Norra Billings pastorat

De fyra församlingarna Berg, Frösve, Götlunda och Väring bildar tillsammans Svenska kyrkan i Norra Billings pastorat. Sedan kristen tro kom till våra bygder för ca 1000 år sedan finns vi med i människors liv. Det vill vi få fortsätta att vara, i glädje och sorg. Dop, konfirmation, vigsel och begravning är viktiga tillfällen i livet. Att få sitta i kyrkbänken och låta ord, toner och stillhet möta vardagen i mitt liv är också betydelsefullt. Vi firar gudstjänster i våra 14 kyrkor, vi har många grupper för barn och tonåringar, fina körer och mycket annat som händer. Välkommen!

Tisdag 22 oktober kl. 17.00 i Stöpengården. Vi firar gudstjänst med utdelning av bibel för barn. Sång av Frökottarna och Fröklang. Efteråt äter vi tillsammans. Anmälan till Anna Gabert senast 15 oktober. anna.ostlund@svenskakyrkan.se eller sms 0709-53 14 73. Ange antal vuxna och barn samt ev allergier.

Tacogudstjänst i Stöpengården

Välkommen att äta frukost tillsammans i Tidans församlingshem. Två tillfällen i höst.

Frukost i Tidans församlingshem!

Välkommen på SKUT-träff i Timmersdala församlingshem torsdag 31 oktober kl. 18.30. Göran Sagen gästar oss.

SKUT-kväll

Var med och sjung in det nya kyrkoåret på första advent!

Projektkör jul/advent

Var med och sjung in det nya kyrkoåret på första advent!

Elin Johansson leder vår nya ungdomskör för dig som går i åk 7 och uppåt. Vi träffas i Stöpengården på tisdagar kl. 16.30 - 17.30. Fika serveras från kl. 16.00. Första gången är tisdag den  1 oktober. Ta med dina kompisar och kom vet ja! Välkommen!

Välkommen till ungdomskören!

Elin Johansson leder vår nya ungdomskör för dig som går i åk 7 och uppåt. Vi träffas i Stöpengården på tisdagar kl. 16.30 - 17.30. Fika serveras från kl. 16.00. Första gången är tisdag den 1 oktober. Ta med dina kompisar och kom vet ja! Välkommen!

På expeditionen i Väring hjälper vi dig att besvara dina frågor, boka dop och vigsel, beställa gravskötsel m.m. Expeditionen är öppen måndag-torsdag klockan 09.00-12.00. Välkommen att besöka oss eller ring oss på telefonnummer 0500-44 02 70.

Expeditionen

Vid kanten av Billingen i Västergötland ligger Norra Billings pastorat. Här finns många engagerade medarbetare och ideella som tillsammans driver en bred och god verksamhet för alla åldrar. Vår goda ekonomi utgör en bra grund för det arbete som krävs för en engagerad kyrka.

Vill du bli en del av vårt arbetslag. Vi söker en komminister.

Varje barn som föds fyller oss med förundran – och ödmjukhet. Mitt ansvar som förälder får jag genom dopet dela med Gud. Han ser till mitt barn också när jag inte kan göra det. Det känns tryggt.

Dop

I våra församlingar finns ett brett utbud av verksamhet riktad till barn i alla åldrar. Varmt välkommen!

Barn och familj

Det finns körer för alla sångglada i pastoratet. Kontakta gärna respektive körledare om du har frågor.

Musik & Sång