Bild: Josefin Karlsson

Norra Billings pastorat

De fyra församlingarna Berg, Frösve, Götlunda och Väring bildar tillsammans Svenska kyrkan i Norra Billings pastorat. Sedan kristen tro kom till våra bygder för ca 1000 år sedan finns vi med i människors liv. Det vill vi få fortsätta att vara, i glädje och sorg. Dop, konfirmation, vigsel och begravning är viktiga tillfällen i livet. Att få sitta i kyrkbänken och låta ord, toner och stillhet möta vardagen i mitt liv är också betydelsefullt. Vi firar gudstjänster i våra 14 kyrkor, vi har många grupper för barn och tonåringar, fina körer och mycket annat som händer. Välkommen!

Musik i Norra Billing 2021

Här kan du se och ladda ner sommarens program för Musik i Norra Billing. Här hittar du också länken till vår YouTube-kanal där du kommer att kunna se varje söndags musikframträdande i en vecka efter varje söndagskväll.

Kyrkrundan 2021

Mellan den 1 maj och 31 augusti har du möjlighet att åka runt bland våra 14 kyrkor och svara på en fråga i respektive kyrka. Det kommer även att finnas klurigheter för barnen. Startavgift betalas och den går till Världens barn. Läs mer i vårt häfte som finns att ladda ner här.

Följ med på vandring

Här kan du se vilka vandringar vi kommer att genomföra under våren och sommaren. Välkommen att vandra med!

Kyrkmössen på turné

Har du inte träffat våra kyrkmöss eller vill träffa dom igen? Nu har du möjlighet när de drar på turné i sommar.

Konfirmand 2021-2022?

TRO, HOPP & KÄRLEK Tiden som konfirmand är till för dig. Konfirmandtiden utgår från dina frågor om livet, relationer, framtiden och allt annat möjligt. Men du kommer också få lära dig mer om kyrkan och kristen tro.

Sommaröppna kyrkor

Från 1 maj till 31 augusti kan du besöka våra kyrkor som då är öppna på dagtid.

Digitala andakter och andra inspelningar

Här kan du se de senaste och mest aktuella inspelningarna samt tidlösa inspelningar som passar att titta på när som helst under året. På vår YouTube-kanal kan du hitta några av våra tidigare inspelningar och du hittar länken här nedan.

Lokala mysterier - väggen i Götlunda församlingshem

Vet du något om väggen? Hjälp oss gärna.

Vi behöver din hjälp!

I Horns kyrka finns detta altarbrun. Vet du något om det? Vem som sytt det? När det syddes? Eller något annat intressant. Hör gärna av dig till oss. Se fler bilder och kontaktinformation här.

Information om askgravplatser

Här kan du ladda ner och läsa vårt dokument om askgravplatser på våra kyrkogårdar i pastoratet.

Gravskötsel

Här kan du ladda ner och läsa priserna för våra olika gravskötselavtal

Hur vi tänker om Corona- och influensavirus

För dig som deltar i våra gudstjänster och övrig verksamhet.

Så behandlar vi dina personuppgifter - GDPR

Din personliga integritet är viktig för oss i Svenska kyrkan, Norra Billings pastorat. Därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.

Expeditionen

På expeditionen i Väring hjälper vi dig att besvara dina frågor, boka dop och vigsel, beställa gravskötsel m.m. Expeditionen är öppen måndag-torsdag klockan 09.00-12.00. Välkommen att besöka oss eller ring oss på telefonnummer 0500-44 02 70. Vi nås även via e-post: norrabillings.pastorat@svenskakyrkan.se

Dop

Varje barn som föds fyller oss med förundran – och ödmjukhet. Mitt ansvar som förälder får jag genom dopet dela med Gud. Han ser till mitt barn också när jag inte kan göra det. Det känns tryggt.

Medlemskap

I Svenska kyrkan finns det plats för dig som tror – eller tvivlar. För dig som längtar efter rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör eller ha gemenskap.

Barn och familj

I våra församlingar finns ett brett utbud av verksamhet riktad till barn i alla åldrar. Varmt välkommen! En del av vår barn och ungdomsverksamhet är satt på paus eller har förändrat läge så länge pandemiläge råder. Hör av dig till våra pedagoger för mer information.

Musik & Sång

Hör av dig till våra kantorer för att få reda på nuvarande status, hösten 2021, för körerna som mer eller mindre varit satta på paus det senaste året 2020- vt 2021. Det finns körer för alla sångglada i pastoratet. Kontakta gärna respektive körledare om du har frågor.