Kontakt

Adolf Fredriks församling Besöks- och postadress: Holländargatan 16, 11160 Stockholm Telefon: +46(8)207076 E-post till Adolf Fredriks församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Kyrkan öppen för besök, andakt och ljuständning: Mån 13-18. Tis-ons 10-16. Tors 10:30-16. Fre-sön 10-16.

tisdag 11 december
12.15 lunchmusik Per-Ove Larsson, orgel. Musik av Bach och Olsson. Fri entré.
onsdag 12 december
12.15 FÖRBÖNSMÄSSA Johanna Häggblom, präst.
13.30 BABYGUDSTJÄNST Anna Levin, präst. Jonas Pettersson,
församlingspedagog. Efteråt går vi till Öppna förskolan som har öppet till 15.30.
torsdag 13 december

08.00 Luciamorgon med Adolf Fredriks Musikklasser, klasserna 6 e & f samt 8 a & b under ledning av musiklärarna Cassandra Jenner och Anna Sandströms
12.15 MÄSSA Johanna Häggblom, präst.
18.00 & 20.30 Luciakonserter
“Var inte rädd för mörkret, ty ljuset vilar där” Adolf Fredriks kyrkas kammarkör. Per-Ove Larsson, orgel. Christoffer Holgersson, dirigent. Entré: 250/200 kr. Biljetter via Nortic genom denna länk.

Söndag 16 december kl 15 & 18 i Adolf Fredriks kyrka

Julkonserter med Mikaeli Kammarkör

Söndag 16 december kl 15 & 18 i Adolf Fredriks kyrka

Vill du leda vårt diakonala arbete in i 2020-talet?

Vi söker en diakon!

Vill du leda vårt diakonala arbete in i 2020-talet?

till Advents- och Jultidens konserter i Adolf Fredriks kyrka

Förköp av biljetter

till Advents- och Jultidens konserter i Adolf Fredriks kyrka

Julafton 24 december kl 11.00 i Adolf Fredriks kyrka

Julspel

Julafton 24 december kl 11.00 i Adolf Fredriks kyrka

Församlingen har en festlokal, ett större och ett mindre mötesrum, stor församlingssal och en fin stenhall som är utmärkt för inledande mingel.

Konferens, möten och uthyrning

Tisdagsträffen

Hjärtligt välkomna till tisdagsträffen! Vi träffas varannan tisdag kl 13–14.30 i församlingshuset, Kammakargatan 30. Träffarna inleds med en lättare gemensam lunch, sedan ett program på ca 45 minuter. Det serveras lättare förtäring till en kostnad av 30 kr som går till välgörande ändamål.

I november påbörjades säkerhetskontroll av gravstenarna på Adolf Fredriks kyrkogård.

Gravstenskontroll pågår

På vår bönewebb kan du tända ett symboliskt ljus i mörkret.

Tänd ett ljus

På vår bönewebb kan du tända ett symboliskt ljus i mörkret.

i Adolf Fredriks kyrka, Holländargatan 14.

Musikprogram

i Adolf Fredriks kyrka, Holländargatan 14.

Här får du veta var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har. Du får också veta vart du ska vända dig om du har frågor kring Svenska kyrkans hantering av personuppgifter.

Så behandlar Svenska kyrkan dina personuppgifter

"Adventssamlingen är slut och eleverna från klass två i särskolan lämnar salen för att fika. Alla utom Max. Han stannar framför en tavla som sitter på väggen bakom dörren. Han stirrar på den med ögon som skiner av – något. Något jag känner igen, men inte hittar ord för."

Tankar inför helgen

Om kvinnliga präster i Sverige (Engelska, extern länk)

Artikel i The New York Times (Engelska, extern länk)

Om kvinnliga präster i Sverige (Engelska, extern länk)

Här hittar du kontaktuppgifter till samtliga medarbetare

Här hittar du kontaktuppgifter till samtliga medarbetare

”Gud är kärlek, och den som förblir i kärleken förblir i Gud..”
Ur 1 Joh 4:16

En församling för alla

”Gud är kärlek, och den som förblir i kärleken förblir i Gud..” Ur 1 Joh 4:16

Bild: Johannes Colding

Tredje söndagen i advent

Den tredje adventssöndagen berättar om Johannes döparen. Han som var kusin till Jesus och förberedde folket på att något nytt skulle komma.

Bana väg för Herren

Liturgisk färg

Violett eller blå

Altardekoration

På altaret ställer vi violetta blommor och vi tänder två ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning

Malaki kapitel 4, vers 4 - 6

Glöm aldrig den lag som jag gav min tjänare Mose på Horeb, med stadgar och bud för hela Israel. Se, jag sänder profeten Elia till er innan Herrens stora och fruktansvärda dag kommer. Han skall vända fädernas hjärtan till barnen och barnens hjärtan till fäderna, så att jag inte viger landet åt förintelse då jag kommer.

Petrus andra brev kapitel 1, vers 19 - 21

Nu kan vi ännu mer lita på profetorden. Dem bör ni låta lysa för er som en lampa i ett mörkt rum, tills dagen gryr och morgonstjärnan går upp i era hjärtan. Och framför allt skall ni tänka på att man aldrig kan tyda en profetia i skriften på egen hand. Ingen profetia har förmedlats genom mänsklig vilja, utan drivna av helig ande har människor talat ord från Gud.

Evangeliet enligt Matteus kapitel 11, vers 12 - 19

Sedan Johannes döparens dagar tränger himmelriket fram, och somliga söker rycka till sig det med våld. Ty ända till Johannes har allt vad profeterna och lagen sagt varit förutsägelser. Ni må tro det eller inte, han är Elia som skulle komma. Hör, du som har öron. Vad skall jag jämföra detta släkte med? De liknar barn som sitter på torget och ropar åt andra barn: ’Vi spelade för er, men ni ville inte dansa. Vi sjöng sorgesånger, men ni ville inte klaga.’ Johannes kom, och han varken äter eller dricker, och då säger man: ’Han är besatt.’ Människosonen kom, och han äter och dricker, och då säger man: ’Se vilken frossare och drinkare, en vän till tullindrivare och syndare.’ Men Vishetens gärningar har gett Visheten rätt.”

Psaltaren

Psaltaren kapitel 146, vers 3 - 9

Lita aldrig på mäktiga män, människor som ingen hjälp kan ge. De ger upp andan och blir jord igen, då går deras planer om intet. Lycklig den som har sitt stöd i Jakobs Gud och sätter sitt hopp till Herren, sin Gud. Han som har gjort himmel och jord och hav och allt vad som finns i dem, han sviker aldrig sina löften. Han ger de förtryckta deras rätt, han ger de svältande bröd. Herren befriar de fångna, Herren öppnar blinda ögon, Herren rätar krökta ryggar, Herren älskar de trogna, Herren ger främlingar skydd, stöder faderlösa och änkor men korsar de ondas planer.