Foto: Fotoateljé Anund

Podden Husförhöret

med Maria och Josef

Podden Husförhöret med Maria och Josef

En kommunikatör och en präst poddar om religion, kristendom och teologi på ett okomplicerat vis. Med glimten i ögat och på ett underhållande sätt hålls husförhör likt för 100 år sedan när prästen besökte gårdarna och hade husförhör. Då innebar att husförhöret att alla som bodde på gården förhördes om vad de kunde om Gud, Jesus och den bibliska historien. Skillnaden är att i denna podcasten är det Maria och lyssnarna som ställer frågorna till Josef.

"Oväntade frågor, listiga svar och allt där emellan när två arbetskamrater benar ut saker och ting framför mikrofoner. Lyssna om du vill.", skriver Josef på sin Instagram.

Maria och Josef funderar över små och stora saker i Husförhöret. Vad gör egentligen en präst? Varar julen ända fram till påska? Hur går ett dop till? Varför konfirmeras man? Vad innebär vigseln? Begravning, kista, urna eller annat? Vad är Gud? Vad betyder de 10 budorden, hur vet man om man är kristen, kan man lära sig bibeln utantill? Detta och en mängd andra ämnen avhandlas på ett okomplicerat sätt.

LYSSNA HÄR!

Podcasten Husförhöret med Maria och Josef Foto: Fotoateljé Anund

Josef är född i Stockholm, men bor i Skaraborg sedan några år tillbaka. Han blev prästvigd vid 26 års ålder i Strängnäs domkyrka och har varit runt på olika ställen sedan dess. Josef arbetar också som militärpastor och har varit på utlandsuppdrag. Är pappa till två barn och tycker om kultur, religionshistoria och samhällsfrågor.

Maria är född och uppvuxen i Mariestad. Hon är trebarnsmamman, glimten-i-ögat-tjejen och affärsutvecklaren som arbetar som kommunikatör i Svenska kyrkan, Götene pastorat. 

För oss inom Svenska kyrkan är det viktigt att du ska känna dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Personuppgiftsbehandlingen regleras av EU:s dataskyddsförordning, även kallad GDPR. Läs gärna mer om hur vi hanterar personuppgifter via https://www.svenskakyrkan.se/gotene/gdpr Alla inlägg och kommentarer till podcasten Husförhöret med Maria och Josef kan bli allmänna handlingar. Det innebär att inlägg och kommentarer kan diarieföras. Alla inlägg och kommentarer som kan uppfattas som kränkningar, hets mot folkgrupp, uppvigling, barnpornografibrott, olaglig våldsskildring eller inlägg som strider mot upphovsrättslagen eller andra lagar kommer att raderas och om så nödvändigt anmälas. Alla inlägg där enskilda individer utsätts för nedlåtande eller kränkande kommentarer raderas. Vi ser restriktivt på länkning till andra webbsidor och kommenterar som innehåller länkar kan komma att tas bort. Det här är heller inget politiskt forum där vi tillåter partipolitiska kommentarer. Även dessa kan komma att tas bort. När det är möjligt informeras upphovsmannen till inlägget att detta har tagits bort med en förklaring om varför. Vi förbehåller oss även rätten att blockera besökare som vid upprepade tillfällen bryter emot ovanstående regler för sidan.

Ställ en fråga om religion, kristendom och teologi så gör vi så gott vi kan för att hitta svaret!

Jag har läst och tagit del av reglerna och samtycker till hur mina personuppgifter behandlas.

Podcasten Husförhöret med Maria och Josef produceras i samarbete med Radio Kinnekulle. 

 

Ansvarig utgivare: Claes Björndahl