Gudstjänster

Kom ihåg, att du alltid är väntad och välkommen till Alvesta församlings kyrkor.

Att bli sedd och välkomnad, känna delaktighet och gemenskap, bli berörd och dela glädje

Så önskar vi att fler ska uppleva våra gudstjänster!

I Alvesta församling firar vi många olika sorters gudstjänster, olika till form och innehåll. För att göra det enklare och förtydliga att gudstjänsternas innehåll kan se olika ut, har vi valt att ”sätta namn” på våra gudstjänster.

Vi strävar efter en bredd, både vad gäller innehåll, form och gudstjänsttider.
Vi hoppas att det ska finnas en gudstjänstform som passar dig och dina önskemål.

Dessutom håller vi

Morgonbön i Alvesta kyrka onsdagar kl 08.00 (ej sommartid).
Musikgudstjänst där körer och solister står för musiken.
Temagudstjänst/Temamäsa. Ett tema eller en speciell text ur bibeln lyfts fram, tolkas i nyskrivna texter och i sång och musik, framförda av professionella artister. Läs om en upplevelse av en Änglamässa
Högmässa/gudstjänst.

Gudstjänst på vårdinrättningar

Varje vecka firas dessutom gudstjänst, mässa eller en enklare andakt på:
Högåsen i Alvesta torsdagar klockan 11 och Bryggaren fredagar klockan 14.

Under sommarhalvåret firar vi flera enklare gudstjänster
Helgmålsbön, friluftsgudstjänster och Musik i sommartid.

Gudstjänst i verksamhetsgrupperna

Kyrkans gudstjänster är inte bara de offentliga gudstjänsterna i våra kyrkor. I de flesta av våra grupper är det andaktsstund i samband med verksamheten och därmed tillfälle att möta Gud i gudstjänstens form.

Bön och texter

Bild: IKON

Dagen innehåller många tillfällen till bön. Önskan att be är en bön i sig.
Be där du är fysiskt, psyksikt elleer geografiskt. Gud är överallt. Det finns många sätt att be på. Välj ditt eget. Man behöver inte oroa sig för ord eller formuleringar. Bön är ett lyssnande.

Läs böner här genom att klicka på länken

Den som inte kan ta sig till kyrkan på annat sätt erbjuder vi skjuts. Bussen har fasta hållplatser. Du som vill åka med måste ringa och boka hos Alvesta Taxi tel. 0472-191 00, som har uppdraget att köra åt Alvesta församling. Bokning måste ske SENAST 1,5 timme innan gudstjänsten. För att hålla tiderna hämtar vi inte på andra ställen än våra hållplatser. Det kostar inget att åka med.

Har du frågor om Gud?

Eller om livet eller kyrkan? Webbplatsen OMG är särskilt till för dig som är ung. Skicka in din fråga och få ett svar. Eller läs andras frågor och svar!

BE EN BÖN ELLER TÄND ETT LJUS!

Gör det på webben, så kan du dela din bön med andra!