Svenska kyrkan i Kalmar Besöks- och postadress: Södra Vallgatan 25, 39231 KALMAR Telefon: +46(480)421400 E-post till Svenska kyrkan i Kalmar

Församlingar och övrig verksamhet

Kyrkan är en mötesplats för alla – oavsett om du ser dig själv som troende, sökare eller tvivlare är du välkommen att dela gemenskapen. Kyrkan är en plats för gudstjänst och bön, gemenskap och möten med andra människor, samtal och eftertanke, sång och musik, stillhet och glädje och mycket mer.

I livets alla skeden – vare sig det handlar om högtid eller vardag, glädje eller sorg – finns kyrkan här för dig. För många är det naturligt att de stora och viktiga händelserna i livet får manifesteras i form och sammanhang som kan hjälpa oss att uttrycka vår vördnad för livets storhet och vår tacksägelse för Guds gåva.

Svenska kyrkan i Kalmar består av fem församlingar:

Kalmar domkyrkoförsamling
Kalmar S:t Johannes församling
Heliga korsets församling
S:ta Birgitta församling
Två Systrars församling

Kalmar tätort har 35 000 invånare, varav cirka 25 000 är tillhör Svenska kyrkan.

Svenska kyrkan i Kalmar ansvarar för den kyrkliga verksamheten i Slottskyrkan och har ett
nära samarbete med Kalmar stadsmission.

Verksamheten i Sjukhuskyrkan och på Universitetskyrkan bedrivs tillsammans med övriga samfund.