Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Adolf Fredriks församling Besöks- och postadress: Holländargatan 16, 11160 Stockholm Telefon: +46(8)207076 E-post till Adolf Fredriks församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Adolf Fredriks församling

Kyrkan öppen för besök, andakt och ljuständning: Mån 13-18. Tis-ons 10-16. Tors 10:30-16. Fre-sön 10-16.

söndag 15 juli
11.00 HÖGMÄSSA Tema: Kristi förklaringsdag – Jesus förhärligad.
Roger Gärtner, präst. AFVoC – Adolf Fredriks Vocal Consort.
20.00 Sommarkonsert 3
Näktergalen sjöng till flöjtens ton och harpans klang
Musik av bl.a. Haydn, Orff och Nielsen.
Trio Arabesque består av:
Eva-Karin Remback, sopran. Erik Sunnerstam, flöjt. Margareta Nilsson, harpa.
Fri entré.

tisdag 17 juli
12.15 Lunchmusik  Oscar Rutberg, orgel.

13.00 Sommarvisning Alltid finns det något nytt och spännande att lära om vår vackra kyrka. Fri entré.

onsdag 18 juli
12.15 FÖRBÖNSMÄSSA Ingemar Claesson, präst.

torsdag 19 juli
12.15 MÄSSA Henrik Hammar, präst.

söndag 22 juli
11.00 HÖGMÄSSA Tema: Andlig klarsyn. Ingemar Claesson, präst. AVE – Adolf Fredriks Vokalensemble.

20.00 Sommarkonsert 4 ”Musikalisk Mosaik”
Musik av bl.a. Corelli, Bach, Andriessen, Meilink-Eriksson.
Malou Meilink, blockflöjter. Backa Hans Eriksson, kontrabas och gitarr.
Fri entré.

Här hittar du kontaktuppgifter till samtliga medarbetare

Personal

Här hittar du kontaktuppgifter till samtliga medarbetare

"Vårt gemensamma ansvar är stort, både för vår planet och för varandra. Vi har fått gåvan att vara förvaltare, då krävs också mod och vilja att agera så."

Tankar inför helgen

"Vårt gemensamma ansvar är stort, både för vår planet och för varandra. Vi har fått gåvan att vara förvaltare, då krävs också mod och vilja att agera så."

Adolf Fredriks kyrkas kammarkör har vunnit Fleischmann International Trophy Competition vid Cork International Choral Festival, Cork, Irland, 18-22 april.

Adolf Fredriks kyrkas kammarkör tog hem The Fleischmann Trophy

Adolf Fredriks kyrkas kammarkör har vunnit Fleischmann International Trophy Competition vid Cork International Choral Festival, Cork, Irland, 18-22 april.

Församlingen har en festlokal, ett större och ett mindre mötesrum, stor församlingssal och en fin stenhall som är utmärkt för inledande mingel.

Konferens, möten och uthyrning

Församlingen har en festlokal, ett större och ett mindre mötesrum, stor församlingssal och en fin stenhall som är utmärkt för inledande mingel.

Bild: Johannes Colding

Åttonde söndagen efter trefaldighet

Tema

Andlig klarsyn

Liturgisk färg

Grön

Altardekoration

På altaret ställer vi blommor i blandade färger och vi tänder två ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning

Mika kapitel 3, vers 5 - 8

Så säger Herren om profeterna som leder mitt folk vilse: De lovar fred och lycka bara de får något att tugga men förklarar krig mot alla som inte stoppar något i gapet på dem. Därför: Natt över er — och inga syner! Mörker — och inga spådomar! Solen skall gå ner för profeterna, dagen bli svart omkring dem. Siarna får stå med skam, spåmännen blygas, alla måste dölja skägget, ty Gud svarar inte. Men mig har Herrens ande fyllt med kraft, med rättfärdighet och mod: jag kan visa Jakob hans brott, visa Israel hans synd.

Epistel

Johannes första brev kapitel 4, vers 1 - 6

Mina kära, sätt inte tro till alla andar utan pröva om de kommer från Gud, ty många falska profeter har gått ut i världen. Så kan ni se vilken ande som är Guds: varje ande som erkänner att Jesus Kristus har kommit i mänsklig gestalt är från Gud, men den ande som förnekar Jesus är inte från Gud. Det är Antikrists ande, som ni har hört skall komma och som redan nu är i världen. Men ni, mina barn, är från Gud, och ni har besegrat de falska profeterna, ty han som är i er är större än han som är i världen. De kommer från världen, och därför talar de som världen, och världen lyssnar på dem. Men vi kommer från Gud. Den som känner Gud, han lyssnar på oss; den som inte kommer från Gud, han lyssnar inte på oss. Så kan vi skilja mellan sanningens ande och villfarelsens ande.

Evangelium

Evangeliet enligt Matteus kapitel 7, vers 15 - 21

Akta er för de falska profeterna, som kommer till er förklädda till får men i sitt inre är rovlystna vargar. På deras frukt skall ni känna igen dem. Plockar man kanske druvor på törnen eller fikon på tistlar? Så bär varje gott träd bra frukt, men ett uselt träd bär dålig frukt. Ett gott träd kan inte bära dålig frukt, inte heller kan ett uselt träd bära bra frukt. Varje träd som inte bär bra frukt huggs ner och kastas i elden. På deras frukt skall ni alltså känna igen dem. Inte alla som säger ’Herre, herre’ till mig skall komma in i himmelriket, utan bara de som gör min himmelske faders vilja.

Psaltaren

Psaltaren kapitel 119, vers 30 - 35

Sanningens väg har jag valt, dina lagar har jag för ögonen. Jag håller mig till dina lagbud, svik mig inte, o Herre. Jag löper den väg dina bud visar, ty du har vidgat min insikt. Visa mig, Herre, dina stadgars väg, och jag skall följa den till slutet. Ge mig förstånd att lyda din lag, att hålla den helt och fullt. Led min vandring efter dina bud, den stigen går jag med glädje.