Kontakt

Älvsby församling Besöks- och postadress: Tingshusgatan 1, 94233 ÄLVSBYN Telefon: +46(929)14900 E-post till Älvsby församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Här kan du läsa om vår församlingsverksamhet, hitta kontaktuppgifter och information om kommande aktiviteter. Vi hoppas att du kommer att trivas.

Välkommen att fira gudstjänst i Älvsby församling

Välkommen att fira gudstjänst i Älvsby församling

I vår månadsfolder hittar du all verksamhet för aktuell månad. Varmt välkommen till Älvsby församling!

Månadsfolder

Vi samlas kring dopet en tidig kväll. Äter, pysslar och samtalar. Kom med och fira!

Välkommen till dopfest!

Älvsby församling söker en ny prästkollega som kan ta vid när nuvarande komminister går i pension. Du kommer, förutom gudstjänster och kyrkliga handlingar att ha fokus på undervisning och verksamhet för vuxna.

Komminister 100% till Älvsby församling

I en katastrof behöver människor mat, vatten och tak över huvudet. Men också värdighet och hopp. Därför arbetar vi med psykosocialt stöd som gör att människor kan gå från att överleva till att leva.

Att resa sig starkare – Fastekampanjen 2018

Fastan är ett experiment i att leva det goda livet. Under fastetiden vill vi utmana dig att göra saker som är nyttiga för dig och bra för andra, en gång om dagen. Våra förslag handlar om plastkassar, poesi, böner, mat och tid för eftertanke. Vi presenterar en ny utmaning varje morgon.

Fasteutmaningen 2018

Nu startar en ny verksamhet i Vidsels kyrka.

Välkommen på stickcafé

Nu startar en ny verksamhet i Vidsels kyrka.

Nu startar vi upp KRIK -öppen idrottsverksamhet för dig som går på högstadiet och gymnasiet.

KRIK

Till alla som undrar och frågar: Pensionärernas dag är planerad till den 20 maj 2018. Mer information kommer längre fram i vår.

Pensionärernas dag

En kristen fasta kan vara att avstå från till exempel tv-tittande, godis, alkohol, kött, Facebook eller något annat. Fastan handlar om att du ska få tid för eftertanke och bön, och tid för att komma närmare Gud.

Fasta - tid för eftertanke

Nu är vi igång med vårens verksamheter. I vårt utbud finns bland annat studiegrupper, cafékvällar och musikverksamhet för blandade åldrar. Vi hoppas du finner något som fångar ditt intresse.

Upptakt för vårterminen!

Tid för andlig sång ges vid flera olika tillfällen och platser under veckan. Alla är välkomna till våra träffar.

Sångstunder på intuitioner

En gång per månad bjuder vi in till musikcafé i Vidsels kyrka. Underhållningen varierar; allt från traditionella psalmer till välkända visor.

Musikcafé i Vidsels kyrka

Vi bjuder in till musik i Älvsby kyrka. Lyssna till någon av våra körer, inbokade gäster eller lokala förmågor.

Kvällsmusik i Älvsby kyrka

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Första hjälpen vid sorg

Hos oss kan du boka dop, vigsel och begravning. Vi hjälper dig också med telegram och kyrkogårdsärenden.

Församlingsexpedition, bokning och kontakt

En Vuxenresa där du får uppleva vad den grekiska ön Samos har att erbjuda av historia, kultur och kristet arv. OBS! Sista anmälningsdag 5 februari.

Vuxenresa till Samos

För de viktiga delarna av livet, finns svenska kyrkan.

Dop, konfirmation och vigsel

För de viktiga delarna av livet, finns svenska kyrkan.

Det är viktigt att ta farväl.  I kyrkan gör vi det i en begravningsgudstjänst då vi överlämnar den som dött till Gud.

Begravning

Det är viktigt att ta farväl. I kyrkan gör vi det i en begravningsgudstjänst då vi överlämnar den som dött till Gud. Som anhörig kan du få hjälp med planering inför en begravning. och tillsammans med prästen kan du prata om begravningsgudstjänstens innehåll och välja psalmer.