Elisabet Kling och Linda Pettersson välkomnar alla intresserade till vårens aktiviteter. – Och om någon vill engagera sig mer, till exempel bli värd, ta kontakt med mig, säger Elisabet Kling.
Foto: Mona Davidsson

Här kan du träffa vänner – och ta en fika

Nyhet Publicerad

Flitiga fingrar, trivselträff eller promenadgrupp. Oavsett namn på aktiviteten finns en gemensam nämnare: fika. – Det är okej att bara komma och umgås och ta en fika, i vår värld finns inga måsten. Det säger Elisabet Kling, diakon med Kärleken och Holm som sitt arbetsområde.

Värdinnan Linda Pettersson instämmer:
– Att känna sig välkommen och få något gott i magen, det är nummer ett.
Aktiviteter på dagtid lockar av förklarliga skäl många äldre, men vänder sig förstås till alla vuxna som råkar vara lediga: den som jobbar skift eller oregelbundet, den som är sjukskriven eller mellan jobb, den som är föräldraledig. Och självklart går det bra att ta med sitt lilla barn eller barnbarn.
En nyhet denna termin är ”Flitiga fingrar”, varannan måndag i Holms församlingshem. Den som vill vara kreativ kan till exempel handarbeta, sticka, virka eller ägna sig åt enklare träslöjd. En tanke är att vid något tillfälle göra blomsterarrangemang, och att hjälpa till med vinster till lotterier och julmarknader som drar in pengar till det internationella arbetet.
Men det går hur bra som helst att ”bara vara”. Komma hemifrån en stund, träffa bekanta, fika och delta i en enkel andakt. Första tillfället är den 13 februari.
Veckan innan, den 6 februari är det terminsstart för ”Vi daglediga” i Holms församlingshem. De träffarna fortsätter sedan varannan måndag.
– Numera, sedan skolan lagts ned, går det också bra att köra bil ända upp, tipsar Elisabet dem som inte är så rörliga.
Andra aktiviteter i området är till exempel promenadgruppen på tisdagar, som är ett samarbete med vårdcentralen, trivselträffar och soppluncher.

Text: Mona Davidsson