Foto: Image by congerdesign from Pixabay

Här kan du läsa om vår församlingsverksamhet, hitta kontaktuppgifter och information om kommande aktiviteter.

Nya riktlinjer med anledning av smittspridningen av Coronaviruset från och med 16 november. Detta gäller i Älvsby församling.

Församlingen respekterar myndigheternas rekomendationer och har därför valt att ta ”Jullov” och pausa nästan all verksamhet redan nu.

Kyrkklockorna i Älvsby kyrka kommer att fortsätta ringa i gudstjänsttid, för att samlas till bön, även om bönen just nu sker runt om i hemmen.

Söndagens gudstjänst kl. 11.00 kommer att firas, men utan besökare och du är välkommen att följa livesändningen via Älvsby församlings facebooksida.

Du behöver inte ha facebook för att kunna se livesändningen. Här  på församlingens hemsida i det inklistrade facebookflödet.

Under dagtid, vardagar står Älvsby kyrka öppna för besök om du vill gå in, be en bön och hålla en enskild andakt.

Söndagar mellan kl. 12-13 är kyrkan bemannad med personal. Då är du välkommen att besöka kyrkan, tända ett ljus, be en bön eller för ett samtal.

Dop, vigslar och begravningar
Kyrkliga handlingar såsom dop, begravningar och vigslar genomförs, men vi iakttar extra stor försiktighet. Max antal deltagare är för närvarande 20 personer vid begravningar och 8 deltagare vid vigslar och dop, exklusive kyrkans personal. Från och med oktober 2020 är all vår verksamhet i Storforsens kapell pausad.

Prioritera handhygien och visa hänsyn
Det viktigaste är eget ansvar. Tänk på att:

Stanna hemma vid minsta symptom
Tvätta händerna ofta och noga
Håll avstånd till varandra

Pastorsexpeditionen
Expeditionen är stängd för besök, men du är välkommen att ringa, maila eller lämna post i församlingens brevlåda.

Mail: alvsby.forsamling@svenskakyrkan.se

Postadress: Tingshusgatan 1, 942 33 ÄLVSBYN

Uthyrning
På grund av restriktionerna hyrs inte Församlingsgården eller Johannesgården ut från och med 17 november.

Vi gör detta i solidaritet med varandra och med världen och ber om Guds närhet i dessa tider av oro.

Behöver du någon att prata med finns präster och diakon att nå dagtid mån-fred via församlingsexpeditionen 0929-149 00.

Jourhavande präst har öppet alla dagar kl. 21-06. Jourhavande präst når du via 112.

Söndagen den 19 september 2021 är det val i Svenska kyrkan. Alla medlemmar som är 16 år och äldre kan rösta om hur de vill att Svenska kyrkan ska styras. Här hittar du information om hur och var du röstar och övergripande information om nomineringsgrupper och kandidater i valet. Valresultatet kommer också att publiceras här.