Kontakt

Adolf Fredriks församling Besöksadress: Holländargatan 16, 11140 Stockholm Postadress: BOX 3270, 10365 STOCKHOLM Telefon: +46(8)207076 E-post till Adolf Fredriks församling Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Kyrkan öppen för besök, andakt och ljuständning: Mån kl 13-18. Tis-ons kl 10-16. Tors kl 10:30-16. Fre-sön kl 10-16.

Söndag 17 september kl 11 Mässa för alla åldrar Anna Levin. Adolf Fredriks kyrkas miniorkör. Sångfåglarna. Isabel Josephson, körledare. Kyrklunch.

Tisdag 19 september kl 12.15 Lunchkonsert Per-Ove Larsson, orgel.
Musik av Bach. Fri entré.  Se program
Onsdag 20 september kl 12.15 Förbönsmässa Lena Olsson Fogelberg.
13.30 Babygudstjänst Alla sinnen får vara med och uppleva och vi sjunger sånger tillsammans med vår organist. Efteråt serveras det kyrkkaffe och möjlighet till lek och samtal finns i Lokalen på Kammakargatan 30.
Torsdag 21 september kl 12.15 Mässa Lena Olsson Fogelberg.

Söndag 24 september kl 11 Högmässa Anna Levin AV-Adolf Fredriks kyrkas vokalensemble. Kyrkkaffe.

Tisdag 26 september kl 12.15 Lunchkonsert Per-Ove Larsson, orgel. Musik av Mendelssohn. Fri entré. Se program
Onsdag 27 september kl 12.15 Förbönsmässa Anna Levin

Bild: Johannes Colding

Femtonde söndagen efter trefaldighet

Ett är nödvändigt

Liturgisk färg

Grön

Altardekoration

På altaret ställer vi liljor, men inte vita och vi tänder två ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning

Femte Moseboken kapitel 4, vers 29 - 31

Men där skall du söka Herren, din Gud, och du skall finna honom om du frågar efter honom av hela ditt hjärta och med hela din själ. När du är i nöd och allt detta drabbar dig i kommande dagar, då skall du vända tillbaka till Herren, din Gud, och lyssna till honom. Ty Herren, din Gud, är en barmhärtig Gud, och han skall inte överge dig eller låta dig gå under. Han glömmer aldrig det förbund han ingick med dina fäder och bekräftade med ed.

Till de kristna i Filippi kapitel 4, vers 10 - 13

Jag har glatt mig mycket i Herren över att er omtanke om mig äntligen har kunnat skjuta nya skott. Omtanke hade ni ju förut också, men inte tillfälle. Inte för att jag har lidit någon nöd. Jag har lärt mig att klara mig med det jag har. Jag kan leva fattigt och jag kan leva i överflöd. Jag har verkligen erfarenhet av allt: att vara mätt och att hungra, att leva i överflöd och att lida brist. Allt förmår jag genom honom som ger mig kraft.

Evangeliet enligt Lukas kapitel 10, vers 38 - 42

Medan de var på väg gick han in i en by, och en kvinna som hette Marta bjöd honom hem till sig. Hon hade en syster vid namn Maria, som satte sig vid Herrens fötter och lyssnade till hans ord. Men Marta tänkte på allt hon hade att ordna med. Hon kom och ställde sig framför Jesus och sade: ”Herre, bryr du dig inte om att min syster låter mig ensam ordna med allt? Säg åt henne att hjälpa till.” Herren svarade henne: ”Marta, Marta, du gör dig bekymmer och oroar dig för så mycket, fast bara en sak behövs. Maria har valt det som är bäst och det skall inte tas ifrån henne.”

Psaltaren

Psaltaren kapitel 123, vers 1 - 4

En vallfartssång. Som tjänaren ser mot sin herres hand, som tjänarinnan ser mot sin husmors hand, så ser vi mot Herren, vår Gud, och hoppas på hans nåd. Förbarma dig, Herre, förbarma dig, vi har fått nog av förakt. Vi har fått nog av de självsäkras hån, av de högmodigas förakt.