Foto: Maria Jansson

Livets Gud, se vår oro. Vi ber för människorna i Ukraina. För alla som har makt att stoppa krig och förstörelse. För det Europa som är vårt hem. Du som alltid varit tillflykt i oro, nöd och krig, förbarma dig över din värld – också denna dag. /Ärkebiskop Antje Jackelén

Sommarmusik

Här hittar du programmet för sommarens utbud av sång och musik i våra kyrkor. Sommarmusik arrangeras i samarbete med SENSUS studieförbund.

Kyrkornas öppettider

Här hittar du uppgifter om Götene pastorat kyrkors öppettider. Vägbeskrivning och ytterligare information om kyrkorna finns i appen Kyrkguiden.

Fyra ungdomar sitter utomhus och pratar.

Tips för att vara en medmänniska

Att hitta rätt ord och möta en vän som oroar sig eller upplever sorg kan kännas svårt. Vad ska man säga? Hur ska man göra?

Lediga tjänster

Här kan du se vilka lediga tjänster som finns hos Svenska kyrkan Götene pastorat.

Bön för Ukraina

Varje vardag klockan tolv ringer kyrkklockorna i Götene kyrka och i Hönsäters kapell för att mana till bön för fred.

Gravstenssäkring

Just nu provtrycks gravstenar på kyrkogårdarna i Götene pastorat.

Skylt om att gravrättsinnehavare sökes.

Vi söker gravrättsinnehavare

Är du den vi söker? Vänligen kontakta kyrkogårdsförvaltningen via telefon 0511-285 50 eller via e-post gotene.kgf@svenskakyrkan.se

Dop

Ett dop är en härlig högtid där det lilla barnet introduceras för vänner, familj och välkomnas i den Svenska kyrkans gemenskap. Dopet är en fin tradition som blir ett roligt minne att se tillbaka på. Det finns inga regler för vilken ålder barnet ska vara vid dopet.

Barn- och ungdomsverksamhet

I Götene pastorat finns barn- och ungdomsverksamhet och mötesplatser för föräldralediga med småbarn.

Konfirmation

Årets kick-off med inskrivning äger rum söndagen den 4 september 2022 vid Husaby kyrka kl. 14:00-17:00.

Körer

I Götene pastorat finns körer för alla åldrar! Hitta kören för just dig! Höstterminen 2022 börjar vecka 35 för vuxna och vecka 36 för barn och ungdomar.

Vigsel

Planerar ni er vigsel? Då har ni en dag framför er som ger minnen för livet. Här berättar vi om vigselgudstjänsten och hur ni bokar präst och kyrka.

Mötesplatser

Mötesplatserna är till för alla! Kom som du är. Träffa människor, småprata eller umgås i tystnad. Drick en kopp kaffe, ät en lunch, sticka något eller be en bön tillsammans med andra.

Bli volontär eller arbeta ideellt

Det finns alltid något att göra i Svenska kyrkan. Eftersom vi har en bred verksamhet inom många olika områden finns det något att göra för alla. Du behövs!

Ett litet barn med hatt sitter utomhus.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!

En människa som håller en kopp med en liten spricka i.

Få hjälp och stöd

Välkommen att kontakta Svenska kyrkan när du behöver någon att prata med. I Svenska kyrkan finns utbildad personal som lyssnar och ger stöd och råd vid allt från sorg till relationsproblem.

Kyrkans klassiker

Var med att under ett kalenderår upptäcka delar av kyrkans tro och liv. Det handlar om att be, läsa bibeln, fira gudstjänst och träna sin omtanke om andra.

Pojke står på en soptipp och håller i en trasig boll.

Act Svenska kyrkan

Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

Be en bön, tänd ett ljus

På bönewebben kan du be en bön eller tända ett ljus. Kanske för en närstående eller någon långt bort. Någon frisk eller någon sjuk. För dig själv eller för någon annan.