Gärdslösa kyrka med vårblommor
Foto: Evelina Larsson

Norra Ölands pastorat

Svenska kyrkan är en mötesplats genom livet. Få hjälp, engagera dig eller delta i en aktivitet. Du är välkommen oavsett vem du är.

Här hittar du program från norra Öland.

Öland spirar!

I år ett anpassat evenemang med omtanke under Kristi himmelsfärdshelgen 13-16 maj. Här hittar du program från norra Öland.

På Kristi himmelsfärds dag 13 maj 2021 firar vi livesänd gudstjänst på Youtube klockan 10. Du kan också se gudstjänsten i efterhand när du vill.

Kristi himmelsfärds dag

Du kan också se gudstjänsten i efterhand när du vill.

Söndagen före pingst

Söndagen före pingst 16 maj 2021 firar vi livesänd gudstjänst på Youtube klockan 18. Du kan också se gudstjänsten i efterhand när du vill.

Välkommen in i kyrkan och tänd ett ljus, sitt ner en stund (med avstånd till varandra), be en bön eller bara var i kyrkorummet ett tag. Alla kyrkor (utom Långlöt) är öppna på fredagarna 9-15. Flera av kyrkorna är även öppna torsdag-söndag under Öland spirar.

Kyrkan är öppen

Ett blått hjärta och ett vitt kors med texten "Älska din nästa. Fast på avstånd"

Älska din nästa. Fast på avstånd

Här uppdaterar vi löpande om det ansvar pastoratet tar för verksamhet och besökare genom riktlinjer och direkta åtgärder. De skärpta allmänna råden i länet kommer att tillämpas mycket strikt i vårt pastorat, av omsorg både om våra året-runt-boende och våra tillresta vänner. Vi inbjuder dig att delta i gudstjänst och verksamhet men på ett annat sätt än förut.

Delad glädje- dubbel glädje!
Tagga gärna bilden med #hoppetsfrö så ser fler den.

Hoppets frö

Delad glädje- dubbel glädje! Odla blommor till din trädgård/kruka så blir det även en bukett till dina vänner, och till kyrkans altare. Om du vill kan du lägga upp en bild med din blomma i sociala medier. Tagga gärna bilden med #hoppetsfrö så ser fler den.

Under maj kommer alla digitala söndagsgudstjänster direktsändas live på Youtube Svenska kyrkan norra Öland och du kan alltid se dem i efterhand också när du du vill.

LIVE i MAJ

En pojke tänder ett ljus i en ljusbärare i en kyrka

Alla kyrkor är öppna varje fredag

Från den 18 januari och framåt är alla kyrkor öppna på fredagar kl 9-15 för dig som vill gå in och tända ett ljus, sitta en stund i stillhet och kanske be en bön. Vissa dagar i veckan finns personal på plats i kyrkorna om du vill prata med någon. Tänk på att inte vara fler än 8 personer samtidigt i kyrkan och håll avstånd. Här hittar du aktuella dagar och tider.

Här finns en kort beskrivning av hur du hittar till våra digitala gudstjänster, andakter och mycket annat om du är osäker på hur du ska göra för att hitta rätt på Youtube och Facebook.

Hur du hittar till våra digitala sändningar

Behöver du någon att prata med? Du är alltid välkommen att kontakta diakon eller präst för personliga samtal.

Ibland är livet besvärligt