Foto: Johannes Frandsen/IKON

Gudstjänster i veckan

Predikoturer den 11 - 17 juni 2021.

Kalmar pastorat

Från och med juni får det komma fler till kyrkan än de senaste månaderna. Se under respektive församling längre ner på denna sida hur många det får komma och fira gudstjänst!

Undrar du över något? På www.svenskakyrkan.se/kalmar finns mer information, och du är alltid välkommen att höra av dig.

https://www.facebook.com/kalmardomkyrkoforsamling/https://www.facebook.com/st.johannesKalmar/https://sv-se.facebook.com/heligakorsetsforsamling/https://www.facebook.com/sanktabirgittaforsamling/
https://www.facebook.com/Tva.Systrars.forsamling/

YouTube - Svenska kyrkan i Kalmar
 

https://tskonline.se/

Kalmar domkyrkoförsamling

Till Kalmar domkyrka får det komma 50 personer för att fira gudstjänst.
Fr 12 Andakt.
Lö 12 Dopgudstjänst.
Sö 11 Högmässa (sänds på Facebook: Kalmar domkyrkoförsamling; publiceras i efterhand på vår webbplats), Gustav Lundborg. Kyrkkaffe utomhus. Må 8.30 Bön för veckan. 12 Andakt. Ti 12 Andakt.
On 12 Lunchmusik med dagens ord, Mika Lidén, orgel.
To 12 Mässa. Promenadsällskap eller telefonsamtal – ring Ingrid Svedjenäs, 0480–42 14 27. För enskilda samtal eller enskild kommunion – ring Kristina Strandklo, 0480–42 14 21. Domkyrkan är öppen för enskild andakt och ljuständning lö–sö 9–15 och må–fr 8–15.

Kalmar S:t Johannes församling

Till S:t Johannes kyrka får det komma 40 personer för att fira gudstjänst.
Sö 10 Högmässa Nina Lundborg. Kyrkkaffe på kyrkbacken med sju sorters kakor.

Heliga Korsets församling

Till Heliga Korsets kyrka får det komma 50 personer.
Sö 10 Högmässa, Staffan Holmquist. Silas Eriksen, altsaxofon. Lisa Lockman, försångare. Efteråt kaffe utanför kyrkan.
Må 17.30 Bön med sånger från Taizé. Sänds dessutom på Facebook (Svenska kyrkan i Kalmar).
Ti 18.30 Mässa.
To 12 Mässa med orgelmusik. 

S:ta Birgitta församling

Sö 10.30 Högmässa Kristina Strandklo,
Må, tis, to 12.00 Bön, On 12:00 Mässa

Två Systrars församling

Vill du delta i högmässan? Anmäl med sms till Marco Aldén, 070-280 57 98. Högst 50 deltagare.
Fr 7.30 Mässa. 17 Vesper.
Lö 17 Vesper.
Sö 10 Högmässa, Johan Alberius, söndagsskola, kyrkkaffe ute. Webbsändning på församlingens webbsida: svenskakyrkan.se/kalmar/tsk och på tskonline.se. Enskild kommunion under 1 timme efter gudstjänsten. 18.30 Kvällsmässa, Johan Alberius.
Ti och to 12–14 Café Kärleksängeln säljer hämtsoppa, frallor och kakor, sista veckan före sommaruppehåll.
On 13-15.30 Trädgårdscafé med försäljning och servering av kaffe, våfflor och kakor utomhus. 18.30 Vardagsmässa.
Nästa fr 7.30 Mässa. Alla dagar 8.30 Morgonbön. Sö–to 20.30 Kvällsbön.

Tredje söndagen efter trefaldighet

Tema

Förlorad och återfunnen

Liturgisk färg

Grön

Altardekoration

På altaret ställer vi blommor i blandade färger och vi tänder två ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning

Mika kapitel 7, vers 18-20

Vilken gud är som du, du som tar bort skuld och förlåter synd hos dem som är kvar av din egendom. Din vrede består inte för alltid, du vill helst visa nåd. Du förbarmar dig över oss på nytt och utplånar våra brott, du kastar alla våra synder i havets djup. Du skall visa Jakob trohet och Abraham nåd enligt den ed du i forna dagar gav våra fäder.

Epistel

Romarbrevet kapitel 5, vers 6-11

Medan vi ännu var svaga dog Kristus för alla gudlösa, när tiden var inne. Knappast vill någon dö för en rättfärdig — kanske går någon i döden för en som är god. Men Gud bevisar sin kärlek till oss genom att Kristus dog för oss medan vi ännu var syndare. Då vi nu har gjorts rättfärdiga genom hans blod skall vi av honom så mycket säkrare bli räddade från vreden. Ty om vi var Guds fiender och blev försonade med honom genom hans sons död, då skall vi, när vi nu är försonade, så mycket säkrare bli räddade genom hans sons liv. Ja inte bara det, vi har vår stolthet i Gud tack vare vår herre Jesus Kristus, genom vilken vi nu har vunnit försoningen.

Evangelium

Lukasevangeliet kapitel 15, vers 1-7

Alla tullindrivare och syndare sökte sig till Jesus för att höra honom. Fariseerna och de skriftlärda förargade sig och sade: ”Den mannen umgås med syndare och äter med dem.” Då gav han dem denna liknelse: ”Om någon av er har hundra får och tappar bort ett av dem, lämnar han då inte de nittionio i öknen och går och letar efter det borttappade tills han hittar det? Och när han hittar det blir han glad och lägger det över axlarna. Och när han kommer hem samlar han sina vänner och grannar och säger till dem: Gläd er med mig, jag har hittat fåret som jag hade förlorat. Jag säger er: på samma sätt blir det större glädje i himlen över en enda syndare som omvänder sig än över nittionio rättfärdiga som inte behöver omvända sig.

Psaltaren

Psaltaren psalm 119, vers 170-176

Låt min bön nå fram till dig, rädda mig, som du har lovat. Över mina läppar skall lovsång flöda, ty du lär mig dina stadgar. Min mun skall besjunga ditt ord, ty alla dina bud är rättfärdiga. Låt din hand bli mig till hjälp, ty jag har valt dina befallningar. Jag längtar efter din räddning, Herre, din lag är min lust. Låt mig leva för att prisa dig, låt dina lagar vara min hjälp. Jag har gått vilse som ett bortsprunget får. Sök rätt på din tjänare, ty jag har inte glömt dina bud.