Kalmar Slottskyrka

Kalmar Slottskyrka invigdes 1592 och är en av landets populäraste vigsel- och dopkyrkor. Här skulle Gustav II Adolf ha gift sig med Maria Eleonora, men eftersom pesten kom till Kalmar flyttades bröllopet till Stockholm 25 november 1620. Kvar i kyrkan finns dock kungs- och drottningstolarna.

Detta händer i APRIL

Söndag 28 april kl 16.00
Ida Gratte med vänner
Ida Gratte - singer/songwriter - har på kort tid rönt uppskattning, och mer än 1 miljon människor följer henne på Facebook. Ida har legat 2:a på Spotifys ”virala 50”-lista. Förra sommaren vann hon Kalmar läns ”P4-nästa”.

Här bjuder Ida Gratte på en konsert i Gröna Salen med mycket känsla och engagemang.

Dopgudstjänst

Lördagar kl.11.00
Vissa lördagar även kl.13.00

Tillgänglighet
Du kan läsa om tillgängligheten på Kalmar slotts hemsida.  Vid frågor tveka inte att kontakta oss!

Vi erbjuder följande Doptider / Vigseltider

Lördagar:
kl. 11.00  dop
kl. 13.00  dop eller vigsel
kl. 14.30  vigsel
kl. 16.00  vigsel
kl. 17.30  vigsel   1/5 - 30/9

Om du vill boka tid för vigsel eller dop är du  välkommen att kontakta pastorsexpeditionen, Keith Karlsson 0480-421402.

Slottskyrkan har ett rikt konsertliv

Välkomna till våra konserter!

Nu kan du swisha kollekten till Slottskyrkan

SWISH-nummer: 123 644 1653

I samband med konserter går kollekten till Musikverksamheten i Kalmar Slottskyrka

När det är gudstjänst brukar kollekten gå till Slottskyrkans prydande. Det är ett gammalt begrepp som innebär att kollekten går till t.ex. inköp av inventarier och föremål, eller att vi vid behov kan konservera föremål.

Vid Riks- och Stiftskollekt meddelas ändamålet under gudstjänsten.