Other languages with Google Translate

Kontakt

Härjedalens pastorat Besöks- och postadress: Råndalsvägen 12, 84093 Hede Telefon: +46(10)4700100 E-post till Härjedalens pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Härjedalens pastorat

Den 1 januari 2017 bildade de fyra församlingarna i fjällandskapet Härjedalen ett gemensamt pastorat. Församlingarna kvarstår, men vi är nu samlade i en administrativ organisation. Välkomna till ett nytt pastorat!

Härjedalens pastorat omfattar Hedebygdens församling, Svegsbygdens församling, Tännäs-Ljusnedals församling samt Ytterhogdal, Överhogdal och Ängersjö församling. Här bor drygt 10 000 invånare, men under turistsäsongerna rör sig hundratusentals människor i området.

Välkommen att ta del av verksamheten i Härjedalen!

Kyrkofullmäktige 2018-11-14

Härjedalens pastorat hälsas välkommen till kyrkofullmäktige.

Hede församlingshem onsdag den 14 november kl. 18.00
Ledamöterna hälsas välkomna med fika 17.30-18.00

Kallelse med bilagor finns tillgängliga på respektive pastorsexpedition från och med den 7 november.

Varmt välkomna

Rune Berglund
Ordförande

De flesta kommer någon gång i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med Svenska kyrkan lyfta, stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!

18 anledningar att vara medlem

Härjedalen är Sveriges högst belägna landskap med troligen Nordens högst belägna kapell i Högvålen. I Härjedalen bor drygt 10 000 invånare, men under turistsäsongerna rör sig hundratusentals människor i Härliga Härjedalen för att bl. a uppleva skidåkning, jakt, vandring, bär och svampplockning.

Fjällkyrka

”Bryt upp, bryt upp, den nya dagen gryr, oändligt stort är vårt äventyr." Dessa ord av Karin Boye väcker oss alla oavsett vilket mål vi har - litet som stort.

Pilgrim

Genom alla dagar, både de ljusaste och de mörkaste, följer Guds omsorg oss. I kyrkan kan livets stora och viktiga dagar välsignas. De kyrkliga handlingarna, dop, konfirmation, vigsel och begravning, förmedlar Guds närvaro i människors glädje, svårigheter och sorg.

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Just nu har vi två lediga tjänster i Härjedalens pastorat.

Just nu har vi två lediga tjänster i Härjedalens pastorat.

Kontakt härjedalens pastorat

Råndalsvägen 12, 840 93 HEDE