2014 års pris för särskild prestation i Alvesta kommun har tilldelats:

Nyhet Publicerad Ändrad

Elisabet Cárcamo Storm. – Det är en ära och jag är jätteglad, tagen och tacksam, säger Elisabet Cárcamo Storm om utmärkelsen. Priset delar jag tillsammans med alla engagerade medarbetare, begåvade lokala musiktalanger och det faktum att våra fina kyrkorum öppnar upp för möjligheten att bjuda in församlingsborna till ögonblick med gemenskap som berör och gör skillnad.

Alvesta kommuns motivering:
”Elisabet Cárcamo Storm har genom stort engagemang, mod och kraft lyckats med konststycket att göra det kyrkliga mer öppet och allmänt tillgängligt genom att verka för att sprida kulturens kraft innanför kyrkoväggarna i Alvesta kommun. Resultatet är ofta överfulla kyrkor. Utifrån små resurser använder Elisabet Cárcamo Storm sig både av lokala förmågor och sammanför dem med etablerade artister och konstnärer i olika högkvalitativa program. Hon står ofta även för egen regi och arrangemang av olika uppsättningar till exempel julspel. Elisabet är en energisk kraft och ett föredöme för Alvesta.”

– Detta är en utmärkelse med tyngd, säger Simon Herlitz, avdelningschef Kultur och Fritid på Alvesta kommun. Alla beslutande organ var i stort sett enhälliga till Elisabets utnämning. Elisabets är ett föredöme för kommunen. I kraft av sitt engagemang är hon ett föredöme som ledare.

Tisdag 16 december fick Elisabet motta priset på kommunfullmäktiges sammanträde i Folkets Hus, Thalia. Minnesgåvan, en fågelskulptur, har utformats av Henrik Campanello.

Kriterier och regler för kulturpris m.m. i Alvesta Kommun:
Särskild prestation Alvesta kommuns pris för särskild prestation ska uppmärksamma ledarinsats, särskild prestation, god förebild, nytänkande, främjande av ungdomsverksamhet eller annat ideellt arbete. Pristagaren ska vara bosatt i kommunen, eller ha varit bosatt i kommunen eller ha annan särskild anknytning. Pristagare: Elisabet Cárcamo Storm

Text och foto: Marie Fransson