Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Genom alla dagar, både de ljusaste och de mörkaste, följer Guds omsorg oss. I kyrkan kan livets stora och viktiga dagar välsignas. De kyrkliga handlingarna, dop, konfirmation, vigsel och begravning, förmedlar Guds närvaro i människors glädje, svårigheter och sorg.

Genom orden och symbolerna i dessa gudstjänster får vi hjälp att uttrycka allt det som våra egna ord kan ha svårt att få fram. Innan en kyrklig handling sker träffar du/ni prästen och får hjälp att utforma gudstjänsten och samtala om innehållet i den.

Ta kontakt med pastorsexpeditionen för att boka tid för de kyrkliga handlingarna och få hjälp och upplysningar!

Dop utomhus

Dop

I dopet ger man barnet som döps möjligheten att få del av en större gemenskap, med Gud och en församling. Dopet är ett löfte om befrielse och beskydd. Man tackar Gud för det under som det nyfödda barnet är.

Konfirmation

Det år du fyller fjorton bjuder Svenska kyrkan in till konfirmation. Konfirmation betyder bekräftelse - bekräftelse av ditt dop och dig.

Vigsel

En kyrklig vigsel är en symbolrik gudstjänst. I Guds och alla vittnens närvaro lovar vi varandra att vårda kärleken och stå vid varandras sida livet ut. Vi ber Gud att välsigna vårt äktenskap och hjälpa oss igenom de svårigheter vi kommer att möta i livet.

Rosor som är lite vissna och fulla av regndroppar.

Begravning

Den kristna riten för att säga farväl och tacka för en människa är en gudstjänst. I begravningsgudstjänsten överlämnar vi den döde till Gud.

Kontakt härjedalens pastorat

Råndalsvägen 12, 840 93 HEDE