Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Alvesta församling Besöksadress: Prästgårdsv 6, 34234 ALVESTA Postadress: Box 177, 34222 ALVESTA Telefon:+46(472)17770 E-post till Alvesta församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Urngravsättning

Alla som är folkbokförda i Sverige, oavsett trossamfund, har rätt till en avgiftsfri gravplats i 25 år. En urna gravsätts efter begravningen. I Alvesta församling är det vanligast att de anhöriga själva tar hand om gravsättningen, utan en präst närvarande.
Vill du boka en urngravsättning tar du kontakt med pastorsexpeditionen för att boka en tid. Vi har tider på vardagar fram till kl 15 och den sista lördagen i varje månad. Du bestämmer om du vill hämta urnan inne i kyrkan eller om vi ska ställa den vid gravplatsen ni har valt ut. Det finns alltid en vaktmästare i närheten som kan hjälpa till och svara på frågor.
Urngravsättning kan också ske utan de anhörigas närvaro, då meddelar du oss eller begravningsbyrån så ombesörjer vi gravsättningen.  En urna måste gravsättas inom ett år.

Speciella urngravplatser finns i urngravlunden och i askgravlunden. Det går också att sätta ner en urna i en vanlig kistgrav.