Kontakt

Adolf Fredriks församling Besöks- och postadress: Holländargatan 16, 11160 Stockholm Telefon: +46(8)207076 E-post till Adolf Fredriks församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Kyrkan öppen för besök, andakt och ljuständning: Mån 13-18. Tis-ons 10-16. Tors 10:30-16. Fre-sön 10-16.

fredag 21 september
09.00-15.30 öppna förskolan Kammakargatan 30. Föräldrar och barn tillsammans. Sångstund kl 10.00. Kontakt: Jonas Pettersson, 08-402 04 77.
söndag 23 september
11.00 HÖGMÄSSA
Roger Gärtner, präst. AVE – Adolf Fredriks vokalensemble. Isabel Josephson, dirigent.
17.00 KÖRKONSERT ”SINGET”
Adolf Fredriks kyrkas kammarkör. Christoffer Holgersson, dirigent. Per-Ove Larsson, orgel. Singet dem Herrn ein neues Lied – Johann Sebastian Bach.
Tre motetter – Charles Villiers Stanford.
URUPPFÖRANDE Evig nåd – Kjell Perder.
Laudes Organi– Zoltán Kodály. Fri entré.
tisdag 25 september
12.15 lunchmusik Per-Ove Larsson, orgel. Musik av Vierne. Fri entré.
13.00 tisdagsträffen Kammakargatan 30.
Träffarna inleds med en lättare gemensam lunch, sedan ett program på ca 45 minuter. Det serveras lättare förtäring till en kostnad av 30 kr som går till välgörande ändamål. Dagens program: Vi pysslar med blommor och blad.
onsdag 26 september
12.15 FÖRBÖNSMÄSSA Johanna Häggblom, präst.
13.30-15.30 öppna förskolan i Lokalen, Kammakargatan 30.
Här kan du som förälder tillsammans med ditt/dina barn träffa andra föräldrar och barn. Ingen är för liten för att vara med. Sångstund kl 14.00.
torsdag 27 september
12.15 MÄSSA Ingemar Claesson, präst.

Söndag 23 september kl 17 - fri entré

Körkonsert - Singet

Söndag 23 september kl 17 - fri entré

Församlingen har en festlokal, ett större och ett mindre mötesrum, stor församlingssal och en fin stenhall som är utmärkt för inledande mingel.

Konferens, möten och uthyrning

För barn och ungdomar på flykt betyder fotbollen glädje, gemenskap och hopp. När ungdomar från olika länder, kulturer och religioner spelar i samma fotbollslag lär de känna varandra. Det motverkar konflikter och skapar en tryggare tillvaro utan våld. #Livsviktigfotboll

När fotbollen blir livsviktig

"Paulus skriver i sitt brev till församlingen i Korinth att han bär döden med sig i sin kropp. Jag tror det är gott att på ett eller annat sätt göra så, för att påminnas om livets livlighet genom dödens verklighet."

Tankar inför helgen

Här hittar du kontaktuppgifter till samtliga medarbetare

Här hittar du kontaktuppgifter till samtliga medarbetare

Adolf Fredriks kyrkas kammarkör har vunnit Fleischmann International Trophy Competition vid Cork International Choral Festival, Cork, Irland, 18-22 april.

Adolf Fredriks kyrkas kammarkör tog hem The Fleischmann Trophy

Bild: Johannes Colding

Sjuttonde söndagen efter trefaldighet

Rik inför Gud

Liturgisk färg

Grön

Altardekoration

På altaret ställer vi blommor i blandade färger och vi tänder två ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning

Andra Moseboken kapitel 32, vers 1 - 4, 30-35

När folket såg att det dröjde innan Mose kom ner från berget samlades de kring Aron och sade till honom: ”Gör oss en gud som kan gå framför oss! Vi vet inte vart den där Mose har tagit vägen, han som förde oss ut ur Egypten.” Aron svarade dem: ”Ta guldringarna ur öronen på era hustrur, era söner och era döttrar och kom hit med dem!” Då tog alla av sig guldringarna som de hade i öronen och lämnade dem till Aron. Han tog emot guldet av dem och knöt in det i en kappa. Sedan gjorde han en gjuten tjurkalv av guldet. Då ropade de: ”Detta, Israel, är din Gud, som har fört dig ut ur Egypten.” Nästa dag sade Mose till folket: ”Ni har begått en svår synd. Nu skall jag gå upp till Herren och försöka vinna försoning för er synd.” Och Mose gick tillbaka till Herren och sade: ”Detta folk har begått en svår synd, de har gjort sig en gud av guld. Om du ändå ville förlåta deras synd! Utplåna annars mitt namn ur din bok!” Herren svarade Mose: ”Den som har syndat mot mig skall jag utplåna ur min bok. Gå nu och led folket dit jag har sagt dig! Min ängel skall gå framför dig. Men den dag kommer då jag skall gå till rätta med dem för deras synd.” Så straffade Herren folket för att de hade gjort kalven, den som Aron gjorde.

Johannes första brev kapitel 2, vers 15 - 17

Älska inte världen och det som finns i världen. Om någon älskar världen finns inte Faderns kärlek i honom. Ty det som finns i världen, vad kroppen begär, vad ögonen åtrår, vad högfärden skryter med, det kommer inte från Fadern utan från världen. Och världen förgår med sina lockelser, men den som gör Guds vilja består för evigt.

Evangeliet enligt Matteus kapitel 6, vers 19 - 24

Samla inte skatter här på jorden, där mal och mask förstör och tjuvar bryter sig in och stjäl. Samla skatter i himlen, där varken mal eller mask förstör och inga tjuvar bryter sig in och stjäl. Ty där din skatt är, där kommer också ditt hjärta att vara. Kroppens lampa är ögat. Om ditt öga är ogrumlat får hela din kropp ljus, men om ditt öga är fördärvat blir det mörkt i hela din kropp. Om nu ljuset inom dig är mörker, hur djupt blir då inte mörkret. Ingen kan tjäna två herrar. Antingen kommer han att hata den ene och älska den andre eller att hålla fast vid den ene och inte bry sig om den andre. Ni kan inte tjäna både Gud och mammon.

Psaltaren

Psaltaren kapitel 49, vers 6 - 12

Varför skulle jag frukta i olyckans tid, då bedragares ondska omger mig? De litar till sina ägodelar och skryter med sin rikedom. Men ingen kan köpa sig fri och betala lösen till Gud. Att köpa sig fri är dyrt, man kan aldrig betala priset för att få leva evigt och inte läggas i graven. Man ser att de visa dör, med dåren och narren går de bort och lämnar sin egendom åt andra. Graven blir deras hem för evigt, deras boning för alla tider, fast de haft jordagods i sin ägo.