Källby kyrka i sommarsol.
Foto: Frida Gustafsson

Pastoratets 20 kyrkor

Götene pastorat har 20 kyrkor varav över hälften av dem är medeltida.
Gör ett besök, upplev kulturhistoria, fascineras av hantverksskicklighet, upptäck de vackra utomhusmiljöerna på kyrkogårdarna och ta chansen att delta i gudstjänster som bjuder på smakprov ur den svenska psalmskatten.

Längre ned på denna sida presenteras samtliga 20 kyrkor med tillhörande kyrkogårdar.

För att boka dop, vigsel, gruppbesök eller guidning i någon av kyrkorna ring pastorsexpeditionen, telefon 0511-285 00.

- Klicka för besöksantal i våra kyrkor under pandemin

Bokning

Gruppbesök:  250 kronor
Guidning: 900 kronor

Guidningar

OBS! Så länge Covid-19 pandemin pågår följer vi myndigheternas rekommendationer angående besöksantal. För närvarande max 50 personer per tillfälle. Många av pastoratets kyrkor kan inte ens rymma det antalet och samtidigt hålla ett säkert avstånd mellan besökare. Vi ber er respektera varje kyrkas begränsning angående besöksantal.