Götene pastorat söker en diakon 100% tillsvidaretjänst.

Vi söker dig som är vigd diakon i Svenska kyrkan och vill bli en av tre diakoner i Götene pastorat. Du kommer att ha din utgångspunkt i Husaby församling men finns med i det diakonala arbetet för hela pastoratet.

Detta är en tjänst som passar dig som gillar att arbeta med människor i alla åldrar och i olika sociala sammanhang. Till hösten kommer vi att ta i bruk vårt nya församlingshem beläget i anslutning till Husaby kyrka. Tillsammans med övriga i arbetslaget blir det din uppgift att får vara med och utveckla församlingsarbetet i dessa nya lokaler. Husaby är inte minst sommartid ett stort turistmål vilket även påverkar det diakonala arbetet. Vi söker dig som vill fortsätta arbetet med att skapa mötesplatser av olika slag. Du behöver vara allround och bra både på korta snabba möten liksom att bygga längre relationer. Vi vill ta vara på och uppmuntra dina personliga gåvor. Götene pastorat vill vara en arbetsgivare där man kan växa som medarbetare.

Körkort och tillgång till egen bil är nödvändigt.

Tillträde: 1 september eller enl.ök.

Upplysningar: Kyrkoherde Claes Björndahl, 0511-285 13 eller claes.bjorndahl@svenskakyrkan.se
Från 15/6 vik kyrkoherde Ellinor Carlberg Mehrén, 0511-285 12 eller ellinor.mehren@svenskakyrkan.se

Facklig representant: VISION Björn Carlstedt, 0511-285 30,  KyrkA Lena Ehrngren, 0500-47 65 62

Ansökan med meritförteckning och löneanspråk skickar du till: Götene pastorat, Skolgatan 1, 533 31 Götene eller claes.bjorndahl@svenskakyrkan.se senast 1 juli.

Om Götene pastorat:
I Götene pastorat finns 20 kyrkor och flertalet av dem är medeltida. Pastoratet har ett gott samarbete med övriga samfund i området.
Det geografiska området motsvarar Götene kommun och omfattar såväl landsbygd som tätort. Götene, Källby, Lundsbrunn och Hällekis, är de fyra större tätorterna. Omkring fem mil är kust mot Vänern och en stor areal är jordbrukslandskap. Kinnekulle, som sedan år 2010 tillsammans med Vänerskärgården bildar ett biosfärområde, är med sin unika natur en plats som lockar både bofasta och turister i stor utsträckning. Kyrkorna på Kinnekulle tillhör de populära besöksmålen och då framförallt Husaby kyrka, med sin historia om Sveriges kristnande. I pastoratet finns också flera mil pilgrimsled.
Pastoratet har ett 60-tal anställda.