Dop

Varje barn som föds fyller oss med förundran – och ödmjukhet. Mitt ansvar som förälder får jag genom dopet dela med Gud. Han ser till mitt barn också när jag inte kan göra det. Det känns tryggt.

Dopet utgör grunden för kyrkotillhörighet i Svenska kyrkan. Den som döps upptas i kyrkans gemenskap och blir ett Guds barn – för tiden och för evigheten. De allra flesta döps när man är riktigt liten, men man kan döpas oavsett ålder.

Dopet sker i de vanliga gudstjänsterna eller i särskilda dopgudstjänster som anordnas på lördagar. Vid varje doptillfälle döps 1-3 barn. (Dop av unga och vuxna sker efter överenskommelse.)

Du som vill att ditt barn skall döpas kontaktar expeditionen, tel 0500-44 02 70.

Den prästen som skall döpa hör av sig och bokar tid för dopsamtal. Då går man igenom dopets betydelse och praktiska saker som faddrar (som själva skall vara döpta), önskemål om psalmer mm.

I samband med dop får man låna dopklänning. Man får också gratis låna något av våra församlingshem för dopkaffet.