En blå himmel och frostiga trädgrenar.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Härjedalens pastorat

Välkommen till Härjedalen! Bueriebåeteme Herjedaelien gåajka!

Härjedalens pastorat omfattar Hedebygdens församling, Svegsbygdens församling, Tännäs-Ljusnedals församling samt Ytterhogdal, Överhogdal och Ängersjö församling. Här bor drygt 10 000 invånare, men under turistsäsongerna rör sig hundratusentals människor i området.

För att delta vid gudstjänster mm utöver de digitalt sända söndagsgudstjänsterna från vår hemsida hänvisar vi till församlingarnas facebooksidor där du även finner tidigare gudstjänster:

En guldglittrande bakgrund och ett stort rött glashjärta.
Foto: Magnus Aronsson/IKON

Swishnummer för kollekt:

Hedebygdens församling: 123 032 18 85
Svegsbygdens församling: 123 522 95 13
Tännäs-Ljusnedals församling: 123 670 30 78
Ytterhogdal-, Överhogdal och Ängersjös församling: 123 098 87 17

Ange i meddelandet: datum och kyrka

Julinsamlingen 2020

Genom alla dagar, både de ljusaste och de mörkaste, följer Guds omsorg oss. I kyrkan kan livets stora och viktiga dagar välsignas. De kyrkliga handlingarna, dop, konfirmation, vigsel och begravning, förmedlar Guds närvaro i människors glädje, svårigheter och sorg.

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

En kvinnlig diakon sitter tillsammans med en kvinna och samtalar. De sitter ute på en bänk under ett räd.

Enskilda samtal och själavårdssamtal

Alla kan vi hamna i lägen då livet känns tufft och du är ledsen, orolig eller rädd. Då gör det skillnad att få samtala med någon som tar sig tid att lyssna på vad du tänker och känner.

Närbild på valurna och en kvinnohand som lägger ner ett vitt kuvert. I bakgrunden syns ett grönt valbås lite suddigt.

Kyrkovalet - demokrati i kyrkan

Söndagen den 19 september 2021 är det val i Svenska kyrkan. Alla medlemmar som är 16 år och äldre kan rösta om hur de vill att Svenska kyrkan ska styras. Här hittar du information om hur och var du röstar och övergripande information om nomineringsgrupper och kandidater i valet. Valresultatet kommer också att publiceras här.

Fjällvy med ledkryss

Fjällkyrka

Härjedalen är Sveriges högst belägna landskap med troligen Nordens högst belägna kapell i Högvålen och en av Sveriges högst belägna kyrkor, Tännäs kyrka.. I Härjedalen bor drygt 10 000 invånare, men under turistsäsongerna rör sig hundratusentals människor i Härliga Härjedalen för att bl. a uppleva skidåkning, jakt, vandring, bär och svampplockning.

Bild ovanifrån på en dator, en kaffekopp, en hand som håller i en penna och en skrivbok.

Så behandlar Svenska kyrkan dina personuppgifter

Här får du veta var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har. Du får också veta vart du ska vända dig om du har frågor kring Svenska kyrkans hantering av personuppgifter.

Brev angående osäker gravanordning skickas ut till er som berörs. På Kyrkogårdsförvaltningens sida kan du läsa mer om detta och om de regler och föreskrifter som gäller.

Kontakt härjedalens pastorat

Råndalsvägen 12, 840 93 HEDE

E-postadress:
harjedalens.pastorat@svenskakyrkan.se

Fakturor via post
Härjedalens pastorat
Fack 77801827
75015 Uppsala

Fakturor via e-post
Svenska fakturor i SEK:
77801827@faktura.svenskakyrkan.se

Vi samarbetar med Sensus

Sensus logga.
Vi samarbetar med Sensus Foto: Sensus

Genom samarbetet med studieförbundet Sensus kan vi erbjuda många olika tillfällen till att lära något nytt, att få nya upplevelser och nya gemenskaper. Sensus är en resurs i vårt församlingsarbete.