Svegs kyrka vinter
Foto: Jenny Michanek

Svegsbygdens församling

Svegsbygdens församling finns geografiskt i området från Sveg till Älvros Lillhärdal och Linsell. Här bor cirka 5 000 personer året runt. På denna plats har Gud slösat med allt som är gott för människan. Välkommen hit!

I församlingen finns mycket livskvalité för alla som längtar efter rena sjöar, friska skogar, fjäll som erbjuder gudomliga vandringar på sommaren och skidåkning på vintern, luft utan föroreningar och en välgörande tystnad.

Här finns det många mötesplatser där närhet, värme och gemenskap är ledord. Det kan handla om cafèträffar, soppluncher, sång- och musikstunder, hembesök, körsamlingar, utflykter, kyrkis, ungdomsträffar, konfirmandsamlingar, läger med mera.  Visionen för Svegsbygdens församling är att den ska få vara ”en flik av himlen”, varken mer eller mindre.

En kyrkogårdsarbetare sågar av ett nedhugget träd med en motorsåg.

Pågående arbete på våra kyrkogårdar

Här kan du läsa om de arbeten som just nu utförs på våra kyrkogårdar. Det kan förekomma extra maskiner eller begränsad framkomlighet. Vi tackar för er förståelse då vi ständigt jobbar för en vacker, fridfull och hållbar miljö på våra kyrkogårdar.

Svegs kyrka i vinterskrud, solsken och klarblå himmel.

Svegs kyrka

I Sveg ligger kyrkan mitt i byn. Den är byggd i mitten på 1800-talet. Det är den fjärde kyrkan på samma plats.

Linsells kyrka

Linsells kyrka byggdes ursprungligen som kapell och var färdigt 1778. Kyrkan har Härjedalens äldsta kyrkklocka. Det är en välbevarad träkyrka med enhetlig inredning.

Runtomkring Lillhärdals kyrka är häckar och träd gröna.

Lillhärdals kyrka

Lillhärdals kyrka är en kyrka som började byggas på 1400-talet, men har numera delar både från 1700- och 1800-talet.

Älvros nya kyrka i vinterskrud.

Älvros nya kyrka

Älvros nya kyrka är en träkyrka från 1800-talet byggd i nationalromantisk stil.

Älvros nya kyrka sett ner från vattnet.

Älvros gamla kyrka

En av landets finaste äldre träkyrkor med klockstapel och vackert läge vid Norrälvens strand. Den har genuin inredning från 1700-talet och är en av fyra kyrkor i Sverige som har stjärnvalv av trä.

Någon formar ett kors av gula blomblad på en stenmur.

Barn och unga i Svegsbygden och Hogdalsbygden

Vi vill finnas som ett stöd och en resurs för barn i alla åldrar. Här kan du läsa om en del av det vi gör.

Svegsbygdens församling - Kanslist Ebba Karlsson

Telefontider: