Nu blir det sommar!

Nyhet Publicerad

Det finns församlingar och så finns det Alvesta församling. Det är vår församling där våra medlemmar finns. Och det är för våra medlemmar vi finns.

Nu är det sommar och tempot går ner lite grann på många håll i Sverige. Även hos oss blir det lugnare och vi passar på att ta ut ledighet. Alla våra grupper har sommaruppehåll men hela tiden är det några som jobbar och ser till att allting flyter under sommaren, inte minst vaktmästarna och prästen Annesophie som är i tjänst. Självklart firar vi gudstjänst varje helg med helgmålsbön och kyrkkaffe på lördagarna och en annan form av gudstjänst/er på söndagar.

Vi har haft en spännande vår med flera utmaningar, ny personal som jobbat sig samman och en ny kyrkoherde som jobbar med att skapa en organisation som ska fungera som bäst. Vi har lagt tid på att skapa rutiner och handlingsplaner för personalen i syfte att bli ännu lite bättre. Vårt mål är att ni som medlemmar ska känna er välkomna, att vi ger god service och medmänsklighet. Att dörren står öppen, oavsett om du är djupt troende, tvivlare eller bara söker en stunds andrum från den dagliga vardagen. I glädje som i sorg.

Antalet besökare i våra gudstjänster har ökat med över 1700 personer i vår vilket gör att betydligt fler firar gudstjänst med oss i år. Det känns verkligen fantastiskt att fler och fler söker sig till våra kyrkor och gudstjänster. Vi tror och hoppas att det beror på att vi har ett rikt gudstjänstutbud där många kan hitta vad de känner att de behöver. Musik, ro och kraft.

I vår har vi kört våra caféer i Alvesta och Hjortsberga, vi har haft killgrupper, tjejgrupper, Himlakul, Små och stora, Babycafé, Himlakören, Musik o Drama, ungdomsledare, kyrkokören, Hjortsberga Gospel och Beatleskören. Vi har en stor verksamhet för barn, ungdomar och vuxna. Välkommen du också! Gruppstarter blir vecka 36.

Förutom allt detta har vi haft våra bibelgrupper: Lunch med Gud, Gemenskapen och Kaffetåren och inte minst våra födelsekalas för våra 70+-medlemmar. Lägg där till ett stort antal hembesök hos gamla, ensamma och sjuka. Prästerna har vigselsamtal, vigslar, sorgesamtal, begravningar, dopsamtal, dop, konfirmandgrupper, själavårdssamtal och gudstjänster, för att bara nämna några saker. I glädje och sorg, vi finns där för dig.

Just nu är våra vaktmästare i full färd med att byta till sommarblommor på de gravar som vi sköter åt gravrättsinnehavare. Vi kan även hjälpa till med enstaka arrangemang, mot en lite kostnad, som att sätta ut en bukett blommor på en bemärkelsedag eller tända ett ljus. Prata gärna med våra vaktmästare när du möter dem på kyrkogården. De har många råd och tips och känner väl till sina kyrkogårdar.

Vår pastorsexpedition kommer att ha stängt under två veckor: 28 - 29. Då har vi telefonpassning via stiftet som kan koppla akuta samtal till dem som är i tjänst. Ärenden som det inte är lika bråttom med tar vi tag i så snart vi är tillbaka, så ring gärna tillbaka under vecka 30.

Passa gärna på att besöka våra Musik i sommarkväll-gudstjänser, körkonserten med Kjell Lönnå och Sundvalls kammarkör och alla våra kyrkor som står och väntar i sommarskrud.

Vi önskar er alla en riktigt fin och vilsam ledighet i sommar!
Hälsar alla vi som arbetar i Alvesta församling

Text: Ulla Sigfridsson