Dop

Livet är ett under, en gåva. Aldrig blir det så tydligt som när vi tar emot ett litet barn. Vi fylls av glädje och tacksamhet över gåvan och förtroendet vi fått, att som föräldrar få ansvaret för ett nytt liv. När vi bär fram vårt barn till dopet, ger vi uttryck för denna glädje och tacksamhet. Vi tackar Gud för barnet vi fått och ber om hans hjälp att bära ansvaret.

Dopet är också vägen in i Svenska kyrkan. Det är genom dopet man blir kyrkotillhörig och medlem i kyrkan. Föräldrar som vill vänta med att låta döpa sitt barn, kan ändå låta barnet tillhöra kyrkan genom att meddela denna önskan till församlingen.

Adolf Fredriks församling har fyra dopklänningar för utlåning till barn som döps i församlingen.

Då tillhör barnet Svenska kyrkan i väntan på dop - och kommer senare, t.ex. i samband med en inbjudan till konfirmandundervisning eller inför 18-årsdagen, att erbjudas dop i församlingen. Om föräldarna varken låter döpa sitt barn eller meddelar att barnet ska tillhöra kyrkan i väntan på dop, kommer barnet inte att tillhöra Svenska kyrkan.

Adolf Fredriks församling erbjuder enskilda dopgudstjänster. Dop i kyrkan är de vanligaste. Variationer på dopgudstjänsten kan förekomma (t ex i hemmet) enligt överenskommelse med tjänstgörande präst.

Döpt i Adolf Fredrik!
Föräldrar som önskar låta döpa sitt barn, är välkomna att kontakta församlingen om tid för dopet och eventeuellt önskemål om präst. Prästen som ska förrätta dopet kommer sedan överens med föräldrarna om tid för dopsamtal. Vid dopsamtalet går man igenom ordningen för dopgudstjänsten, väljer musik och psalmer och tar upp praktiska frågor.

körsång

I samband med dop/ vigsel/ begravning finns det möjlighet att engagera någon av församlingens körer (ensembler), både för körsång och för att stärka församlingssången. Kontakta någon av församlingens musiker!

Kontakta församlingsexpeditionen för bokning av dop

Församlingsexpeditionen .

Kontakta Göta Levin för bokning av dopkaffe i församlingslokalerna