"SE MÄNNISKAN"

Hej och välkommen till Alvesta församlings hemsida. Här hittar du kontaktinformation, puffar om sånt som är aktuellt, vår tidning Kyrkliv i digital form, information om dop, konfirmation, bröllop och begravning. Naturligtvis finns här även allt om våra gruppverksamheter för barn och vuxna, inklusive körerna! Om det är något du inte hittar, skicka gärna ett mejl till alvesta.forsamling@svenskakyrkan.se så får du hjälp. Välkommen hit!

Flicka vid brasa

Kyrkliv nr 5, 2022 - Tema: Smärtan bakom juleljusen

Här kan du läsa senaste numret av Kyrkliv!

En man och kvinna med hörlurar på sid

"Himlasnack" - en podd med Erik och Jessica

Livesänd podd som spelas in i Kyrkan Mitt i Byn med möjlighet att ställa frågor.

Kyrkan Mitt i Byn

Alvesta församlings mötesplats mitt i centrum! Kom in en stund, här finns kaffe och alltid någon att prata med. Du kan även uträtta ärenden till pastorsexpeditionen och handla i vår butik med Fair Trade-varor. Du hittar Kyrkan Mitt i Byn på Storgatan 15. Välkommen!

Kör

Välgörenhetskonserten i Hjortsberga kyrka 14 november inbringade 58.000 kronor.

TACK alla medverkande och alla ni som köpt biljett och skänkt pengar. Ett särskilt TACK till Alvesta Allbo Rotaryklubb för ert stora bidrag!

INSPELADE ANDAKTER: klicka på bilden!
INSPELADE SÅNGSTUNDER; MUSIKALER mm. Klicka på bilden för att se inspelat material Foto: Pexels

Vi lever alla under samma himmel

Vi har alla samma rättigheter. Var med i kampen för varje människas rätt till ett värdigt liv.

Läs mer och ge en gåva

Böner och ljus

Tänd ett ljus, be en bön

”Regnbågsnyckeln” - Alvesta församling först i Sverige

Unga hbtq-personer har generellt sett lägre självkänsla, känner otrygghet och har dålig tillit till andra människor samt har i större utsträckning självmordstankar än andra unga.

Grupper och verksamhet

- gemenskap och glädje! I Alvesta församlings verksamhet möts människor i alla åldrar och med många olika behov.

Här hittar du alla kontaktuppgifter till oss som arbetar i Alvesta församling.

Anmälan till grupp

Här kan du skicka in en anmälan till den grupp du eller ditt barn vill gå i.

Genom dopet välkomnar vi en ny människa in till Alvesta församlings gemenskap.

Nu är det din tur att uppleva året som konfirmand!

Kom till kyrkan när det är dags att säga Ja.

Begravning

Vi håller begravningsgudstjänst för att säga farväl, överlämna en människa till Gud och säga tack.

Kontakta jourhavande präst

Är du ledsen, rädd, orolig, eller känner dig ensam?
RING Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar 21-06. Ring 112 och fråga efter Jourhavande präst.
SKRIV DIGITALT BREV Du kan skicka ett digitalt brev till Jourhavande präst när du vill. Brevlådan är alltid öppen.
CHATTA Genom vår chatt når du Jourhavande präst alla dagar 20-24.

Följ oss på sociala medier

. Det händer mycket i vår församling och i vår verksamhet
- följ oss gärna på Instagram @alvestaforsamling och Facebook /alvestaforsamling