Foto: Mikaela Lindholm

Norra Ölands pastorat

Svenska kyrkan är en mötesplats genom livet. Få hjälp, engagera dig eller delta i en aktivitet. Du är välkommen oavsett vem du är.

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva

Advents och julmusik

I advent och jul fylls kyrkorna av sång och musik.

Lucia med tända ljus i håret och ljus i handen

LUCIA i Högby kyrka

Luciagudstjänst med Mikaelikören och Ceciliakören under ledning av Marie Alvhäll. Präst: Monica Schreiner HÖGBY KYRKA 11 DECEMBER 17.00

I en kyrka står ett vårris med knutna band i gult och blått.

"En stjärna lyser i natten"

VÄLGÖRENHETSKONSERT FÖR UKRAINA Anna Steirud, flöjt Attila Gracza, piano Gärdslösa Kammarkör under ledning av Ingegärd Cafourek GÄRDSLÖSA KYRKA 20 DECEMBER 19.00

JULKONSERT i KÖPING KYRKA *INSTÄLLD PGA SJUKDOM

Tyvärr ställs konserten i Köping kyrka in pga sjukdom. Välkommen till någon av pastoratets övriga konserter och musikgudstjänster

körsångare med solosångande kvinna i förgrund

JULMUSIK med Nordölands kyrkokör

Nordölands kyrkokör under ledning av Marie Alvhäll. Jörgen Larsson trumpet och Annette Larsson tvärflöjt. Präst: Linda Muhr Sandahl. HÖGBY KYRKA 18 DECEMBER 17.00

Boka dop på webben

Om du vill boka dop och eventuell lokal för dopkalas kan du antingen boka här på webben, besöka oss, ringa eller mejla vår församlingsexpedition.

Brudpar i kyrka tillsammans med präst

Boka vigsel på webben

Om du vill boka vigsel kan du antingen boka här på webben, besöka oss, ringa eller mejla vår församlingsexpedition.

Hjälp att sköta graven

Det kan vara besvärligt att sköta en gravplats själv. Vi erbjuder olika former av gravskötsel.

Askgravplatsen i Borgholm

Gravar och kyrkogårdar

Inom norra Ölands pastorat finns 16 kyrkogårdar

En handgjord liten ängel med konformad kropp. En adventsljusstake med fyra tända ljus i bakgrunden.

Julöppet på kansliet

Församlingsexpeditionerna (Borgholm och Högby) och kansliet har förändrade öppettider under jul och nyår. Du kan alltid boka dop och vigsel i vår onlinebokning dygnet runt och kontakta oss via e-post. Vi har lite längre svarstid under jul och nyår.

En diakon håller en annans hand i sina händer. Ett stearinljus med kristusmonogram brinner på bordet mellan dem.

Leva vidare

Sorgegrupp för dig som förlorat en anhörig. Vi samlas för att samtala om förlust, tankar och nyorienterning.

Nu finns nya månadsaffischer!

Visste du att du lätt kan ladda hem och skriva ut en egen pdf över vilka gudstjänster som är planerade inför kommande månad?

Vårt arbete för klimatet

Klimatförändringarna är inte en fråga som kan skjutas på framtiden – effekterna är kännbara redan idag. Som kristna vill vi värna skapelsen både genom konkreta insatser och genom reflektion över de existentiella frågor som klimatförändringarna väcker.

Här kan du önska din favoritsång

Vi är många i kyrkan som gärna delar sång och musik! Vilken är din önskesång? Kanske blir det just din favoritsång eller psalm som spelas in och läggs upp på YouTube och Facebook av duktiga musiker och sångare i pastoratet?

En man med stor ryggsäck går mellan kyrkbänkarna i Uppsala domkyrka.

Bli medlem

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. När man vill bli medlem i Svenska kyrkan är det framförallt sin församling som man blir medlem i. Här finns alltid en plats för dig.

Hur du hittar till våra digitala sändningar

Här finns en kort beskrivning av hur du hittar till våra digitala gudstjänster, andakter och mycket annat om du är osäker på hur du ska göra för att hitta rätt på Youtube och Facebook.

Två smartphones ligger på varandra.

Kyrkan – en app för barn

Kyrkan är Svenska kyrkans app för barn i förskoleåldern. I den får du besöka en kyrka för att bland annat spela på orgeln, hälla vatten i dopfunten och måla ett kyrkfönster. I appen finns också korta filmer om dop, begravning, vigsel, jul och påsk.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

En av många kontaktvägar

Kontakta oss

Du är alltid välkommen att kontakta oss i Svenska kyrkan, antingen via expeditionen på telefon 0485-153 00, direkttelefonnummer eller via e-post.

Protokoll och information

från våra beslutande organ såsom kyrkofullmäktige, kyrkoråd, församlingsråd med flera. Här hittar du också verksamhetsuppföljning och årsredovisning.

ljus

Lediga tjänster

Att arbeta i Svenska kyrkan innebär att arbeta för något man tror på, och oftast arbete med människor på olika sätt. Välkommen med din ansökan!

Bild ovanifrån på en dator, en kaffekopp, en hand som håller i en penna och en skrivbok.

Så behandlar Svenska kyrkan dina personuppgifter

Här får du veta var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har. Du får också veta vart du ska vända dig om du har frågor kring Svenska kyrkans hantering av personuppgifter.

En manlig präst och två kvinnor sitter vid ett bord med varsin dator och samtalar.

Integritetsskyddspolicy

I vår integritetsskyddspolicy informerar vi om hur Norra Ölands pastorat behandlar personuppgifter om dem som på olika sätt kommer i kontakt med oss och som vi registrerar personuppgifter om.