Foto: True North /Ikon

Här kan du läsa om vår församlingsverksamhet, hitta kontaktuppgifter och information om kommande aktiviteter.

Församlingsgården, Älvsby församling

Församlingsexpedition, bokning och kontakt

Församlingsexpeditionen ligger på Tingshusgatan 1, bredvid Älvsby kyrka. Här kan du boka dop och vigsel, och i samband med dem lokaler, samt beställa minnestelegram.

Festen i stallet

Välkommen till ett roligt och stämningsfullt julspel för hela familjen.

4/12 Julstämning

Julstämning och sköna låtar i finstämda arrangemang för sång, saxofon, cello och piano.

7/12 Kråkkullens musikkapell

Välkommen att lyssna till Norrländsk folkmusik.

14/12 Onsdagscafé med innehåll

Musik i adventstid, organist Gustav Brudal.

Gudstjänster

I Älvsby församling finns två kyrkor, Älvsby och Vidsels kyrka. I dem firas gudstjänster och mässor. Gudstjänst kan också firas på annan plats; ibland på Fluxen och äldreboenden - ibland i någon närliggande by. Välkommen!

Dop, konfirmation och vigsel

För de viktiga delarna av livet, finns svenska kyrkan.

En guldfärgad julgranskula hänger i granen.

Varför firar vi advent och jul?

Advent och jul är självklara helger i vårt samhälle. Men varför firar vi advent och jul – egentligen? Och varifrån kommer traditionerna, med adventsstjärna, tomte och klappar? Här får du veta mer.

Caféer

Välkommen till någon av församlingens öppna mötesplatser Vi fikar, samtalar och umgås med varandra.

Verksamhet för alla åldrar

Vill du sjunga i kör, lyssna på föreläsningar, träffa andra småbarnsföräldrar, mötas och samtala om en god bok eller fördjupa dig i bibeln? I Älvsby församling finns något för alla. Stort som smått.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Behöver du någon att prata med?

Alla kan vi hamna i situationer då livet känns tungt. När man är ledsen, orolig eller rädd kan det vara skönt att ha någon att prata med. Diakoner och präster erbjuder därför enskilda samtal. De har tystnadsplikt och samtalen är kostnadsfria.

Att vara medlem

I Svenska kyrkan, Älvsby församling innebär att du är med och hjälper oss att finnas till för andra människor. För älvsbybor i sorg, för ungdomar som funderar över livets mening. För barn och familjer samt för våra äldre så att de inte behöver sitta ensamma. Tack vare våra medlemmars bidrag kan vi vara där när det behövs och vara med och skapa minnen i livets högtider.

Bild ovanifrån på en dator, en kaffekopp, en hand som håller i en penna och en skrivbok.

Så behandlar Svenska kyrkan dina personuppgifter

Här får du veta var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har. Du får också veta vart du ska vända dig om du har frågor kring Svenska kyrkans hantering av personuppgifter.

Trött kvinna lutar sig tillbaka och tittar på ett barn.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"Guds rike känns inte som det riktigt är i närheten, ärligt talat. Särskilt inte om det kräver en motinsats av mig. Att jag ska hålla mig alert, uthållig och frimodig." Läs Tankar inför helgen med prästen Maria Birgitta Agstam Häggkvist.