Ӏnglar, finns dom?

Nyhet Publicerad Ändrad

”Änglar, finns dom? I hjortsberga kyrka 29 september får vi svaret. Då hålls en temamässa om människors möten med änglar. Änglar har funnits i människans liv, både som dekorationer i alla handa former i våra hem men också vid människors möten och upplevelser av dem.

– I Bibeln finns de och i temamässan vill vi hitta vägen från Bibelns änglar till vardagsänglarna, det vill säga vi hämtar ur Bibeln och överför till dagens verklighet, säger Helena Kronstrand och Elisabet Cárcamo Storm i Alvesta församling.

Medverkande är Linda Pettersson, sång och Mattias Welin, kontrabas.

Sedan 1994 har Linda frilansat som sångerska. Hon framträder bland annat i duo konstellationer och är populär som gästsolist i diverse andra konstellationer. En ovanligt bred sångerska med jazzen som favoriserat uttryck. Linda kännetecknas av orädd bredd och äger en lyhörd förmåga att förvandla texter till rika berättelser - som omedelbart fångar en publik. Mattias Welin har jobbat som frilansmusiker sedan 1996 med hela världen som sitt arbetsfält. Han har dock sin fasta plats i Växjö och undervisar på S:t Sigfrids folkhögskola.

Idé och text: Helena Kronstrand och Elisabet Cárcamo Storm