Foto: Isabell Karlsson

Dop

Välkommen till dopet, till kyrkan och Guds familj! Här hittar du information om dop i Kalmar pastorat.

När vi föds, föds vi till människor. När vi döps, föds vi till Guds barn. Dopet, i all dess enkelhet med lite vatten som gjuts över huvudet, rymmer något fantastiskt: vi får ta emot det himmelska livet och tas upp i Guds familj som omfattar oräkneliga människor över tid och rum. Vårt liv tillsammans med Gud tar sin början.

Till dig som precis har fötts till det här livet, till dig som inte döptes som liten utan fick avgöra själv när du blev större, till dig som längtar efter dopet:

Välkommen till dopet, till kyrkan och Guds familj.

Vill du låta dig själv eller ditt barn döpas i Kalmar Slottskyrka

ber vi dig kontakta Keith Karlsson på pastorsexpeditionen för bokning:
E-post: keith.karlsson@svenskakyrkan.se
Besök: Södra Vallgatan 25 (måndag-fredag 9.00-12.00, 13.00-15.00)

För dop i våra övriga kyrkor ber vi dig kontakta respektive församlingspräst för bokning:

Kalmar domkyrkoförsamling

Övriga präster i pastoratet
Niklas Holmsten
niklas.holmsten@svenskakyrkan.se
En bebis i famnen på en vuxen och bebisens storasyskon som tittar ner i dopfunten medan vattnet hälls i.

Dop

Vill du döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en fest för livet och en tradition som är lika fin oavsett om den som döps är ung eller gammal.

Välkommen att låna en dopklänning!

I samband med dop i Kalmar slottskyrka har du möjlighet att låna en dopklänning. Välj mellan Nyponros, Äppelblom och Stjärnhimmel.

Barndop

Musik vid dop

På den här sidan kan ni få hjälp med att välja musik till er dopgudstjänst. Här finns förslag på psalmer och solosånger.

Endast CD i original när du vill använda inspelad musik i kyrkan

Församlingarna i Kalmar pastorat har avtal för framförande av levande musik i kyrkorna. Sedan mars 2019 är digitala musiktjänster inte längre tillåtna där.

Välkommen att döpa ditt barn

Läs om barndop i Svenska kyrkan