Foto: Sara Bohlin

Bibelstudium Ht 2020

Att vara med i en bibelstudiegrupp är både givande och roligt. Tillsammans i grupp får du möjlighet att fördjupa dig i skriften. Inga större förkunskaper krävs och alla hälsas varmt välkomna.

tisdagar, udda veckor KL. 18.30-20.00 i ÄLVSBY KYRKA

Höstterminen 2020 erbjuds bibelstudium åtta tisdagar i udda veckor fram till jul. Det blir lite olikt tidigare terminer och lektionerna utgår inte från en Bibelbok eller andra direkta Bibeltexter utan i stället från olika teman kopplade till huvudrubriken Gud och människa.

Våren förändrades av coronapandemin med fortsatta träffar – Älvsby kyrka – för dem som kunde vara med och ”lathundar” via internet för dem som valde att vara hemma.

Vi är fortfarande i Coronatid och skall följa Folkhälsomyndighetens olika anvisningar. För bibelstudiets del innbär det att man kan delta som därvarande och/eller medvarande – och växla emellan.

Man är därvarande när man är på plats i Älvsby kyrka på tisdagarna udda veckor klockan 18.30-20.30.  Kyrkan är så stor att 50 personer där kan hålla Tegnell-avstånd utan problem.

Utan att vara i Älvsby kyrka kan man ändå medvara på annan plats och/eller annan tid.

Klockan 18.30 de aktuella tisdagarna kommer det att på internet lägga ut en introduktion till kvällens tema samt några tankegångar att fundera kring.

Materialet läggs ut i länk här nedan.

Som medvarande kan man vara ensam eller vara tillsammans med några andra där man befinner sig för stunden. Det som lagts ut på nätet kommer att finnas kvar fram till nästa bibelstudium och efter det ligger materialet kvar som nerladdningsbar pdf.

Det går också bra att få introduktioner och tankegångar via post eller sms.

Kontakta då Stig strömbergsson.

studieplan

8 september Människans rop till Gud
22 september Guds svar på människans rop
6 oktober Guds förberedelse och effekten
20 oktober Guds mest bastanta insats – del 1
3 november Guds mest bastanta insats – del 2
17 november Människans svar
1 december Människans väg in och till
15 december Människans väg vidare och mål

Lathundar att ladda ner

Stig Strömbergsson

Pensionerad präst vikarierar i vissa arbetsuppgifter

Mer om Stig Strömbergsson

Pensionerad präst som vikarierar vid behov.