Eva Eriksson har sin bas i Andersbergskyrkan, där besökarna bland annat erbjuds gudstjänster, soppluncher och språkcafé.
Foto: Mona Davidsson

Eva är ny i Andersberg

Nyhet Publicerad Ändrad

Yrkeslivet har tagit lite olika vändningar, men det har alltid kretsat runt människor. Just nu finns Eva Eriksson i Andersbergskyrkan, som diakoniassistent.

– Det var min man som såg annonsen och sade ”ska du inte söka det här?”, berättar Eva Eriksson. Och jobbet kändes så rätt, så det gjorde jag – och nu är jag här.
Hon har jobbat inom kontor och som undersköterska, utbildade sig till beteendevetare, jobbade som assistentsamordnare, blev enhetschef – och fick som så många andra brutal närkontakt med den ökända väggen. Efter att ha återhämtat sig började hon hösten 2015 jobba inom särskolan.
– Att gå in i väggen är en lärdom, säger hon. Det har gjort mig mer rädd om mig själv – men också bättre på att möta människor där de är.
Jobbet i Andersbergskyrkan sker i samarbete med Eva Gustafsson och Elin Eckerberg. Bland arbetsuppgifterna kan nämnas språkcaféet, hembesök, besök på äldreboenden – och att finnas till hands för dem som vill prata. Någon gång i månaden ska Eva jobba på nattcaféet, viss tid tjänstgör hon i Martin Luther och på gudstjänster där.
– Jag har alltid vetat att jag ska jobba med människor, säger Eva. Nu är det fullt fokus på detta – sedan får vi se vad det kan leda till.

Text: Mona Davidsson

 

Foto: Mona Davidsson