Fjäll Bruksvallarna vinter
Foto: Jenny Michanek

Tännäs-Ljusnedals församling

Vi finns i västra Härjedalen, Sveriges högst belägna landskap. Församlingen har cirka 1 500 medlemmar med en bred församlingsverksamhet. Den innefattar också Fjällkyrkan som även vänder sig till de cirka 1,2 miljoner turister som besöker vårt område varje år.

Det finns kyrkor i Funäsdalen, Ljusnedal och Tännäs. Fjällkapell i Bruksvallarna och Högvålen. Vi håller även friluftsgudstjänster ett stort antal gånger under året. Pastorsexpedition med tillhörande församlingshem ligger i Funäsdalen.

Då vi gränsar mot Norge har vi många besökare därifrån under året. Vi försöker samverka så mycket som möjligt över gränsen, både inom musik och pilgrimsverksamhet. Detta är nödvändigt för oss som glesbygdsförsamling och samtidigt utvecklande.

Alla vi som arbetar här är alltid tillgängliga för samtal i mötet. Du är välkommen att dela Din tid med oss, både med kunskap och engagemang. Alla är alltid välkomna till Tännäs-Ljusnedals församling.

Kontakt Tännäs-ljusnedals församling

Besöks- och telefontider: