Foto: Cecilia Remäng/IKON

Vigsel

Kom till kyrkan när det är dags att säga Ja.

Går ni i bröllopstankar? Vigseln kan utformas på många olika sätt inom ramen för vigselordningen. För att vigseln skall bli personlig och som ni tänkt er är vigselsamtalet med prästen ett tillfälle då ni kan berätta vilket bröllop ni vill ha. Fundera också över musikval och vigsellöften.

För vigsel i Svenska kyrkans ordning står våra kyrkor till förfogande. 
Beställ tid för vigsel via Alvesta pastorsexpedition på tel 0472-177 70.
Tänk på att vara ute i god tid.

Våra kyrkor
Läs mer om våra kyrkor här

Vigsel i Härlövs kyrka.

Bröllopsmusik

Hindersprövning
Länk till Skatteverket

KLICKA PÅ LÄNKEN NEDAN OCH LÄS MER OM VIGSEL PÅ SVENSKA KYRKANS HEMSIDA

Läs allt om vigsel här

Utlåning

ALVESTA KYRKAS BRUDKRONA

Brudkronan är tillverkad 1920 hos CG Hallberg, Stockholm i förgyllt silver. Den skänktes till kyrkan 1923 av Gunhild och August Hall i samband med dottern Mildreds vigsel.

HJORTSBERGA KYRKAS BRUDKRONA

Är från 1952 och tillverkad av guldsmeden A. Södergren i Nässjö. Den är av förgyllt silver med infattade bergkristeller. Brudkronan är en gåva från Sylvia Nylinder. Fru Nylinder var dotter till kyrkoherden Johan Wieslander, kyrkoherde i Hjortsberga 105-1934.

LEKARYDS KYRKAS BRUDKRONA

På kronringen står texten "Kärlek, Trohet, Renhet" och är omsluten av stenar i de symboliska färgerna rött, blått och vitt. Kronan är skänkt 1932 av Anna och Per Borgh. Herr Borgh hade då varit folkskolelärare och kyrkomusiker i Lekaryd i 50 år. Kronan är tillverkad i Stockholm.

HÄRLÖVS KYRKAS BRUDKRONA

F:a Axel Ohlsson i Växjö tillverkade brudkronan 1963. Kronans utförande har inspirerats av kyrkans inventarier och är bland annat försedd med sjukanter. Kronan är inköpt till kyrkan av gåvomedel.

Alvesta församlings brudkronor till utlåning.

Kontakta pastorsexpeditionen tel. 0472-177 70.

Foto: Marie Fransson