Välgörenhetsgala hyllade livslusten

Nyhet Publicerad Ändrad

Vid Välgörenhetskonserten, till förmån för Canserstiftelsen i Kronobergs län, i Hjortsberg kyrka hyllades livslusten både i ord i och toner. Det bjöds på en oförglömlig kväll med stora musikaliska höjder som berörde på djupet. Den eminente konferenciern Elisabet Cárcamo Storm ledsagade oss professionellt med stark närvaro genom kvällens tema där livets sorg- och glädjeämnen var i fokus.

Vad är livslust för dig? frågade Elisabet publiken inledningsvis. Är det: Pengar och rikedom? Sol och värme? Musik och dans? Gemenskap och kärlek? Vänner? Den första vårblomman?

Elisabet fortsatte: ”Man brukar säga att det inte först och främst är de stora tingen som gör livet värt att leva – utan snarare vardagens små behagligheter. Men eftersom livet inte bara bjuder oss på lust – så är det ibland svårt att se det vackra, det goda. Iblandär det svårt att se skogen för alla träden…

Men det finns där. Det fina, det positiva finns här. Lusten i livet – och lusten till livet finns hela tiden, men vi måste hjälpas åt att upptäcka lusten och hålla den vid liv!

Om vi ska orka hålla lusten, lågan, brinnande hela livet, behöver vi vara ljushållare åt varandra. När man själv inte orkar, så får någon annan hjälpa till – och påminna om att livet är underbart och att du är underbar, -trots allt!”.

Det blev en magiskkväll i Hjortsberg kyrka där livslusten hyllades och där
engagemanget från så väl publik, sponsorer och från alla medverkande gjorde skillnad. Kvällen inbringade närmare den otroliga summan 120 000 kronor, biljettintäkter, kollekt och sponsorer, till Canserstiftelsen i Kronobergs län. En gåva som kommer att leva vidare från år till år.

Med en härlig påfyllnad av livslust och med det storartade finalnumret Gabriellas sång i huvudet var vi nog många som denna afton fick med oss tanken hem om att:

”Det är nu som livet är mitt
Jag har fått en stund här på jorden
Och min längtan har fört mig hit
Det jag saknat och det jag fått”.

Text och foto: Marie Fransson