Kalmar Slottskyrka

Kalmar Slottskyrka invigdes 1592 och är en av landets populäraste vigsel- och dopkyrkor. Här skulle Gustav II Adolf ha gift sig med Maria Eleonora, men eftersom pesten kom till Kalmar flyttades bröllopet till Stockholm 25 november 1620. Kvar i kyrkan finns dock kungs- och drottningstolarna.

Detta händer i JULI

Dopgudstjänst
Lördagar kl 11.00
Vissa lördagar även kl 13.00

Söndag 21 juli kl 19.00, Gröna Salen, Kalmar Slott
”Våra vänner Johann Sebastian och Wolfgang Amadeus”
Kerstin Karlsson, piano & cembalo
Lajos Garlati, violin
Samarrangemang mellan Sensus och Kalmar Slottskyrka

Tillgänglighet
Du kan läsa om tillgängligheten på Kalmar slotts hemsida.  Vid frågor tveka inte att kontakta oss!

Vi erbjuder följande Doptider / Vigseltider

Lördagar:
kl. 11.00  dop
kl. 13.00  dop eller vigsel
kl. 14.30  vigsel
kl. 16.00  vigsel
kl. 17.30  vigsel   1/5 - 30/9

Om du vill boka tid för vigsel eller dop är du  välkommen att kontakta pastorsexpeditionen, Keith Karlsson 0480-421402.

Slottskyrkan har ett rikt konsertliv

Välkomna till våra konserter!

Du kan swisha kollekten till slottskyrkan

SWISH-nummer: 123 644 1653 (finns även som QR-kod)

I samband med konserter går kollekten till Musikverksamheten i Kalmar Slottskyrka

När det är gudstjänst brukar kollekten gå till Slottskyrkans prydande. Det är en benämning som innebär att kollekten går till inköp av inventarier och utrustning, eller att vi vid behov kan konservera historiskt värdefulla föremål.

Vid Riks- och Stiftskollekt meddelas ändamålet under gudstjänsten.