Norra Billings pastorat

De fyra församlingarna Berg, Frösve, Götlunda och Väring bildar tillsammans Svenska kyrkan i Norra Billings pastorat. Sedan kristen tro kom till våra bygder för ca 1000 år sedan finns vi med i människors liv. Det vill vi få fortsätta att vara, i glädje och sorg. Dop, konfirmation, vigsel och begravning är viktiga tillfällen i livet. Att få sitta i kyrkbänken och låta ord, toner och stillhet möta vardagen i mitt liv är också betydelsefullt. Vi firar gudstjänster i våra 14 kyrkor, vi har många grupper för barn och tonåringar, fina körer och mycket annat som händer. Välkommen!

Kyrkoval 2021

Förtidsrösta 6-19 september Förtidsröstningen startar måndagen den 6 september och pågår fram till och med valdagen den 19 september. Du måste ha med dig ditt röstkort och ID-handling. Röstkortet används för att skicka din röst till din vallokal, där den räknas.

Insamlingskampanj till Världens barn, hösten 2021

Under hösten har vi ett antal aktiviteter inplanerade, där vi samlar in pengar till Världens barn. Här kan du ladda ner programmet i sin helhet.

Bokcirkel i Stöpengården

Varmt välkommen att delta i en bokcirkel i Stöpengården.

Här anmäler ni till våra barn och ungdomsgrupper hösten 2021

Höstterminen startar vecka 36 och slutar vecka 47. Vi önskar din anmälan senast tisdagen den 31 augusti. Vi tar emot 20 st per grupp. Observera att du behöver skicka en anmälan per barn.

Konfirmand 2021-2022?

TRO, HOPP & KÄRLEK Tiden som konfirmand är till för dig. Konfirmandtiden utgår från dina frågor om livet, relationer, framtiden och allt annat möjligt. Men du kommer också få lära dig mer om kyrkan och kristen tro.

Lokala mysterier - väggen i Götlunda församlingshem

Vet du något om väggen? Hjälp oss gärna.

Vi behöver din hjälp!

I Horns kyrka finns detta altarbrun. Vet du något om det? Vem som sytt det? När det syddes? Eller något annat intressant. Hör gärna av dig till oss. Se fler bilder och kontaktinformation här.

Information om askgravplatser

Här kan du ladda ner och läsa vårt dokument om askgravplatser på våra kyrkogårdar i pastoratet.

Gravskötsel

Här kan du ladda ner och läsa priserna för våra olika gravskötselavtal

Hur vi tänker om Corona- och influensavirus

För dig som deltar i våra gudstjänster och övrig verksamhet.