Välkommen Kirsten!

Nyhet Publicerad

Vi välkomnar vår nya kyrkoherde, Kirsten Alm, som börjar hos oss den 31 maj.

Så här berättar Kirsten om sig själv:

"Det är fantastiskt roligt att ha blivit utnämnd till kyrkoherde i Åtvids församling och jag ser fram emot att börja jobba i juni och då lära känna mina nya medarbetare och församlingsbor.
I slutet av maj avslutade jag mitt nuvarande arbete i Finspångs församling där jag haft en tjänst som arbetsledande komminister för den diakonala verksamheten och kontaktspräst i Hällestad.

Jag ser fram emot att börja jobba i juni och då lära känna mina nya medarbetare och församlingsbor.
Jag kommer ursprungligen från Tyskland där jag även utbildade mig till präst med teologistudier i Kiel och Heidelberg och en tjänst som pastorsadjunkt i Flensburg.
Jag har bott tolv år i Sverige (närmare bestämt i Norrköping) och prästvigdes för 11 år sedan av biskop Martin Lind i Linköpings domkyrka.  

Till Finspångs församling har jag pendlat från Norrköping där jag bor med min man som också är präst och våra två barn (8 och 5 år). I augusti kommer jag att flytta till Åtvidaberg med hela familjen. Det ser vi alla fram emot eftersom vi på alla våra besök på orten och i omgivningen kunnat se att det är en mycket vacker plats mitt i sköna Östergötland." 

Kirsten Alm, kyrkoherde