Älvsby kyrka i sommartidens grönska
Foto: Sara Bohlin

Älvsby församling

Här kan du läsa om vår församlingsverksamhet, hitta kontaktuppgifter och information om kommande aktiviteter.

Församlingsgården, Älvsby församling

Församlingsexpedition, bokning och kontakt

Församlingsexpeditionen ligger på Tingshusgatan 1, bredvid Älvsby kyrka. Här kan du boka dop och vigsel, och i samband med dem lokaler, samt beställa minnestelegram.

15/6 Församlingsresa

Välkommen att följa med på årets församlingsresa. På programmet står bland annat rundtur på Rödbergsfortet i Boden och guidning av Världsarvet i Gammelstad.

Att vara medlem

I Svenska kyrkan, Älvsby församling innebär att du är med och hjälper oss att finnas till för andra människor. För älvsbybor i sorg, för ungdomar som funderar över livets mening. För barn och familjer samt för våra äldre så att de inte behöver sitta ensamma. Tack vare våra medlemmars bidrag kan vi vara där när det behövs och vara med och skapa minnen i livets högtider.

Närbild på en präst som lägger en oblat i någons händer.

Gudstjänster

I Älvsby församling finns två kyrkor, Älvsby och Vidsels kyrka. I dem firas gudstjänster och mässor. Gudstjänst kan också firas på annan plats; ibland på Fluxen och äldreboenden - ibland i någon närliggande by. Välkommen!

Dop, konfirmation och vigsel

För de viktiga delarna av livet, finns svenska kyrkan.

Begravning

Det är viktigt att ta farväl. I kyrkan gör vi det i en begravningsgudstjänst då vi överlämnar den som dött till Gud. Som anhörig kan du få hjälp med planering inför en begravning. och tillsammans med prästen kan du prata om begravningsgudstjänstens innehåll och välja psalmer.

4/7 "Midsommarnätter"

Wilmer Heikkilä, sång och Nina Sandell, piano och orgel.  Musik av Stenhammar, Sjöberg, Gärdestad m.fl

11/7

Markus Wargh, domkyrkoorganist i Luleå, bjuder på orgelmusik av bland annat J.S. Bach samt improvisationer.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Behöver du någon att prata med?

Alla kan vi hamna i situationer då livet känns tungt. När man är ledsen, orolig eller rädd kan det vara skönt att ha någon att prata med. Diakoner och präster erbjuder därför enskilda samtal. De har tystnadsplikt och samtalen är kostnadsfria.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem

Barn och familj

Barn och deras föräldrar är viktiga. I Älvsby församling finns lite olika verksamheter att ta del av. Till dessa är alla välkomna och i det krävs inte någon föranmälan.

Mötesplatser

Välkommen på Älvsby församlings öppna mötesplatser där du har möjlighet att träffa andra för att umgås och delta i olika aktiviteter. Till dessa är alla välkomna och i det krävs inte någon föranmälan.

Internationellt arbete

Har du ett hjärta som klappar både för människor helt nära och för människor långt borta så är du välkommen med i Älvsby församlings internationella grupp.

Några unga tjejer sitter och skrattar vid ett bord.

Ung i kyrkan

Du som är ung är en viktig del i vår församling och du är välkommen precis som du är.

Några personer sitter vid ett bord och läser och antecknar.

Studier och samtal

Välkommen till församlingens samtalsgrupper om tro och liv.

Musik och körer

Här har vi samlat verksamhet som har med musik att göra.

Läs på Svenska kyrkans gemensamma sidor

En kvinna står utomhus och spelar gitarr för en grupp barn.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!

En man med stor ryggsäck går mellan kyrkbänkarna i Uppsala domkyrka.

Bli medlem

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. När man vill bli medlem i Svenska kyrkan är det framförallt sin församling som man blir medlem i. Här finns alltid en plats för dig.

Den 6 februari firas samefolkets dag!

Publicerad:

Vi önskar alla samer en glad nationaldag! Nordsamiska: Lihkku Sámi álbmotbeivviin! Lulesamiska: Vuorbbe Sámij álmmukbiejvijn! Pitesamiska: Lihkko Sáme älbmukbäjvváj! Umesamiska: Lïhkkuos Sämij ålmmagebiejvieb! Sydsamiska: Lahkoe Saemiej åålmegebiejjine!

Frysskada i Älvsby kyrka

Publicerad:

Under den stränga kylan i början av januari har ett rör spruckit sönder och orsakat en lindrig vattenskada i Älvsby kyrka.

Kyrkorådet i Älvsby församling stödjer aktionen "Vi anger inte"

Publicerad:

Vi är bekymrade över regeringens förslag om anmälningsplikt. Vad kommer den göra med tilliten i vårt samhälle?

Information om personuppgifter - GDPR

Svenska kyrkan har hanterat personuppgifter på ett ansvarsfullt sätt i flera hundra år och kommer fortsätta att göra så. Din personliga integritet är viktig och därför vill Älvsby församling informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur Älvsby församling använder dem och vilka rättigheter du har.

En kvinna sitter i gräset och lutar huvudet i handen.

Tankar inför helgen

"Naturen är så vacker i midsommartid, tänkte Josefin. Mitt i allt detta satt hon själv och kände sig trasig." Läs prästens tankar inför helgen på Svenska kyrkans bloggportal.