Norra Ölands pastorat

Norra Ölands pastorat Besöks- och postadress: Östra Kyrkogatan 9, 38731 Borgholm Telefon: +46(485)13111 E-post till Norra Ölands pastorat

Norra Ölands pastorat

Fastan är ett experiment i att leva det goda livet. Under fastetiden vill vi utmana dig att göra saker som är nyttiga för dig och bra för andra, en gång om dagen. Våra förslag handlar om plastkassar, poesi, böner, mat och tid för eftertanke. Vi presenterar en ny utmaning varje morgon.

Fasteutmaningen 2018

En kristen fasta kan vara att avstå från till exempel tv-tittande, godis, alkohol, kött, Facebook eller något annat. Fastan handlar om att du ska få tid för eftertanke och bön, och tid för att komma närmare Gud.

Fasta - tid för eftertanke

Att arbeta i Svenska kyrkan innebär att arbeta för något man tror på, och oftast arbete med människor på olika sätt.  Just nu har vi lediga tjänster inom prästyrket och inom kyrkvaktmästeriet. Välkommen med din ansökan!

Lediga tjänster

Att arbeta i Svenska kyrkan innebär att arbeta för något man tror på, och oftast arbete med människor på olika sätt. Just nu har vi lediga tjänster inom prästyrket och inom kyrkvaktmästeriet. Välkommen med din ansökan!

Här hittar du kontaktuppgifter till oss.

Boka dop eller vigsel

Vill du döpa dig eller ditt barn hos oss på Öland? Eller kanske vigas i någon av våra fina kyrkor? Här hittar du kontaktuppgifter till oss.

Kyrkliga textilier från Växjö stift på Kalmar läns museum. Kom och låt ögat njuta av vackra broderier, sprakande färger och exklusiva material i textila mästerverk från våra kyrkor!

Gudomliga skapelser

Möt mannen som skrev de första raderna till Nya Testamentet.
Förföljaren som blev missonär.

Studiecirkel: Tre måndagar med Paulus

Möt mannen som skrev de första raderna till Nya Testamentet. Förföljaren som blev missonär.

Nu finns nya månadsaffischer!

Visste du att du lätt kan ladda hem och skriva ut en egen pdf över vilka gudstjänster som är planerade inför kommande månad?

En helt ny webbplats

25 april 2016 fick svenskakyrkan.se ett nytt utseende. Innehållet är anpassat för användaren och bakom kulisserna finns en stabil grund att stå på inför framtiden.

Vår gamla webbplats var i stort behov av en översyn, och efter ett enormt jobb av alla redaktörer runt om i landet kan vi nu stolt visa upp en ny plattform att bygga vidare på.

DINA BEHOV STYR

Nya svenskakyrkan.se är en modern webbplats inriktad på dina behov och önskemål. Du kan se sidan lika bra på din telefon som i din dator. Framöver vill vi att du ska kunna göra mycket mer än tidigare på webben.

DET ÄR INTE KLART ÄN

En del material finns fortfarande inte på plats. Sökfunktionen ska bli mycket bättre. Några länkar har slutat fungera. Mycket kan hända när man bygger om en av Sveriges största webbplatser.

VI BEHÖVER DIG

Hjälp oss att göra svenskakyrkan.se till den webbplats du vill ha. Vi tar tacksamt emot åsikter, önskemål och felrapporter till Norra Ölands pastorat

Tack för ditt stöd!