Härjedalens pastorat

Välkommen till Härjedalen! Bueriebåeteme Herjedaelien gåajka!

Är du vår nya kollega? Vill du arbeta i ett pastorat med fantastisk natur, engagerade människor, sommar- och vinterturism och där kyrkan har en självklar plats i det som händer, kom då till oss.

Lediga tjänster

Trots rådande omständigheter med pausade och förändrade verksamheter så finns vi här för dig. Du är välkommen att besöka våra anpassade verksamheter och gudstjänster för att dela en stund av gemenskap. En gemenskap där vi får finnas för varandra och stötta varandra i denna tid där social distansering har blivit en del av vår vardag. Vi fortsätter att träffas med en ängels mellanrum och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Och kom ihåg, vi är bara ett telefonsamtal bort!

Vi finns där Du finns!

Fjällvy med ledkryss

Fjällkyrka

Härjedalen är Sveriges högst belägna landskap med troligen Nordens högst belägna kapell i Högvålen. I Härjedalen bor drygt 10 000 invånare, men under turistsäsongerna rör sig hundratusentals människor i Härliga Härjedalen för att bl. a uppleva skidåkning, jakt, vandring, bär och svampplockning.

Genom alla dagar, både de ljusaste och de mörkaste, följer Guds omsorg oss. I kyrkan kan livets stora och viktiga dagar välsignas. De kyrkliga handlingarna, dop, konfirmation, vigsel och begravning, förmedlar Guds närvaro i människors glädje, svårigheter och sorg.

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Alla kan vi hamna i lägen då livet känns tufft och du är ledsen, orolig eller rädd. Då gör det skillnad att få samtala med någon som tar sig tid att lyssna på vad du tänker och känner.

Enskilda samtal och själavårdssamtal

Bild ovanifrån på en dator, en kaffekopp, en hand som håller i en penna och en skrivbok.

Så behandlar Svenska kyrkan dina personuppgifter

Här får du veta var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har. Du får också veta vart du ska vända dig om du har frågor kring Svenska kyrkans hantering av personuppgifter.

Val i Svenskkyrkan

Förtroendevalda i Härjedalens pastorat

Härjedalens pastorat består av fyra unika församlingar med ett gemensamt uppdrag: Att göra gott!

Härjedalens pastorat omfattar Hedebygdens församling, Svegsbygdens församling, Tännäs-Ljusnedals församling samt Ytterhogdal, Överhogdal och Ängersjö församling. Här bor drygt 10 000 invånare, men under turistsäsongerna rör sig hundratusentals människor i området.

I Härjedalen har Gud slösat med allt som är gott för människan. Välkommen hit!

.

Kontakt härjedalens pastorat

Råndalsvägen 12, 840 93 HEDE

Fakturor via post
Härjedalens pastorat
Fack 77801827
75015 Uppsala

Fakturor via e-post
Svenska fakturor i SEK:
77801827@faktura.svenskakyrkan.se

Vi samarbetar med Sensus

Vi samarbetar med Sensus Bild: Sensus

Genom samarbetet med studieförbundet Sensus kan vi erbjuda många olika tillfällen till att lära något nytt, att få nya upplevelser och nya gemenskaper. Sensus är en resurs i vårt församlingsarbete.