Ett kors står ute på fjället.
Foto: Beatrice Vall

Härjedalens pastorat

Välkommen till Härjedalen! Bueriebåeteme Herjedaelien gåajka!

Klicka här för att delta i den digitalt sända gudstjänsten

Våra kyrkors klockor ringer samman till gudstjänst, våra ljus tänds och våra böner bes även i dessa tider. Välkommen att delta vid vår digitala gudstjänst varje söndag kl.11:00.

För att delta vid gudstjänster mm utöver den digitala söndagsgudstjänsten hänvisar vi till församlingarnas facebooksidor:

• Hedebygdens församling
  • Svenska kyrkan i Funäsfjällen
  • Svenska kyrkan i Svegsbygden
  • Svenska kyrkan Ytterhogdals-Överhogdals- och Ängersjö församling
  • Svenska kyrkan Härjedalen

I omsorg för varandra

På grund av de hårda regler och restriktioner vi fått från myndigheterna måste vi tyvärr meddela att vi tvingas ställa in många av våra verksamheter tills vidare.

En guldglittrande bakgrund och ett stort rött glashjärta.
Foto: Magnus Aronsson/IKON

Våra kyrkors klockor ringer samman till gudstjänst, våra ljus tänds och våra böner bes även i dessa tider. Vi kommer att, så som många andra, att övergå till digitalt sända gudstjänster.

För aktuell information se kalendern på vår hemsida och på våra Facebooksidor.

Hemsida:
www.svenskakyrkan.se/harjedalen

• Hedebygdens församling
  • Svenska kyrkan i Funäsfjällen
  • Svenska kyrkan i Svegsbygden
  • Svenska kyrkan Ytterhogdals-Överhogdals- och Ängersjö församling
  • Svenska kyrkan Härjedalen

Julinsamlingen 2020

Genom alla dagar, både de ljusaste och de mörkaste, följer Guds omsorg oss. I kyrkan kan livets stora och viktiga dagar välsignas. De kyrkliga handlingarna, dop, konfirmation, vigsel och begravning, förmedlar Guds närvaro i människors glädje, svårigheter och sorg.

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

En kvinnlig diakon sitter tillsammans med en kvinna och samtalar. De sitter ute på en bänk under ett räd.

Enskilda samtal och själavårdssamtal

Alla kan vi hamna i lägen då livet känns tufft och du är ledsen, orolig eller rädd. Då gör det skillnad att få samtala med någon som tar sig tid att lyssna på vad du tänker och känner.

Fjällvy med ledkryss

Fjällkyrka

Härjedalen är Sveriges högst belägna landskap med troligen Nordens högst belägna kapell i Högvålen och en av Sveriges högst belägna kyrkor, Tännäs kyrka.. I Härjedalen bor drygt 10 000 invånare, men under turistsäsongerna rör sig hundratusentals människor i Härliga Härjedalen för att bl. a uppleva skidåkning, jakt, vandring, bär och svampplockning.

Bild ovanifrån på en dator, en kaffekopp, en hand som håller i en penna och en skrivbok.

Så behandlar Svenska kyrkan dina personuppgifter

Här får du veta var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har. Du får också veta vart du ska vända dig om du har frågor kring Svenska kyrkans hantering av personuppgifter.

Val i Svenskkyrkan

Förtroendevalda i Härjedalens pastorat

Härjedalens pastorat består av fyra unika församlingar med ett gemensamt uppdrag: Att göra gott!

Brev angående osäker gravanordning skickas ut till er som berörs. På Kyrkogårdsförvaltningens sida kan du läsa mer om detta och om de regler och föreskrifter som gäller.

Härjedalens pastorat omfattar Hedebygdens församling, Svegsbygdens församling, Tännäs-Ljusnedals församling samt Ytterhogdal, Överhogdal och Ängersjö församling. Här bor drygt 10 000 invånare, men under turistsäsongerna rör sig hundratusentals människor i området.

I Härjedalen har Gud slösat med allt som är gott för människan. Välkommen hit!

.

Kontakt härjedalens pastorat

Råndalsvägen 12, 840 93 HEDE

Fakturor via post
Härjedalens pastorat
Fack 77801827
75015 Uppsala

Fakturor via e-post
Svenska fakturor i SEK:
77801827@faktura.svenskakyrkan.se

Vi samarbetar med Sensus

Sensus logga.
Vi samarbetar med Sensus Foto: Sensus

Genom samarbetet med studieförbundet Sensus kan vi erbjuda många olika tillfällen till att lära något nytt, att få nya upplevelser och nya gemenskaper. Sensus är en resurs i vårt församlingsarbete.