Bild: Pixabay

Norra Billings pastorat

De fyra församlingarna Berg, Frösve, Götlunda och Väring bildar tillsammans Svenska kyrkan i Norra Billings pastorat. Sedan kristen tro kom till våra bygder för ca 1000 år sedan finns vi med i människors liv. Det vill vi få fortsätta att vara, i glädje och sorg. Dop, konfirmation, vigsel och begravning är viktiga tillfällen i livet. Att få sitta i kyrkbänken och låta ord, toner och stillhet möta vardagen i mitt liv är också betydelsefullt. Vi firar gudstjänster i våra 14 kyrkor, vi har många grupper för barn och tonåringar, fina körer och mycket annat som händer. Välkommen!

Då vi inte har möjlighet att ta emot lika många människor på våra gudstjänster just nu ger vi  dig möjlighet att besöka någon av våra kyrkor.

Öppna kyrkor

Då vi inte har möjlighet att ta emot lika många människor på våra gudstjänster just nu ger vi dig möjlighet att besöka någon av våra kyrkor.

Du kan följa vår pastorsadjunkt Erik Horner via hans egen facebooksida och även lyssna på honom via hans podd.

Följ vår pastorsadjunkt Erik

Vet du något om väggen? Hjälp oss gärna.

Lokala mysterier - väggen i Götlunda församlingshem

Vet du något om väggen? Hjälp oss gärna.

Vill du vara med och göra skillnad? Då kan uppdraget som förtroendevald i Svenska kyrkan vara något för dig! Här får du veta hur du gör för att ställa upp i kyrkovalet.

Dags för kyrkoval i september 2021

Här kan du ladda ner och läsa vårt dokument om askgravplatser på våra kyrkogårdar i pastoratet.

Information om askgravplatser

Här kan du ladda ner och läsa priserna för våra olika gravskötselavtal

Gravskötsel

Här kan du ladda ner och läsa priserna för våra olika gravskötselavtal

Ärkebiskop Antje Jackelén om Coronasituationen: -"Kyrkan är en stabil punkt i tider av oro och osäkerhet."

Ärkebiskopen om Coronaviruset

För dig som deltar i våra gudstjänster och övrig verksamhet.

Hur vi tänker om Corona- och influensavirus

För dig som deltar i våra gudstjänster och övrig verksamhet.

Din personliga integritet är viktig för oss i Svenska kyrkan, Norra Billings pastorat. Därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.

Så behandlar vi dina personuppgifter - GDPR

På expeditionen i Väring hjälper vi dig att besvara dina frågor, boka dop och vigsel, beställa gravskötsel m.m. Expeditionen är öppen måndag-torsdag klockan 09.00-12.00. Välkommen att besöka oss eller ring oss på telefonnummer 0500-44 02 70. Vi nås även via e-post: norrabillings.pastorat@svenskakyrkan.se

Expeditionen

Varje barn som föds fyller oss med förundran – och ödmjukhet. Mitt ansvar som förälder får jag genom dopet dela med Gud. Han ser till mitt barn också när jag inte kan göra det. Det känns tryggt.

Dop

I Svenska kyrkan finns det plats för dig som tror – eller tvivlar. För dig som längtar efter rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör eller ha gemenskap.

Medlemskap

Barn och familj

I våra församlingar finns ett brett utbud av verksamhet riktad till barn i alla åldrar. Varmt välkommen! Vår barn och ungdomsverksamhet är satt på paus så länge pandemiläge råder. Uppdaterad information om vår aktuella verksamhet hittar du på vår hemsidas förstasida.

Musik & Sång

Körerna är satta på paus under rådande pandemiläge. Du kan se aktuell information om vår verksamhet på vår hemsidas förstasida. Det finns körer för alla sångglada i pastoratet. Kontakta gärna respektive körledare om du har frågor.