En tjej er ut över fjället.
Foto: Jane Vikberg

Lediga tjänster

Är du vår nya kollega? Vill du arbeta i ett pastorat med fantastisk natur, engagerade människor, sommar- och vinterturism och där kyrkan har en självklar plats i det som händer, kom då till oss.  

1 januari 2017 bildade de fyra församlingarna i fjällandskapet Härjedalen ett gemensamt pastorat. Församlingarna kvarstår, men samlades i en ny administrativ organisation. Under dess första år har det lagts en god grund för att bygga ett gemensamt pastorat med fyra församlingar. Härjedalens pastorat omfattar Hedebygdens församling, Svegsbygdens församling, Tännäs-Ljusnedals församling samt Ytterhogdal, Överhogdal och Ängersjö församling. I Härjedalen bor drygt 10 000 invånare, men under turistsäsongerna rör sig hundratusentals människor i området för att bl. a uppleva skidåkning, jakt, vandring, bär och svampplockning. 

Härjedalen är Sveriges högst belägna landskap med troligen Nordens högst belägna kapell i Högvålen. Nuvarande kapell invigdes av biskop Eva Nordung Byström på trettondagen 2018.

Fjällpräst på skidor i strålande sol.
Fjällpräst på väg! Foto: Elisabeth Andersson

Vi är nu inne i en spännande utvecklingsfas där vi söker dig som vill bidra med din kompetens och ditt engagemang in i processen.  Vill du arbeta i ett pastorat med fantastisk natur, engagerade människor, sommar- och vinterturism och där kyrkan har en självklar plats i det som händer kom då till oss.  

 

En präst med en regnbågsfärgad stola håller i en skål oblat.

Finn ditt andrum i Härjedalen, Komminister i Sveg-Ytterhogdals arbetslag

Vi söker komminister till Svegsbygdens- och Ytterhogdal, Överhogdal, Ängersjö församlingar med inriktning barn- och ungdomsverksamhet 100%

En vit duk ligger över en silverkalk.

Finn ditt andrum i Härjedalen Komminister i Hede-Tännäs arbetslag

Vi söker komminister till Hede- Tännäs-Ljusnedal med inriktning äldre- och vuxenverksamhet 100% Vemdalen, Vemhån, Funäsfjällen, Hede, Storsjö och Ljungdalen

Finn ditt andrum i Härjedalen Komminister i Hede-Tännäs arbetslag

Vi söker komminister till Hede- Tännäs-Ljusnedal med inriktning barn, ungdom, familj 100% Vemdalen, Vemhån, Hede, Funäsdalen, Storsjö och Ljundalen.

Församlingsassistent 100 %

Svegsbygdens- och Ytterhogdal, Överhogdal, Ängersjö församlingar

Lediga kyrkomusikertjänster

Händer som spelar på en orgel. i bakgrunden ses noter.

Vi söker kyrkomusiker till Svegsbygdens- och Ytterhogdal, Överhogdal och Ängersjö församlingar

Svegsbygdens och Ytterhogdal, Överhogdal och Ängersjö församlingar har en plats för just dig! – Kyrkomusiker 100%