Pilgrimsvandringar i Götene pastorat

Välkommen att vandra

Länk till årets pilgrimsfolder

Måndagsvandringarna

Kortare pilgrimsvandringar på 2-6 km.

Följande måndagar kl 18.00-ca 20.00. Tag med fika.
Maj: start Dala Kvarn Lundsbrunn.
Juni: start Forshems kyrka.
Juli: start Husaby kyrka.
Augusti: start Pastoratsgården Källby

Frågor och info Birgitta Brandberg 0511-285 18

Bild: Frida Gustafsson

Vad är en pilgrimsvandring?
Pilgrimer har vandrat till heliga mål i årtusende. Nu tänker vi väl lite annorlunda, man kan vandra själv eller i grupp, och reflektera över olika saker. Vissa vill ha ett heligt mål, andra vill ha en lugn vandring för egna funderingar.

Kroppens lugna andning som blir en befrielse under en långsam vandring, naturupplevelsen och ryggsäcken med fika, tillsammans med en fundering eller ett samtal om något viktigt, kan bli det bästa du gjort på länge.

När vi går tillsammans i grupp brukar det finnas ett tema som vi utgår ifrån i våra tankar, under måndagkvällarna brukar vi ta upp pärlorna i frälsarkransen. Vem är jag? Kan jag vara bekymmerslös någon gång? Kärleken, hur påverkar den mig? Kan vara exempel på funderingar från den.

I Götene kommun finns många pilgrimsleder som leder åt olika håll, man kan välja själv om man vill gå korta eller långa sträckor. Korta sträckor finns bland annat vid Husaby, Kungsstigen ca 1,5 km eller vid Forshem i gammelskogen, en vandring på ca 2,5 km. Vill man gå ända till Läckö eller till Varnhem eller varför inte mot Mariestad så finns det pilgrimsleder ända dit om man vill och man kan fortsätta ännu längre.

Du som inte har provat att pilgrimsvandrat, prova på det. Jag tror inte du blir besviken.

Birgitta Brandberg

Konfirmandledare, Diakoniassistent