Kontakt

Adolf Fredriks församling Besöks- och postadress: Holländargatan 16, 11160 Stockholm Telefon: +46(8)207076 E-post till Adolf Fredriks församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Kyrkan öppen för besök, andakt och ljuständning: Mån 13-18. Tis-ons 10-16. Tors 10:30-16. Fre-sön 10-16.

söndag 19 augusti

11.00 HÖGMÄSSA Tema: Friheten i Kristus. Annika Millde, präst. AVE – Adolf Fredriks Vokalensemble.
tisdag 21 augusti
12.15 Lunchmusik  Per-Ove Larsson, orgel. Musik av Bach. Fri entré. Se program.

onsdag 22 augusti

12.15 FÖRBÖNSMÄSSA Johanna Häggblom, präst.

torsdag 23 augusti

12.15 MÄSSA Roger Gärtner, präst.
söndag 26 augusti
11.00 HÖGMÄSSA med konfirmation Mässa med konfirmander från gruppen
som varit på Mallorca. Anna Levin, präst. Jonas Pettersson, pedagog. AVE – Adolf
Fredriks Vokalensemble.
tisdag 28 augusti
12.15 Lunchmusik  Per-Ove Larsson, orgel. Musik av Hägg. Fri entré. Se program.

i Adolf Fredriks kyrka, Holländargatan 14.

Musikprogram

i Adolf Fredriks kyrka, Holländargatan 14.

Församlingen har en festlokal, ett större och ett mindre mötesrum, stor församlingssal och en fin stenhall som är utmärkt för inledande mingel.

Konferens, möten och uthyrning

Tisdagsträffen

Hjärtligt välkomna till tisdagsträffen! Vi träffas varannan tisdag kl 13–14.30 i församlingshuset, Kammakargatan 30. Träffarna inleds med en lättare gemensam lunch, sedan ett program på ca 45 minuter. Det serveras lättare förtäring till en kostnad av 30 kr.

Här får du veta var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har. Du får också veta vart du ska vända dig om du har frågor kring Svenska kyrkans hantering av personuppgifter.

Så behandlar Svenska kyrkan dina personuppgifter

För barn och ungdomar på flykt betyder fotbollen glädje, gemenskap och hopp. När ungdomar från olika länder, kulturer och religioner spelar i samma fotbollslag lär de känna varandra. Det motverkar konflikter och skapar en tryggare tillvaro utan våld. #Livsviktigfotboll

När fotbollen blir livsviktig

"Gud vet hur det är att vara människa och känna att man inte är värdig. Men det är inte så vi ska se på oss själva. Nästa gång du ser dig i spegeln, pröva då att tänka: Där står någon som är helig, älskad och behövd i världen, en som är skapad till Guds avbild."

Tankar inför helgen

Här hittar du kontaktuppgifter till samtliga medarbetare

Här hittar du kontaktuppgifter till samtliga medarbetare

Adolf Fredriks kyrkas kammarkör har vunnit Fleischmann International Trophy Competition vid Cork International Choral Festival, Cork, Irland, 18-22 april.

Adolf Fredriks kyrkas kammarkör tog hem The Fleischmann Trophy

Bild: Johannes Colding

Tolfte söndagen efter trefaldighet

Friheten i Kristus

Liturgisk färg

Grön

Altardekoration

På altaret ställer vi blommor i blandade färger och vi tänder två ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning

Andra Moseboken kapitel 4, vers 10 - 17

Mose sade: ”Förlåt din tjänare, Herre, men jag har inte ordet i min makt. Det har jag aldrig haft, inte heller sedan du talat till mig. Orden kommer trögt och tveksamt.” Herren svarade: ”Vem har gett människan hennes mun? Vem är det som gör henne stum eller döv, seende eller blind? Är det inte jag, Herren? Gå nu, jag skall själv vara med dig när du talar och lära dig vad du skall säga.” Men Mose vädjade: ”Herre, jag ber dig, sänd bud med någon annan, vem du vill.” Då blev Herren vred på honom och sade: ”Du har ju din bror Aron, leviten. Han kan tala, det vet jag. Han är redan på väg för att möta dig, och han blir glad att få se dig. Tala med honom och lägg orden i hans mun. Jag skall själv vara med både dig och honom när ni talar och visa er vad ni skall göra. Han skall tala till folket för din räkning; så blir han din mun och du blir hans gud. Och staven skall du ha i handen, det är med den du skall utföra tecknen.”

Andra korinthierbrevet kapitel 3, vers 4 - 8

En sådan tillit till Gud har jag genom Kristus. Det är inte så att jag skulle förmå tänka ut något på egen hand, något som kommer från mig. Nej, min förmåga kommer från Gud. Han har gett mig förmågan att vara tjänare åt ett nytt förbund, som inte är bokstav utan är ande. Ty bokstaven dödar, men Anden ger liv. Redan dödens tjänst, som byggde på bokstäver inhuggna i stentavlor, tillkom under en sådan härlighet att israeliterna måste vända bort blicken från Moses ansikte; så stark var strålglansen från hans ansikte, fast den snart försvann. Hur mycket större härlighet skall då inte omge Andens tjänst!

Evangeliet enligt Markus kapitel 7, vers 31 - 37

Sedan lämnade han trakten kring Tyros och gick över Sidon till Galileiska sjön, i Dekapolisområdet. Där kom de till honom med en man som var döv och knappt kunde tala, och de bad Jesus lägga sin hand på honom. Han tog honom avsides från folket och stack fingrarna i hans öron och spottade och rörde vid hans tunga. Sedan såg han upp mot himlen, andades djupt och sade till honom: ”Effata!” (det betyder: Öppna dig!). Med ens öppnades mannens öron och hans tunga löstes och han talade riktigt. Jesus förbjöd dem att berätta det för någon. Men ju mer han förbjöd dem, desto ivrigare spred de ut det. Och alla blev överväldigade och sade: ”Allt han har gjort är bra: de döva får han att höra och de stumma att tala.”

Psaltaren

Psaltaren kapitel 145, vers 13 - 18

Ditt rike står i alla tider, ditt välde från släkte till släkte. Gud håller sina löften, kärleksfull i allt han gör. Herren stöder dem som vacklar, han rätar krökta ryggar. Allas ögon är vända mot dig, och du ger dem föda i rätt tid. Du öppnar din hand och stillar allt levandes hunger. Rättfärdig är Herren i alla sina gärningar, kärleksfull i allt han gör. Herren är nära alla som ropar, alla som av hjärtat ropar till honom.