Foto: Josefin Karlsson

Norra Billings pastorat

De fyra församlingarna Berg, Frösve, Götlunda och Väring bildar tillsammans Svenska kyrkan i Norra Billings pastorat. Sedan kristen tro kom till våra bygder för ca 1000 år sedan finns vi med i människors liv. Det vill vi få fortsätta att vara, i glädje och sorg. Dop, konfirmation, vigsel och begravning är viktiga tillfällen i livet. Att få sitta i kyrkbänken och låta ord, toner och stillhet möta vardagen i mitt liv är också betydelsefullt. Vi firar gudstjänster i våra 14 kyrkor, vi har många grupper för barn och tonåringar, fina körer och mycket annat som händer. Välkommen!

Här anmäler ni till er våra barn- och ungdomsgrupper

Vi tar emot anmälningar löpande under läsårets gång och vi tar emot begränsat antal barn per grupp. Observera att du behöver skicka en anmälan per barn.

Följ med på vandring

Här kan du se vilka vandringar vi kommer att genomföra under våren och sommaren. Välkommen att vandra med!

Musik i Norra Billing 2022

Här kan du se och ladda ner sommarens program för Musik i Norra Billing. Varmt välkommen söndagskvällar kl. 19.00 i någon av våra kyrkor.

Sommaröppna kyrkor

Våra kyrkor står öppna mellan kl. 7.00 och 19.00 från den 1 maj till den 31 augusti. Välkommen in.

Kyrkmössen på turné

Har du inte träffat våra kyrkmöss eller vill träffa dom igen? Nu har du möjlighet när de drar på turné i sommar igen.

Klockringning och bön för fred

Varje dag klockan 12:00 ringer kyrkklockor runtom i Skara stift för att mana till bön för fred. Initiativet kommer från biskop Åke Bonnier som uppmanat församlingarna att be för situationen i Ukraina. Klicka här för att se schemat över i vilken kyrka vi har klockringning respektive dag.

Bli konfirmand?

TRO, HOPP & KÄRLEK - Hur vill jag leva mitt liv? Varför firar vi jul? Hur är jag en bra vän? Spelar det någon roll vem jag blir kär i? Vad gjorde Jesus? Vem kan jag lita på? Hur kommer framtiden att bli? Tiden som konfirmand är till för dig. Konfirmandtiden utgår från dina frågor om livet, relationer, framtiden och allt möjligt annat. Men du kommer också få lära dig mer om kyrkan och kristen tro. Läs mer och anmäl dig här.

Information om askgravplatser

Här kan du ladda ner och läsa vårt dokument om askgravplatser på våra kyrkogårdar i pastoratet.

Gravskötsel

Här kan du ladda ner och läsa priserna för våra olika gravskötselavtal

Kyrkans klassiker

Var med att under ett kalenderår upptäcka delar av kyrkans tro och liv. Det handlar om att be, läsa bibeln, fira gudstjänst och träna sin omtanke om andra.

Klimat och Miljö

Här kan du läsa om miljöarbetet i vårt pastorat. Du får också smarta miljötips och ställen att besöka både i och utanför Norra Billings pastorat. Sidan är under uppbyggnad och mer information kommer hösten 2022.

Expeditionen

På expeditionen i Väring hjälper vi dig att besvara dina frågor, boka dop och vigsel, beställa gravskötsel m.m. Expeditionen är öppen måndag-torsdag klockan 09.00-12.00. Välkommen att besöka oss eller ring oss på telefonnummer 0500-44 02 70. Vi nås även via e-post: norrabillings.pastorat@svenskakyrkan.se

Medlemskap

I Svenska kyrkan finns det plats för dig som tror – eller tvivlar. För dig som längtar efter rättvisa och en bättre värld, för dig som vill sjunga i kör eller ha gemenskap.

Så behandlar vi dina personuppgifter - GDPR

Din personliga integritet är viktig för oss i Norra Billings pastorat. Därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.

Barn och familj

I våra församlingar finns ett brett utbud av verksamhet riktad till barn i alla åldrar. Varmt välkommen! Hör av dig till våra pedagoger för mer information.

Musik & Sång

Det finns körer för alla sångglada i pastoratet. Kontakta gärna respektive körledare om du har frågor.

Mitt i livet

Varmt välkommen att delta i våra dagträffar, caféer, kyrkvandringar och bibelstudiegrupper!

Kyrkobladet

Vårt kyrkoblad i Norra Billings pastorat utkommer fyra gånger om året. Där publicerar vi vår predikotur och information om löpande verksamhet med reservation för eventuella ändringar. Läs mer och ladda ner innehåll från kyrkobladet här.

Verksamhetsplan & församlingsinstruktion

Här kan du ladda ner och läsa vår verksamhetsplan samt församlingsinstruktion.

Kyrkguiden

Numer finns det en app att ladda ner till din telefon! Där kan du se information om landets kyrkor, församlingshem och kyrkogårdar m.m.

Information från kyrkorådet

Är du nyfiken på vad som händer i pastoratet? Kyrkorådet publicerar nyhetsbrev som du kan prenumerera på. Anmäl dig till sändlistan genom att kontakta ordförande Lennart Lundgren på lennart.lundgren@svenskakyrkan.se.

Följ oss i sociala medier

Du har väl inte missat att vi nu för tiden finns på Facebook och Instagram. Följ oss gärna där. Vi heter Svenska kyrkan Norra Billings pastorat.

Spotify Business lägger ner

Endast musik via e-tjänster och cd-skiva får spelas vid förrättningar i kyrkan.

#gåtillkällan

I tider när rykten sprids på internet är det viktigt att kunna gå till källan och ta del av ursprungsinformationen. Läs mer om var kyrkan står i olika frågor:

Händer formade till hjärta framför morgonsol.

Medmänsklighet är vägen till #innanförskap

Varannan svensk engagerar sig ideellt för ett bättre samhälle. Många av dem genom Svenska kyrkan. Tillsammans med fem andra stora organisationer i civilsamhället lyfter nu Svenska kyrkan frågan om medmänsklighet och #innanförskap. Vi uppmanar alla att agera för ett mer inkluderande Sverige.

En röd vallmo växer bland sönderslagen bråte.

Tankar inför helgen – en blogg där präster funderar utifrån söndagens texter

Det var första gången hon kom till kyrkan. Första gången nånsin. 59 år gammal. Det kändes konstigt, lite som att hon svek farsan som hade hatat kyrkan. Läs Tankar inför helgen med prästen Maria Bergius.