Kontakt

Adolf Fredriks församling Besöksadress: BOX 3270, 10365 STOCKHOLM Telefon: +46(8)207076 E-post till Adolf Fredriks församling Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Kyrkan öppen för besök, andakt och ljuständning: Mån kl 13-18. Tis-ons kl 10-16. Tors kl 10:30-16. Fre-sön kl 10-16.

23-30 april

Söndag 23 april

11.00 Högmässa Anna Levin. AVE–Adolf Fredriks Vokalensemble.

Tisdag 25 april

12.15 Lunchkonsert Per-Ove Larsson, orgel. Musik av Buxtehude. Fri entré.

Onsdag 26 april

12.15 Förbönsmässa Lars Collmar
OBS! Ingen öppen förskola idag

Torsdag 27 april

12.15 Mässa Anna Levin.
15.30 Tjejgruppen Tjejgruppen är en mötesplats för tjejer i årskurs 5-7. Vi pratar om saker som känns viktiga, får vara kreativa och har det mysigt. Anmälan till Anna Levin 08-402 04 71.

Lördag 29 april Kulturnatt Stockholm kl 18-24 fri entré

Se fullständigt program för kvällen här!

18.00 Visning av kyrkan
19.00 Konsert
20.00 Frälsarkransvandring
21.00 Konsert
22.00 Hypnosober-dansprojekt
23.00 Konsert
Söndag 30 april

11.00 Högmässa Lena Olsson Fogelberg. AVE–Adolf Fredriks Vokalensemble.

Bild: Johannes Colding

Fjärde söndagen i påsktiden

Påsken är kyrkans största helg. Vi firar att Jesus har besegrat döden och med den allt som står livet emot. Berättelserna om Jesus och vem han var är nedskrivna i ljuset av påskens drama och i ljuset av uppståndelsen.

Vägen till livet

Liturgisk färg

Vit

Altardekoration

På altaret ställer vi vårblommor eller påskliljor och vi tänder påskljuset samt sex ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning

Andra Moseboken kapitel 13, vers 20 - 22

De bröt upp från Suckot och slog läger i Etam, vid randen av öknen. Om dagen gick Herren framför dem i en molnpelare för att visa dem vägen, och om natten gick han i en eldpelare för att lysa dem. Så kunde de vandra både dag och natt. Molnpelaren gick ständigt framför dem om dagen och eldpelaren om natten.

Till de kristna i Thessalonike kapitel 5, vers 9 - 11

Gud har inte bestämt oss till att bli offer för vreden utan till att vinna frälsning genom vår herre Jesus Kristus, som har dött för oss för att vi skall leva tillsammans med honom, vare sig vi nu är vakna eller sover. Därför skall ni trösta och bygga upp varandra, så som ni ju också gör.

Evangeliet enligt Johannes kapitel 13, vers 31 - 35

När Judas hade gått sade Jesus: ”Nu har Människosonen förhärligats, och Gud har förhärligats i honom. Är nu Gud förhärligad i honom skall Gud också förhärliga honom i sig, och han skall snart förhärliga honom. Ännu en kort tid är jag hos er, mina barn. Ni kommer att söka efter mig, och jag säger nu till er vad jag sade till judarna: Dit jag går kan ni inte komma. Ett nytt bud ger jag er: att ni skall älska varandra. Så som jag har älskat er skall också ni älska varandra. Alla skall förstå att ni är mina lärjungar om ni visar varandra kärlek.”

Psaltaren

Psaltaren kapitel 147, vers 1 - 7

Halleluja! Det är gott att sjunga vår Guds lov, lovsång är skön och ljuvlig. Herren bygger upp Jerusalem och samlar det skingrade Israel. Han ger läkedom åt de förtvivlade, han helar deras sår. Han bestämmer stjärnornas antal och ger dem deras namn. Vår Herre är stor, hans kraft är väldig, hans vishet är utan gräns. Herren stöder de svaga, de gudlösa slår han till marken. Tacka Herren med sång, lovsjung vår Gud till lyra,