Svenska kyrkan i Kalmar Besöks- och postadress: Södra Vallgatan 25, 39231 KALMAR Telefon: +46(480)421400 E-post till Svenska kyrkan i Kalmar

Lediga tjänster

Vill du bli vår nya kollega? Just nu söker vi chef för begravningsverksamheten. Välkommen med din ansökan senast den 7 januari 2019.

Allhelgona på Södra kyrkogården Bild: Joakim Grusell

Svenska kyrkan i Kalmar söker ny chef för begravningsverksamheten

Målet med begravningsplatserna i Kalmar är att vara goda platser för sorgearbete, kulturhistoria, rekreation och meditation samt tillgängliga gröna oaser i staden Kalmar. Vi söker dig som vill arbeta fortsatt med vår målsättning!

Begravningsverksamheten befinner sig nu i ett spännande skede; en större utvidgning av begravningsmark sker och nya personalbyggnader ska byggas. Personalgruppen är engagerad och kompetent men med en medelålder som gör att nästan 50% av medarbetarna kommer gå i pension de kommande 10 åren. På så sätt är en betydande del av uppdraget att leda generarationsskiftet och det redan påbörjade förändringsarbetet som ska borga för att Kalmar fortsatt ska vara en begravningsverksamhet i framkant.

Arbetsuppgifterna:

Som chef för begravningsverksamheten i Kalmar pastorat har du ett övergripande ansvar för all begravningsverksamhet och ansvar för omkring 30 medarbetare och tre begravningsplatser (26ha) med 15 000 gravar. Du leder och följer upp löpande verksamhet, ansvarar för förvaltning, underhåll och utveckling. I din roll ansvarar du även för att kontakterna med allmänheten rörande begravningsverksamhet, kremationer och gravskötsel sker med god serviceanda. Du arbetar med verksamhetsplan, budget och verksamhetsberättelse, är sekreterare och föredragande i utskottet för begravningsverksamhet samt sitter med i pastoratets administrativa ledningsgrupp.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en bakgrund och kompetens inom begravningsverksamhet samt lämplig högskoleutbildning inom området. Du har dokumenterad erfarenhet som arbetsledare med personal- och budgetansvar. Kunskap om begravningslagen och övriga myndighetsperspektiv är meriterande. Du har förmåga att kommunicera i både tal och skrift och kan skapa goda relationer både inom och utanför organisationen. Goda kunskaper i Office-paketet är grundkrav för tjänsten och du ska även ha B-körkort.

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som finner lika stor mening i framtidsorienterat strategiarbete som att arbeta med den löpande driften. Du är en trygg och tydlig ledare som trivs i rollen att stötta, leda och motivera dina medarbetare. Själv motiveras du av att utveckla ditt verksamhetsområde tillsammans med din personal och behärskar konsten att förena teori med praktik. Som person är du omdömesgill, kan både vara nytänkande och traditionsbevarande och har integritet och förmåga att analysera komplexa frågor. Tjänsten förutsätter även att du ser lösningar i stället för hinder och är lyhörd, inte minst i mötet med olika kulturer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten är heltid, tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.

För mer information om tjänsten eller församlingen kontakta:

Peter Wänehag, kyrkoherde 0480-42 14 05

Elisabeth Mörhammar, personalchef 0480-42 14 03

Du är välkommen med din ansökan, med meritförteckning senast den 7 januari 2019 till:

Svenska kyrkan i Kalmar, Stina Andersson, Södra Vallgatan 25, 392 31 Kalmar. Det går även bra att maila in din ansökan till: stina.e.andersson@svenskakyrkan.se

Se platsannonsen som pdf nedan.

>> Chef för begravningsverksamheten. Ansökan senast den 7 januari 2019.