Other languages with Google Translate

Härjedalens pastorat

Välkommen till Härjedalen! Bueriebåeteme Herjedaelien gåajka!

Härjedalens pastorat omfattar Hedebygdens församling, Svegsbygdens församling, Tännäs-Ljusnedals församling samt Ytterhogdal, Överhogdal och Ängersjö församling. Här bor drygt 10 000 invånare, men under turistsäsongerna rör sig hundratusentals människor i området.

I Härjedalen har Gud slösat med allt som är gott för människan. Välkommen hit!

.

Härjedalen är Sveriges högst belägna landskap med troligen Nordens högst belägna kapell i Högvålen. I Härjedalen bor drygt 10 000 invånare, men under turistsäsongerna rör sig hundratusentals människor i Härliga Härjedalen för att bl. a uppleva skidåkning, jakt, vandring, bär och svampplockning.

Fjällkyrka

”Bryt upp, bryt upp, den nya dagen gryr, oändligt stort är vårt äventyr." Dessa ord av Karin Boye väcker oss alla oavsett vilket mål vi har - litet som stort.

Pilgrim

Genom alla dagar, både de ljusaste och de mörkaste, följer Guds omsorg oss. I kyrkan kan livets stora och viktiga dagar välsignas. De kyrkliga handlingarna, dop, konfirmation, vigsel och begravning, förmedlar Guds närvaro i människors glädje, svårigheter och sorg.

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Alla kan vi hamna i lägen då livet känns tufft och du är ledsen, orolig eller rädd. Då gör det skillnad att få samtala med någon som tar sig tid att lyssna på vad du tänker och känner.

Enskilda samtal och själavårdssamtal

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!

18 anledningar att vara medlem

Kontakt härjedalens pastorat

Råndalsvägen 12, 840 93 HEDE

Fakturor via post
Härjedalens pastorat
Fack 77801827
75015 Uppsala

Fakturor via e-post
Svenska fakturor i SEK:
77801827@faktura.svenskakyrkan.se

Vi samarbetar med Sensus

Vi samarbetar med Sensus Bild: Sensus

Genom samarbetet med studieförbundet Sensus kan vi erbjuda många olika tillfällen till att lära något nytt, att få nya upplevelser och nya gemenskaper. Sensus är en resurs i vårt församlingsarbete.