Vuxna

I Svenska kyrkan är gemenskap viktig. Det är i relation till varandra och i gemenskap vi kan växa. Här är några mötesplatser som inbjuder till gemenskap. Varmt välkommen!

Alpha-kurs

En Alpha-kurs är en grundkurs i kristen tro som i första hand vänder sig till personer som inte är vana vid kyrkan. Vi träffas en gång i veckan, äter en bit mat tillsammans, lyssnar på ett litet anförande av någon som kan tolka bibeln och diskuterar sedan i smågrupper vad vi har hört och vad det egentligen betyder.
Läs mer om Alpha.

Sommarutflykter

Under sommaren arrangeras en utflykt per månad. För mer information kontakta Marie Bergström, tel 0300–56 95 07.

Måndagscafé

De flesta måndagar i varje månad är alla daglediga välkomna på kaffe och trevlig gemenskap. Ibland får vi lyssna till ett föredrag. Andra gånger samtalar och fikar vi tillsammans. Vi möts i församlingshemmets konfirmationssal, kl 11.00 -12.00. Kaffet kostar 20 kr.
Höstens program

Stickcafé

Gillar du att sticka är du välkommen till Café justes stickcafé onsdagar efter kl 13.15. Café juste ligger i församlingshemmet och har öppet onsdagar kl 13-17.

Torsdagssoppa

Församlingens soppluncher med program har blivit en stor succé. Välkommen till en stunds fin gemenskap i församlingshemmet. Kostnad 30 kr. Har du frågor är du välkommen att ringa Josefin Brander, tel 0300–56 95 21.
Höstens program

Bibelskola

Under några söndagar får vi lyssna till olika föredragshållare. Vi träffas kl 16.30–18.30 i församlingshemmet. För mer information kontakta prästen Tore Elofsson, tel 0300–56 95 02, 0706-12 57 05. Läs mer om bibelskolan

Sorgeuppföljning

Du som bor i församlingen och mist din livskamrat får en inbjudan till församlingens leva vidare grupp. Vår diakon Josefin Brander, tel 0300–56 95 21, erbjuder samtal och stöd.

Själavård

Vi du prata enskilt med en präst eller diakon är du välkommen att ta kontakt med oss. Läs mer om samtal och själavård.

Sjuk- och hembesök

Diakonerna och några frivilligarbetare finns till för den som är ensam. Vi hälsar på i hemmen hos den som vill träffa en annan vuxen någon gång då och då. Det handlar om en enkel och trygg gemenskap som kan växa till en stark vänskap mellan två medmänniskor.
Kontaktperson: Josefin Brander, diakon, tel 0300–56 95 21.

Onsala församling har ett rikt musikliv. Kom och sjung i någon av våra körer.

Kyrkokör

Vår kyrkokör är en blandad kör som sjunger tre-/fyrstämmigt och har en repertoar med stor musikalisk bredd. 

Aromakören

Aromakören är kören för för dig som vill pröva på att sjunga i kör utan några större förkunskaper.

Projektkören

Några gånger om året startar vi upp nya sångprojekt.

Läs mer om Onsala församlings körer.

 

 

 

//