Foto: Mikaela Lindholm

Norra Ölands pastorat

Svenska kyrkan är en mötesplats genom livet. Få hjälp, engagera dig eller delta i en aktivitet. Du är välkommen oavsett vem du är.

Högby församlingshem stänger för renovering i sommar/ höst

Från 1 juni 2024 och under hösten kommer församlingshemmet vara stängt för bokningar eftersom en större renovering kommer att genomföras.

Sök stipendier ur Einar Erlandssons fond!

Studerar du och är under 25 år? Och är född och boende i "Föra socken"?

Brudpar i kyrka tillsammans med präst

Boka vigsel på webben

Om du vill boka vigsel kan du antingen boka här på webben, besöka oss, ringa eller mejla vår församlingsexpedition.

Boka dop på webben

Om du vill boka dop och eventuell lokal för dopkalas kan du antingen boka här på webben, besöka oss, ringa eller mejla vår församlingsexpedition.

Långlöts kyrka med träd och stenmur

Långlöts kyrka stängd tills vidare.

På grund av rapporterade besvär från såväl besökare som personal på grund av återkommande lukt har det beslutats att stänga Långlöts kyrka tills vidare för att utföra ytterligare undersökningar och kontroller.

Vi söker kyrkogårdsarbetare

Norra Ölands pastorat söker kyrkogårdarbetare för semesterperioden. Passar dig som är intresserad av trädgård, service, maskin och älskar att vara ute.

Hjälp att sköta graven

Det kan vara besvärligt att sköta en gravplats själv. Vi erbjuder olika former av gravskötsel. Förlängt beställningsdatum av skötsel i år på grund av cyberangreppet i höstas. Beställ senast 30 mars för att ditt avtal ska börja gälla redan i år. Skötsel beställd efter 1 april 2024 påbörjas 2025.

Gravstenar på Högby kyrkogård

Var finns graven?

NYHET! Söker du en särskild gravplats på norra Öland? Sök efter graven på svenskagravar.se

Askgravplatsen i Borgholm

Gravar och kyrkogårdar

Inom norra Ölands pastorat finns 16 kyrkogårdar

Sommaröppna kyrkor 2024

Här hittar du information om när och hur kyrkorna på norra Öland är öppna.

Nu finns nya månadsaffischer!

Visste du att du lätt kan ladda hem och skriva ut en egen pdf över vilka gudstjänster som är planerade inför kommande månad?

Någon knappar på sin mobiltelefon.

Diakonicentrum Borgholm har nu eget telefonnummer!

Du når oss dagtid på telefon 0485-153 25 SMS 0768-125325.

Konfirmation

Ska du, eller någon du känner, börja i åttan (eller nian) i höst? Funderar du också på varför det händer onda saker i världen? Eller om du alltid kan vara dig själv? Vad ska du bli i framtiden? Du är inte ensam om att fundera över livet. ANMÄL DIG TILL HÖSTENS KONFALÄSNING HÄR!

ljus

Lediga tjänster

Välkommen till Sveriges mest solsäkra plats.  Öland är den plats många människor drömmer om under mörka vintermånader. Här finns några av Sveriges bästa stränder, fullt av spännande historia och ett stort kulturutbud. Tänk att få bo och verka på denna fantastiska ö! Välkommen med din ansökan.

Två händer skriver på en bärbar dator.

Cyberangreppet 2023–2024

Svenska kyrkan utsattes den 23 november 2023 för ett cyberangrepp, en så kallad ransomware-attack. På denna sida hittar du information om angreppet och efterföljande konsekvenser i form av stulen data.

Arbete vid dator

Dataskyddsombud

Den som behandlar personuppgifter måste utse ett dataskyddsombud. Ombudets roll är att kontrollera att dataskyddsförordningen (GDPR) följs inom organisationen genom att till exempel utföra kontroller och informationsinsatser.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem
En man med stor ryggsäck går mellan kyrkbänkarna i Uppsala domkyrka.

Bli medlem

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. När man vill bli medlem i Svenska kyrkan är det framförallt sin församling som man blir medlem i. Här finns alltid en plats för dig.

En man sitter på altarringen och sjunger

Här kan du önska din favoritsång

Vi är många i kyrkan som gärna delar sång och musik! Vilken är din önskesång? Kanske blir det just din favoritsång eller psalm som spelas in och läggs upp på YouTube och Facebook av duktiga musiker och sångare i pastoratet?

Hur du hittar till våra digitala sändningar

Här finns en kort beskrivning av hur du hittar till våra digitala gudstjänster, andakter och mycket annat om du är osäker på hur du ska göra för att hitta rätt på Youtube och Facebook.

Barn använder appen kyrkan på iPad.

Kyrkan – en app för barn

Kyrkan är Svenska kyrkans app för barn i förskoleåldern. I den får du besöka en kyrka för att bland annat spela på orgeln, hälla vatten i dopfunten och måla ett kyrkfönster. I appen finns också korta filmer om dop, begravning, vigsel, jul och påsk.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

En av många kontaktvägar

Kontakta oss

Du är alltid välkommen att kontakta oss i Svenska kyrkan, antingen via expeditionen på telefon 0485-153 00, direkttelefonnummer eller via e-post. Du når Diakonicentrum på direktnummer 0485-153 25.

Protokoll och information

från våra beslutande organ såsom kyrkofullmäktige, kyrkoråd, församlingsråd med flera. Här hittar du också verksamhetsuppföljning och årsredovisning.

ljus

Lediga tjänster

Bild ovanifrån på en dator, en kaffekopp, en hand som håller i en penna och en skrivbok.

Så behandlar Svenska kyrkan dina personuppgifter

Här får du veta var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har. Du får också veta vart du ska vända dig om du har frågor kring Svenska kyrkans hantering av personuppgifter.

En manlig präst och två kvinnor sitter vid ett bord med varsin dator och samtalar.

Integritetsskyddspolicy

I vår integritetsskyddspolicy informerar vi om hur Norra Ölands pastorat behandlar personuppgifter om dem som på olika sätt kommer i kontakt med oss och som vi registrerar personuppgifter om.