Dop, konfirmation och vigsel

För de viktiga delarna av livet, finns svenska kyrkan.

Här kan du läsa mer om det som hör det kristna livet till.

Dop

Dopet är ett av kyrkans sakrament, det vill säga en helig handling. Det är något som instiftats av Jesus själv. Dopet är en handling där ett jordiskt medel, vattnet, ger en andlig gåva. Ett barnaskap hos Gud.

Konfirmation 21/22

Kust, inland, fjäll, kompisar och Gud. Så kan vi sammanfatta läsåret 21/22 i Älvsby församling. Under vårterminen kommer det att erbjudas Speed-konfa, en andra chans till konfirmation.

Vigsel

Bröllop är fest! Ett minne för livet. Att gifta sig borgerligt eller kyrkligt ger samma legitimitet, men i kyrkan ber vi också om Guds välsignelse över äktenskapet.

Musik från Spotify stoppad i kyrkan

Önskemål om inspelad musik vid förrättningar såsom vigslar, dop och begravningar blir allt vanligare, och Älvsby församling har tagit beslut om att Spotify inte får användas i kyrkan med tanke på att musiktjänsten Spotify Business upphörde den sista mars 2019.