Kalmar Slottskyrka

Kalmar Slottskyrka invigdes 1592 och är en av landets populäraste vigsel- och dopkyrkor. Här skulle Gustav II Adolf ha gift sig med Maria Eleonora, men eftersom pesten kom till Kalmar flyttades bröllopet till Stockholm 25 november 1620. Kvar i kyrkan finns dock kungs- och drottningstolarna.

Detta händer i juli

Dopgudstjänst
Lördagar kl 11.00
Vissa lördagar även kl 13.00

Observera att vi följer myndigheternas anvisning om max 50, glest sittande personer vid konserter i Gröna Salen och lunchmusik i Slottskyrkan!

Söndag 12 juli kl 19.00 Konsert i Gröna Salen

”En  musikalisk resa genom 5 decennier med 3 celli i bagaget”
Carl Bäckman - cello
Eva Bäckman - flygel och cembalo

Vi reser till 1500-talets England och möter Henry Purcell; till 1600-talets Italien där Antonio Vivaldi är den store maestron; till 1800-talets Tyskland med Bernhard Rombergs cellosonat i e-moll på programmet, samt hem till 1900-talets Sverige där Erland von Koch bjuder på Monolog för cello. 2000-talet blir en överraskning med Carl Bäckmans ”special”.

Tisdag 14 juli kl 12.00 Lunchmusik i Slottskyrkan
”Sommarorgel”
Håkan Martinsson - orgel

Söndag 26 juli kl 19.00 Konsert i Gröna Salen
Adam Ross Trio

Christian Jormin - piano
Magnus Bergström - kontrabas
Adam Ross - trummor

Tillgänglighet
Du kan läsa om tillgängligheten på Kalmar slotts hemsida.  Vid frågor tveka inte att kontakta oss!

Vi erbjuder följande Doptider / Vigseltider

Lördagar:
kl. 11.00  dop
kl. 13.00  dop eller vigsel
kl. 14.30  vigsel
kl. 16.00  vigsel
kl. 17.30  vigsel   1/5 - 30/9

Om du vill boka tid för vigsel eller dop är du  välkommen att kontakta pastorsexpeditionen, Keith Karlsson 0480-421402.

Slottskyrkan har ett rikt konsertliv

Välkomna till våra konserter!

Du kan swisha kollekten till slottskyrkan

SWISH-nummer: 123 644 1653 (finns även som QR-kod)

I samband med konserter går kollekten till Musikverksamheten i Kalmar Slottskyrka

När det är gudstjänst brukar kollekten gå till Slottskyrkans prydande. Det innebär att kollekten går till inköp av inventarier och utrustning, eller att vi vid behov kan konservera historiskt värdefulla föremål.

Vid Riks- och Stiftskollekt meddelas ändamålet under gudstjänsten.