Närbild på iskristaller på en liten kvist.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Svenska kyrkan i Kalmar

Svenska kyrkan i Kalmar består av våra fem församlingar S:t Johannes, Kalmar domkyrka, Heliga Korset, S:ta Birgitta och Två systrars. I pastoratet ingår också begravningsverksamhet med två kyrkogårdar, Diakonimottagning, Diakonala köket och verksamhet i Sjukhuskyrkan och kyrkan i kriminalvården. Pastorsexpeditionen finns på Domprostgården, Södra Vallgatan 25, 392 31 Kalmar.

Aktuellt i pastoratet

Gudstjänster i veckan

Predikoturer den 27 januari - 2 februari 2023

En glänsande värld av unika kyrkliga metaller

Om en knapp månad invigs utställningen Mästerliga metaller på Kalmar läns museum. Utställningen grundar sig på en bok om metallföremål  i Växjö stifts kyrkor.

Gustav Lundborg ny kyrkoherde i Kalmar pastorat

Gustav Lundborg har utnämnts till ny kyrkoherde i Kalmar pastorat!

Välkommen till oss!

En vit dopklänning med rosa rosett hänger på en metallgrind i kyrkan.

Livets skeden

Vid livets stora tillfällen finns Svenska kyrkan. Här hittar du information om dop, konfirmation, vigsel, begravning och samtalsstöd.

Mötesplatser

I Svenska kyrkans församlingar möts varje år hundratusentals människor vid mötesplatser för olika åldrar! Välkommen du också.

En vuxen håller en ungdoms händer i sina.

Diakoni - vårt sociala arbete

Diakoni är kyrkans omsorg om medmänniskan och skapelsen, ibland kallas det också kyrkans sociala arbete.

Kalmar pastorat

Här hittar du information om vår organisation och om Kalmar pastorat!

Medlemskap i Svenska kyrkan

Tack för att just du är medlem. Här kan du läsa mer om vad ditt medlemsskap bidrar till. Är du inte medlem är du varmt välkommen att bli det!

En vuxen och ett barn står vid strandkanten och tittar ut över vattnet.

Kristen tro

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.

Svenska flaggan och Ukrainska flaggan vajar i varsin flaggstång.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.