

Att förlora sin livskamrat, förälder eller ett barn förändrar livet för alltid. Vi står inför en ny situation i livet, både känslomässigt och praktiskt. Hur orkar jag gå vidare? Var kan jag hitta kraften? Vad händer med mig?

Det finns inga givna svar och varje människas sorg är unik. Sorg kan inte jämföras, men att få dela tankar och erfarenheter med varandra kan ändå vara en hjälp. Att möta andra som känner igen det man själv går igenom kan göra sorgen lättare att bära. Att dela både sorgen och glädjen, tankar kring det som varit, nuet och framtiden, kan vara steg på vägen vidare. 

Samtalsgruppen vänder sig till dig som förlorat en livskamrat eller nära anhörig och det bör ha gått tre månader sedan dödsfallet innan du deltar. Du får bäst behållning om du deltar alla gånger. Det är särskilt viktigt att vara med vid första tillfället.

Vi möts i Nordenskjöldska gården, Amiralitetsgården 27 med ingång från parken, ca två timmar vid 6 tillfällen samt en återträff. Ny grupp startar vanligtvis i september/oktober respektive januari/februari. Samtalsgruppen är kostnadsfri.

Nästa grupp startar tisdag 14 februari, kl 17.30 - ca 19.30.  Tiden anpassas vid deltagare som använder Aspöfärjan, och kan komma justeras, men så att det fungerar för alla.

Anmälan med namn och telefonnummer till Annika, se nedan, senast söndag 12 februari.

Du är välkommen att höra av dig med en intresseanmälan och med frågor!

Du är också varmt välkommen att höra av Dig om du önskar enskilt samtal med diakon eller präst.