En man håller ett litet barn. barnet ler mitt bland människorna som sitter i kyrkbänkarna.

Våra församlingar

Härjedalens pastorat

Hede kyrka vinter

Hedebygdens församling

Välkommen! Hedebygdens församling finns geografiskt från Vemhån till Storsjö via Vemdalen, Hede, Långå och Ljungdalen i fjällandskapet Härjedalen. Inom församlingens gränser finns drygt 2600 invånare, men under turistsäsong rör sig tiotusentals människor i området. Välkommen att ta del av vår verksamhet oavsett om du bor här eller vistas här tillfälligt!

Svegs kyrka vinter

Svegsbygdens församling

Svegsbygdens församling finns geografiskt i området från Sveg till Älvros Lillhärdal och Linsell. Här bor cirka 5 000 personer året runt. På denna plats har Gud slösat med allt som är gott för människan. Välkommen hit!

Högvålens kapell

Tännäs-Ljusnedals församling

Vi finns i västra Härjedalen, Sveriges högst belägna landskap. Församlingen har cirka 1 500 medlemmar med en bred församlingsverksamhet. Den innefattar också Fjällkyrkan som även vänder sig till de cirka 1,2 miljoner turister som besöker vårt område varje år.

Inne i Överhogdals kyrka, bänkrader, altare och predikstol.

Ytterhogdals, Överhogdals och Ängersjö församling

Ytterhogdals, Överhogdals och Ängersjö församling är den minsta församlingen i Härjedalens pastorat. Här finns cirka 900 bofasta varav de flesta är medlemmar i Svenska kyrkan. Välkommen till vår församling oavsett om du bor här eller gästar oss tillfälligt!