Foto: Anneli Johansson

Älvsby församling

Här kan du läsa om vår församlingsverksamhet, hitta kontaktuppgifter och information om kommande aktiviteter.

Inbjudan till Sorgegrupp

För dig som lever i sorg och saknad efter någon som stått dig nära. Att få dela sorgen med andra kan göra den lättare att bära

Några konfirmander med likadana pärlarmband sträcker fram händerna.

Konfirmander 23-24

Följ med på ett äventyr! Under konfirmationstiden får du på ett avslappnat sätt lära känna Gud och den kristna tron. I början av konfirmationstiden har vi läger med en övernattning i Vidsel för att lära känna varandra. Under vintern och våren träffas vi på onsdagar direkt efter skolan, med uppehåll för lov. I maj åker vi tillsammans på några dagars läger i ett vårvarmt Uppsala. En helt otrolig upplevelse!Anmäl dig senast 15/10.

26/9 "Ännu en dag"

Välkommen till musikcafé i Vidsels kyrka. Sång och musik med Vistträskkören.

1/10 ”Från läsarsång till country”.

Denna kväll kommer Jard att sjunga några av de populäraste och mest omtyckta sångerna som  bröderna Samuelsons sjöng. 

EKUMENISK MÖTESHELG

6-8 oktober är det en ekumenisk möteshelg med medverkan av präster, pastor och medlemmar från Svenska kyrkan, EFS och Korskyrkan i Älvsbyn. Varmt välkommen att fira gudstjänst!

Vad händer i höst?

Hösten närmar sig och med den startar vi upp våra olika gruppverksamheter.

Gudstjänster

I Älvsby församling finns två kyrkor, Älvsby och Vidsels kyrka. I dem firas gudstjänster och mässor. Gudstjänst kan också firas på annan plats; ibland på Fluxen och äldreboenden - ibland i någon närliggande by. Välkommen!

Dop, konfirmation och vigsel

För de viktiga delarna av livet, finns svenska kyrkan.

Begravning

Det är viktigt att ta farväl. I kyrkan gör vi det i en begravningsgudstjänst då vi överlämnar den som dött till Gud. Som anhörig kan du få hjälp med planering inför en begravning. och tillsammans med prästen kan du prata om begravningsgudstjänstens innehåll och välja psalmer.

Församlingsgården, Älvsby församling

Församlingsexpedition, bokning och kontakt

Församlingsexpeditionen ligger på Tingshusgatan 1, bredvid Älvsby kyrka. Här kan du boka dop och vigsel, och i samband med dem lokaler, samt beställa minnestelegram.

Caféer

Välkommen till någon av församlingens öppna mötesplatser Vi fikar, samtalar och umgås med varandra.  

Verksamhet för alla åldrar

Vill du sjunga i kör, lyssna på föreläsningar, träffa andra småbarnsföräldrar, mötas och samtala om en god bok eller fördjupa dig i bibeln? I Älvsby församling finns något för alla. Stort som smått.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Ny gudstjänstdag i Vidsel!

Publicerad:

Nu testar vi något nytt, vi byter gudstjänstdag i Vidsels kyrka. Varmt välkommen till "Psalm- och sångkväll" en tisdag per månad!

Sommartid på gudstjänster!

Publicerad:

På midsommardagen 24 juni 2023 inför vi sommartid på gudstjänster. Sommartiden gäller augusti månad ut.

Sommartider på församlingsexpeditionen!

Publicerad:

Under sommaren 2023 har Älvsby församlingsexpedition något förändrade öppettider, bland annat kommer vi att hålla stängt på fredagar under vecka 26-32.

Behöver du någon att prata med?

Alla kan vi hamna i situationer då livet känns tungt. När man är ledsen, orolig eller rädd kan det vara skönt att ha någon att prata med. Diakoner och präster erbjuder därför enskilda samtal. De har tystnadsplikt och samtalen är kostnadsfria.

Att vara medlem

I Svenska kyrkan, Älvsby församling innebär att du är med och hjälper oss att finnas till för andra människor. För älvsbybor i sorg, för ungdomar som funderar över livets mening. För barn och familjer samt för våra äldre så att de inte behöver sitta ensamma. Tack vare våra medlemmars bidrag kan vi vara där när det behövs och vara med och skapa minnen i livets högtider.

Läs på Svenska kyrkans gemensamma sidor

En kvinna står utomhus och spelar gitarr för en grupp barn.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!

En man med stor ryggsäck går mellan kyrkbänkarna i Uppsala domkyrka.

Bli medlem

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. När man vill bli medlem i Svenska kyrkan är det framförallt sin församling som man blir medlem i. Här finns alltid en plats för dig.

Information om personuppgifter - GDPR

Svenska kyrkan har hanterat personuppgifter på ett ansvarsfullt sätt i flera hundra år och kommer fortsätta att göra så. Din personliga integritet är viktig och därför vill Älvsby församling informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur Älvsby församling använder dem och vilka rättigheter du har.

En kirurg med munskydd i ansiktet.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"Vad som blev uppenbart i detta cancerkaos, var hur full världen var av Guds änglar i människokostym. En strid ström av människor hörde av sig, människor som bad för dem, som ställde upp med snöskottning, skjutsningar, att handla och så vidare." Läs tankar inför helgen.