Svenska kyrkan i Kalmar

Svenska kyrkan i Kalmar Besöksadress: Södra Vallgatan 25, 39231 KALMAR Telefon: +46(480)421400 E-post till Svenska kyrkan i Kalmar Webbplats

Svenska kyrkan i Kalmar

Svenska kyrkan i Kalmar omfattar fem aktiva församlingar, med sammanlagt ca 25 000 medlemmar, begravningsverksamhet samt administrativa stödfunktioner. Pastoratet ansvarar även för fem begravningsplatser och krematorium. Totalt arbetar drygt åttio personer i pastoratet.

Måndagkväll i domkyrkan – en mötesplats för livsfrågor.

Vad är viktigt i livet? Vilka är mina sammanhang? Vad är min uppgift? I en tid när många beskriver en splittrad vardag med högt tempo och många förväntningar är det svårt att få till samtalet som bottnar i själva livet. Vi vet att upplevelsen av livsmod och livsmening är avgörande för hur vi tolkar vår vardag och vårt liv och samtidigt kan det vara så svårt att få kontakt med det mitt i allt.

Därför startar nu en mötesplats under orgelläktaren i Kalmar domkyrka där vi tillsammans samlas kring det som skymtar i det spruckna, i det ofärdiga, i erfarenheter vi delar med varandra. En plats där vi inte behöver tänkt färdigt, där vi kan pröva att tro eller pröva att tvivla.
Hur är det att leva med sprickorna? Vad händer om jag stannar upp och lyssnar? Vem är jag i mina egna ögon, och i Guds? Vad gör vi när livet inte blir som vi har tänkt oss det?

Formen är fika, samtal och nattvard med ljuständning utifrån hur det faktiskt är och skulle kunna vara.

Öppet varje måndagkväll under våren.

Välkommen!

Sofia Ekelund Fogelström, Studentpräst