Norra Billings pastorat

Kontakt

Norra Billings pastorat Besöksadress: Väringsvägen 26, 54176 VÄRING Telefon: +46(500)440270 E-post till Norra Billings pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Timmersdala kyrka

Timmersdala kyrka har sina byggnadsrötter i 1200-talet. Genom ett åsknedslag 1833 den 27 juni brann kyrkan ner till grunden. Kyrkan byggdes åter upp och stod färdig 1835.

Vid restaureringen 1922 fick kyrkan en ny altarprydnad och dopfunt samt en predikstol som övertagits från Lerdala kyrka.

Altartavlan föreställer Symeon i Templet hållande Jesusbarnet i sina armar. Tavlan är en kopia gjorda av Anna Schwab efter ett original på Nationlmuseum.

Timmersdala kyrka har genomgått en omfattande renovering 2006-2007. Arbetet omfattade bland annat två nya fönster för ökat ljusinsläpp och nytt vapenhus med handikapptoalett och pentry. Söndagen den 3 juni hölls återöppnandet av kyrkan.