Kalmar Slottskyrka

Kalmar Slottskyrka invigdes 1592 och är en av landets populäraste vigsel- och dopkyrkor. Här skulle Gustav II Adolf ha gift sig med Maria Eleonora, men eftersom pesten kom till Kalmar flyttades bröllopet till Stockholm 25 november 1620. Kvar i kyrkan finns dock kungs- och drottningstolarna.

Detta händer i FEBRUARI

Söndag 17/2 kl 16.00
"Calmare Brazz brassar på"
Calmare Brazz utgör på denna konsert ett tio musiker stort brass, som spelar allt från renässansmusik till populärmusik,  profan såväl som sakral.

Dopgudstjänst

Lördagar kl.11.00
Vissa lördagar även kl.13.00

Tillgänglighet
Du kan läsa om tillgängligheten Kalmar slotts hemsida.  Vid frågor tveka inte att kontakta oss!

Vi erbjuder följande Doptider / Vigseltider

Lördagar:
kl. 11.00  dop
kl. 13.00  dop eller vigsel
kl. 14.30  vigsel
kl. 16.00  vigsel
kl. 17.30  vigsel   1/5 - 30/9

Om du vill boka tid för vigsel eller dop är du  välkommen att kontakta pastorsexpeditionen, Keith Karlsson 0480-421402.

Slottskyrkan har ett rikt konsertliv.

Välkomna till våra konserter!

Nu kan du swisha kollekten till Slottskyrkan

SWISH-nummer: 123 644 1653

I samband med konserter går kollekten till Musikverksamheten i Kalmar Slottskyrka

När det är gudstjänst brukar kollekten gå till Slottskyrkans prydande. Det är ett gammalt begrepp som innebär att kollekten går till t.ex. inköp av inventarier och föremål, eller att vi vid behov kan konservera föremål.

Vid Riks- och Stiftskollekt meddelas ändamålet under gudstjänsten.