Diakoni i centrum i Luleå domkyrkoförsamling är en social mötesplats. Alla är välkommna för att värma sig, ta en dusch och ombyte av kläder, dricka kaffe och umgås. Frukost och fika finns för en symbolisk summa.
Församlingen har diakoner tillgängliga för stöd och rådgivning.

Diakonicentrum

Diakonicentrum är kyrkans mötesplats för gemenskap, kreativitet och stöd. Vi har extra fokus på äldre oavsett bakgrund. Diakonicentrum har fått nya lokaler i Borgholms församlingshem, mitt på torget, sen årsskiftet.

Vad är Diakonicentrum?

Volontär

Skänk tid - bli volontär hos Diakonicentrum.
Inom flera av våra verksamheter har vi volontärer.

Men om någon har denna världens goda och tillsluter sitt hjärta för sin broder, när han ser honom lida nöd, hur kan då Guds kärlek förbli i honom? Kära barn, låt oss älska inte med ord eller med tungan, utan i gärning och i sanning.

(Joh 3:17)

Matkassar

Vi samlar in matvaror till matkassar för människor i utsatta situationer och ibland  bara för att ta hand om mat istället för att slänga den.

Läs mer här hur det går till att vara t ex matkassefadder

Omsorg om varandra

Behöver du stöd eller vill du vara med och stödja?
Ta kontakt med Dima, Lars eller Jenny

Här finns vi

Vi finns i kyrkan på torget i Borgholm

Borgholm kyrka/ församlingshem
Ö Kyrkogatan 8
387 31 Borgholm

Skänk en gåva

Vill Du stödja oss är vi tacksamma. Störst behov är förbön därefter personer med tid och slutligen ekonomi.

Swisha gärna till 123 240 39 39
Märk din gåva m ”Diakonicentrum” eller ”DC”

Kontakta oss: