Svenska kyrkan i Kalmar

Svenska kyrkan i Kalmar består av församlingarna S:t Johannes, Kalmar domkyrka, Heliga Korset, S:ta Birgitta och Två Systrars. I pastoratet ingår också begravningsverksamhet med två kyrkogårdar, Diakonimottagning, Diakonala köket och verksamhet i Sjukhuskyrkan och kyrkan i kriminalvården. Kansliet med expedition finns på Domprostgården, Södra Vallgatan 25, 392 31 Kalmar.

Aktuellt i pastoratet

Blue Sunday

Välkommen till ungdomskväll i Kalmar domkyrka!

Kyrkogårdsteater 2024

Välkommen på årets kyrkogårdsteater på Södra kyrkogården!

Barn och unga i Kalmars kyrkor

I våra fem församlingar i Kalmar finns det grupper och verksamheter för alla åldrar. Allt från babyrytmik till kyrkans unga - det finns något för alla! Välkommen!

Gudstjänster i veckan

Predikoturer den 19 - 25 april 2024

Välkommen till oss!

En vit dopklänning med rosa rosett hänger på en metallgrind i kyrkan.

Livets skeden

Vid livets stora tillfällen finns Svenska kyrkan. Här hittar du information om dop, konfirmation, vigsel, begravning och samtalsstöd.

Mötesplatser

I Svenska kyrkans församlingar möts varje år hundratusentals människor vid mötesplatser för olika åldrar! Välkommen du också.

En vuxen håller en ungdoms händer i sina.

Diakoni - vårt sociala arbete

Diakoni är kyrkans omsorg om medmänniskan och skapelsen, ibland kallas det också kyrkans sociala arbete.

Organisationsuppgifter

Här hittar du information om vår organisation, policys, lediga tjänster, personuppgiftsbehandling och faktureringsuppgifter!

Medlemskap i Svenska kyrkan

Tack för att just du är medlem. Här kan du läsa mer om vad ditt medlemsskap bidrar till. Är du inte medlem är du varmt välkommen att bli det!

En vuxen och ett barn står vid strandkanten och tittar ut över vattnet.

Kristen tro

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.

Nyfiken på Gud?

Läs om kristen tro

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Någon sitter vid ett skrivbord bakom en datorskärm och knappar på ett tangentbord.

Kontakta dataskyddsombud

Om du har frågor som rör personuppgiftsincidenten, vänligen kontakta dataskyddsombudet