Andaktsrum och andaktsliv

Bild: Ulrika Lindrooz

Andaktsrummet finns i hus 19, nära sjukhusets huvudentré. Det är öppet dagtid, årets alla dagar. Rummet kan besökas med rullstol och sjukhussäng.

Måndag-fredag 09.00
Morgonbön

Tisdag 11.45-12.00
Middagsbön

Torsdag 19.00
Sångandakt

Middagsbön, sångandakt, andrum samt söndagens högmässa kl. 11.00 från domkyrkan i Kalmar sänds över sjukhusets radio.

I hus 48 lyssnar du på kanal 2.
I hus 18 lyssnar du på kanal "kyrka".

Andrum - Musik och lyrik

Plats: Sjukhuskyrkans andaktsrum Länssjukhuset Kalmar, nära huvudentrén. 11.45-12.00

23 januari: Anders Pettersson, sång
13 februari: Lajos Garlati, viola
13 mars: Cecilia Madsen, tvärflöjt
10 april: Therese Wahlgren Sundén, sång
22 maj: Alfhild Medelius, violin

FILMVISNING I STILLA VECKAN
Se kortfilmen Bävan

"En berikande dokumentär som vågar ta människans behov av tro och religion på allvar."

Till bilder från det nedlagda Sandvikens Sanatorium berättar sjukhusprästen Anders Dahlqvist om sina möten med patienter genom åren.

När: Måndag 15/4 kl. 11.00-13.30 samt onsdag 17/4 kl. 11.00-13.30(filmen är 18 minuter lång och visas löpande under dessa tider)

Var: Spegeln, hus 19, plan 2

Ett samtal om tro och ett övergivet sanatorium i de norrbottniska skogarna

– För mig är det den viktigaste film jag gjort, säger Clara Bodén, regissör och producent för filmen Bävan.
Det började 2008 med att filmaren Clara Bodén hörde sjukhusprästen Anders Dahlqvist från Umeå prata i radions gudstjänst om hur han mötte människor i olika situationer. I den 18 minuter långa dokumentären Bävan möter prästens röst de stillsamma bilderna från det övergivna sjukhuset.
- Jag tänker att det handlar om något helt främmande i vårt samhälle, om tro. Hon menar att det ofta är när sorg eller olycka drabbar som tron gör sig påmind.