Norra Billings pastorat

De fyra församlingarna Berg, Frösve, Götlunda och Väring bildar tillsammans Svenska kyrkan i Norra Billings pastorat. Sedan kristen tro kom till våra bygder för ca 1000 år sedan finns vi med i människors liv. Det vill vi få fortsätta att vara, i glädje och sorg. Dop, konfirmation, vigsel och begravning är viktiga tillfällen i livet. Att få sitta i kyrkbänken och låta ord, toner och stillhet möta vardagen i mitt liv är också betydelsefullt. Vi firar gudstjänster i våra 14 kyrkor, vi har många grupper för barn och tonåringar, fina körer och mycket annat som händer. Välkommen!

Bild från vårt pastorat, tagen i Binneberg med utsikt mot berget Billingen.

Så här firar vi allhelgonahelgen i pastoratet. Det har skett några förändringar sen senaste kyrkobladet med höstens predikotur landade i era postlådor. Läs vad som gäller här:

Allhelgonahelgen - ändringar i predikoturen

Onsdagen den 21 oktober och torsdagen den 22 oktober kommer pastorsexpeditionen att hålla stängt på grund utbildning. Välkommen att höra av dig en annan dag, eller skicka e-post till norrabillings.pastorat@svenskakyrkan.se så svarar vi så snart vi är tillbaka.

Expeditionen är stängd p g a utbildning

Vill du vara med och göra skillnad? Då kan uppdraget som förtroendevald i Svenska kyrkan vara något för dig! Här får du veta hur du gör för att ställa upp i kyrkovalet.

Om ett år är det dags för kyrkoval

Anna Stenberg och Erik Stenberg-Roos under mässa på stranden. De gör allt tillsammans.

Ge en gåva till Svenska kyrkan i utlandet

Den som bor utanför det land man kallar sitt hemland är mer utsatt. Man har inte sitt vanliga kontaktnät. Då blir Svenska kyrkans församlingar viktiga. Här finns någon att prata med, i både glädje och sorg. Här träffas seniorer, au-pairer och unga föräldrar. Ge en minnes- eller hyllningsgåva till Svenska kyrkan i utlandet.

Ibland behöver man någon att prata med! Under vecka 40 till och med vecka 49 har du möjlighet att besöka flera av våra kyrkor eller församlingshem för att träffa en präst och prata en stund.

Drop in - samtal vecka 40-49

Vet du något om väggen? Hjälp oss gärna.

Lokala mysterier - väggen i Götlunda församlingshem

Vet du något om väggen? Hjälp oss gärna.

Välkommen!

Konfirmand 20/21?

Välkommen!

Se gärna vår film med information och inspiration.

Välkommen som konfirmand 20/21

Se gärna vår film med information och inspiration.

Här har vi samlat våra digitala andakter.

Prova vår församlingspedagog Ann-Sofies recept!

Är det dags att baka en äppelkaka?

Prova vår församlingspedagog Ann-Sofies recept!

Vår församlingspräst i Berg, Stig Östlund, har slutat efter 6 år i Norra Billings pastorat. Här kan du se bilder och en film från hans avskedsgudstjänst som hölls den 30 augusti i Timmersdala församlingshem.

Församlingspräst slutar

Kantorerna Jonas Eriksson, Magnus Lundberg, Elin Johansson och Cecilia Lövgren framför sommarmusik tillsammans med Karin Mannesson som läser texter.

Se och hör våra sommarhälsningar!