Norra Ölands pastorat Besöksadress: Ö Kyrkogatan 9, 38731 Borgholm Postadress: Östra Kyrkogatan 9, 38731 Borgholm Telefon: +46(485)13111 E-post till Norra Ölands pastorat

Konfirmation

Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Har du, eller någon du känner, börjat i åttan (eller nian) i höst? Funderar du också på varför det händer onda saker i världen? Eller om du alltid kan vara dig själv? Vad ska du bli i framtiden? Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Nytt sommarkonfirmationsupplägg 2019
indelat i tre delar:

1  En vecka på Öland

vecka 31
En härlig intensiv vecka som utgår från Köpingsvik. Du kommer ha användning för badkläder, idrotts­kläder och bibel. Vi varvar lek och allvar när vi utforskar meningen med livet.

2 Äventyr till havs

vecka 32
Vi seglar ut i sundet med båten Shalom. Det blir fem spännande dygn tillhavs med övernattning på båten och samtal kring lägerelden.

Bild: Alex & Martin/ IKON

3 Utlandsresa

vecka 33
Sista veckan flyger vi till den vackra grekiska ön Skopelos. Där kommer vi ha en massa kul och upptäcka nya sidor av den kristna tron. När vi kommer hem får vi ett dygn på oss att skaka sanden ur kläderna innan konfirmationen söndagen den 18 augusti.

= Konfirmation

Vi kommer hem, packar upp våra väskor, tar det lugnt några dagar och sedan är det dags för konfirmandtidens höjdpunkt och avslutning, konfirmationsgudstjänsten i Köpings kyrka den 18 augusti 2019. Det är då man samlas i kyrkan tillsammans med släkt och vänner. Konfirmanderna medverkar på olika sätt, församlingen ber för konfirmanderna och tillsammans läser man med i kyrkans trosbekännelse. Vi firar konfirmandernas första nattvard.

Informationsträff

Första träffen för föräldrar och ungdomar blir torsdag 6 september kl 18 i Köpingsviks församlingshem. Där får du mer information men du kan redan nu boka in helgen den 5-7 oktober då vi börjar med ett helgläger på båten Shalom som angör Borgholms hamn och hämtar upp oss.

Vad händer under hösten och våren?

Under hösten och våren har du i uppgift att vara med vid ett antal gudstjänster, ta en selfie tillsammans med prästen (eller kantorn eller vaktmästaren eller en kyrkvärd…) och skicka till oss så vi ser att du varit där.

De som leder konfirmationen är präster, pedagoger, musiker och unga ledare från kyrkan, och de är nyfikna på dig och vad du funderar på. Inga frågor eller funderingar om tro eller livet är dumma eller konstiga, du kan fråga om vad du vill.

Så här gör du för att anmäla dig:

Anmäl dig här på sidan, vid informationsträffen eller kontakta någon av konfirmandledarna.

Kontakta oss för mer information

Magnus Johansson

Norra Ölands pastorat