Foto: Anke Decker

Kalmar Slottskyrka

Kalmar Slottskyrka invigdes 1592 och är en av landets populäraste vigsel- och dopkyrkor. Här skulle Gustav II Adolf ha gift sig med Maria Eleonora, men eftersom pesten kom till Kalmar flyttades bröllopet till Stockholm 25 november 1620. Kvar i kyrkan finns dock kungs- och drottningstolarna.

Detta händer under OKTOBER

Dopgudstjänst
Lördagar kl 11.00
Vissa lördagar även kl 13.00

OM hyllar Ola Magnell
Charlotte Lekselius, sång
Jill McVitty, körsång och rytminstrument
Bengt Eklund, bas
Per Eriksson, gitarr
Christer Svensson, piano
Gröna Salen, Kalmar Slott
söndag 18 oktober kl 16.00
Boka gratis papperslös biljett genom att erhålla ett inträdesnummer.
Tala med Anders Pettersson 0480-42 14 17 (lämna ej meddelande).
Max 50 platser.

Observera att vi följer myndigheternas anvisning om max 50, glest sittande personer, vid konserter i Gröna Salen samt vid dop- och vigselgudstjänster i Slottskyrkan!

Tillgänglighet
Du kan läsa om tillgängligheten på Kalmar slotts hemsida.  Vid frågor tveka inte att kontakta oss!

Vi erbjuder följande Doptider / Vigseltider

Lördagar:
kl. 11.00  dop
kl. 13.00  dop eller vigsel
kl. 14.30  vigsel
kl. 16.00  vigsel
kl. 17.30  vigsel   1/5 - 30/9

Om du vill boka tid för vigsel eller dop är du  välkommen att kontakta pastorsexpeditionen, Keith Karlsson 0480-421402.

Slottskyrkan har ett rikt konsertliv

Välkomna till våra konserter!

Du kan swisha kollekten till slottskyrkan

SWISH-nummer: 123 644 1653 (finns även som QR-kod inne i slottskyrkan)

I samband med konserter går kollekten till Musikverksamheten i Kalmar Slottskyrka. (QR-kod tillgänglig efter konserterna).

När det är gudstjänst brukar kollekten gå till Slottskyrkans prydande. Det innebär att kollekten går till inköp av inventarier och utrustning, eller att vi vid behov kan konservera historiskt värdefulla föremål.

Vid Riks- och Stiftskollekt meddelas ändamålet under gudstjänsten.