Foto: Maria Jansson

"Herren välsignar dig och beskyddar dig. Herren låter sitt ansikte lysa mot dig och visar dig nåd. Herren vänder sitt ansikte till dig och ger dig sin fred". Fjärde Moseboken 6:22–27

Dop

Barn, unga och vuxna kan döpas. Den som döps blir i och med dopet medlem i Svenska kyrkan

Barn- och ungdomsverksamhet

I Götene pastorat finns barn- och ungdomsverksamhet och mötesplatser för föräldralediga med småbarn.

Konfirmation

Årets kick-off med inskrivning ägde rum den 5 september 2021 vid Husaby kyrka. Men än är det inte för sent. Kontakta oss om du vill konfirmera dig!

Körer

I Götene pastorat finns körer för alla åldrar! Hitta kören för just dig!

Vigsel

Planerar ni er vigsel? Då har ni en dag framför er som ger minnen för livet. Här berättar vi om vigselgudstjänsten och hur ni bokar präst och kyrka.

Mötesplatser

Mötesplatserna är till för alla! Kom som du är. Träffa människor, småprata eller umgås i tystnad. Drick en kopp kaffe, ät en lunch, sticka något eller be en bön tillsammans med andra.

Tankar inför helgen

Kalender - Götene pastorat

Bli volontär eller arbeta ideellt

Det finns alltid något att göra i Svenska kyrkan. Eftersom vi har en bred verksamhet inom många olika områden finns det något att göra för alla. Du behövs!

Ett litet barn med hatt sitter utomhus.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!

En människa som håller en kopp med en liten spricka i.

Få hjälp och stöd

Välkommen att kontakta Svenska kyrkan när du behöver någon att prata med. I Svenska kyrkan finns utbildad personal som lyssnar och ger stöd och råd vid allt från sorg till relationsproblem.

Kyrkans klassiker

Var med att under ett kalenderår upptäcka delar av kyrkans tro och liv. Det handlar om att be, läsa bibeln, fira gudstjänst och träna sin omtanke om andra.

Pojke trår på en soptipp och håller i en trasig boll.

Act Svenska kyrkan

Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

Be en bön, tänd ett ljus

På bönewebben kan du be en bön eller tända ett ljus. Kanske för en närstående eller någon långt bort. Någon frisk eller någon sjuk. För dig själv eller för någon annan.