En vit dopklänning med rosa rosett hänger på en metallgrind i kyrkan.

Livets skeden

Vid livets stora tillfällen finns Svenska kyrkan, oavsett om det handlar om att välkomna det nya barnet, erbjuda tonåringar rum för frågor, manifestera kärlek till den man älskar och att få ta farväl när en anhörig eller nära vän gått bort.

Dop

Välkommen till dopet, till kyrkan och Guds familj! Här hittar du information om dop i Kalmar pastorat.

Konfirmation 2022-2023

Nu har du den unika chansen att vara med om ett år som kommer att sätta avtryck i ditt liv. Det handlar om konfirmationstiden. Läs mer och anmäl dig här!

Vigsel och välsignelse

Äktenskapet är ett naturligt steg för två personer som älskar varandra och vill leva tillsammans. De tar ett gemensamt steg och lovar varandra trohet inför Gud och människor som ber för dem och deras framtid.

Begravning

När döden skiljer oss åt är det viktigt att få ta farväl och överlämna den som gått bort i Guds hand. I begravningsgudstjänsten kan vi sätta ord på sorgen och saknaden, men också på hoppet om att vi i döden blir mottagna av kärlekens och barmhärtighetens Herre.

Prata dop, vigsel och begravning med barn

Här finns korta videoklipp som förklarar vad dop, vigsel och begravning innebär.

Det finns hjälp att få.

Få hjälp och stöd

Präster och diakoner i Kalmar pastorat finns tillgängliga på telefon för dig som behöver hjälp och stöd.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Behöver du prata med någon?

Ibland blir inte livet som vi tänkt oss, svårigheter kan torna upp sig plötsligt eller kanske det varit kämpigt länge. Då kan det hjälpa att prata med någon utomstående.