Foto: Frida Åkerström

Norrfjärdens församling

Norrfjärdens församlings vision är HELA LIVET med JESUS. Det finns plats för dig i de MÖTESPLATSER där vi välkomnar varandra, VÄXTPLATSER där vi växer tillsammans, RASTPLATSER där vi värnar vilan och ARBETSPLATSER där vi vågar vidare.

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter till alla i personalen samt kontaktuppgifter och öppettider för församlingsexpeditionen.

Kalender

Varje vecka finns olika slags mötesplatser och gudstjänster i församlingen, för alla åldrar! Läs mer i kalendern.

Vår verksamhet

Barn, ung, vuxen, familj, glädje, äldre, ensam, gudstjänster, sorg, musik. I Norrfjärden församling finns det mötesplatser för alla. Välkommen att delta!

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem

Aktuellt

Pilgrimsvandring mellan byarna

Välkommen att delta när vi den 13 juli pilgrimsvandrar mellan våra bönhus, med start i Nybyn och vidare till Holmträsk och Sjulsmark. Temat för vandringen är: "Stigar av samhörighet". Anmäl dig senast 13 juni.

Ett par trädgårdsarbetare håller i en blomma i som ska planteras.

Gravskötsel

Sommaren är inte alltför långt bort! Här hittar du information om de gravskötselavtal som Norrfjärdens församling erbjuder för 2024. Välkommen att göra din beställning redan nu.

Återkommande verksamhet

Liten och stor

Öppen mötesplats i Rosvik och Norrfjärden med möjlighet till lek, pyssel och gemenskap. Måndagar udda veckor i Norrfjärden och tisdagar udda veckor i Rosvik.

Efter skolan

Välkommen till Efter skolan i Norrfjärden, för dig som går årskurs 4-6! Måndagar udda veckor kl. 14.30-16.00 i Norrfjärdens församlingsgård.

Barnkörerna i Rosvik och Norrfjärden

Här hittar du all information om barnkörerna i Norrfjärden och Rosvik. Verksamheten drar igång under vecka 4 och 5.

Om tro

Om tro är ett instagram- och Tiktokkonto som startades med och för unga vuxna (20-30 år)i Piteå kommun, där frågor om tro och liv lyfts. Läs mer här, och tipsa unga vuxna i din närhet!

Sång till hälsa

Välkommen till Sång till hälsa, för dig som tycker om att sjunga och träffa andra! Vi sjunger klockan 11.00–12.00, i Norrfjärdens kyrka torsdagar udda veckor och i Rosviks kyrka tisdagar jämna veckor.

Vårens pilgrimsvandringar

En lugn pilgrimsvandring i samband med Gudstjänst, den sista söndagen varje månad. Vårens datum: 28 jan, 25 feb, 31 mars, 28 april och 26 maj.

Kaffe vid elden

Vi tänder elden, kokar kaffe och delar en stunds gemenskap utanför Norrfjärdens och Rosviks kyrka. I Norrfjärden brinner elden varje onsdag året om och i Rosvik samlas vi några måndagar per termin. Kyrkan är som vanligt öppen för ljuständning och en stilla stund.

Stickcafé

Välkommen till Stickcafé! Varannan tisdag i Rosvik och Norrfjärden och några måndagar per termin i Sjulsmark. För dig som är nybörjare eller mer erfaren. Läs mer om datum och tider här.

Närbild på knäppta händer vid en ljusbärare.

Morgonbön

Varje vecka året om finns det möjlighet att delta i morgonbön i Norrfjärdens och Rosviks kyrka. Se dagar och tider här.

Café Norrfjärden

Välkommen till café i församlingsgården! Öppen mötesplats för alla åldrar. Måndagar kl. 13.00-16.00. Hoppas vi ses!

Församlingens verksamhet

Barn och ungdom

Jesus sa: ”Låt barnen komma till mig och hindra dem inte”, därför är alla barn och ungdomar särskilt välkomna till församlingens barn- och ungdomsverksamhet!

Verksamhet för vuxna

Kanske vill du träffa andra över en kopp kaffe? Eller ses för att samtala om livets små och stora frågor? Lyssna till en föreläsning? Prova på retreat eller pilgrimsvandring? Här kan du ta del av de träffpunkter vi erbjuder.

Musik och körsång

I musik och sång finner vi stor glädje och gemenskap. Välkommen på konsert och att prova på Sång till hälsa eller någon av församlingens körer.

Ett kors på ett kyrktorn mot en blå himmel.

Mission

Mission är att göra Jesus känd, trodd, älskad och efterföljd. Missionsuppdraget är stort och innebär att på Jesus Kristus uppdrag förkunna evangeliet i ord och handling.

Bön

Bön är hjärtats samtal med Gud. Bönens hemlighet är längtan efter att komma nära. Det är en längtan som ligger mycket djupare än känslor och ord.

Diakoni

Diakoni är möte med människor och särskilt möte med människor i utsatta livssituationer. Förhållningssättet i mötet bygger på respekt, ömsesidighet och tilltro.

Gudstjänster

Här kan du se aktuella gudstjänster i församlingen.

Sjukhuskyrkan

Om du akut vill komma i kontakt med Sjukhuskyrkan, ring sjukhusets växel: 0911-750 00. Efter växelns stängning kan man nå sjukhuskyrkan via sökarnummer: 0740-37 64 21.

Norrfjärdens församling finns på sociala medier

Norrfjärdens församling finns på både Facebook och Instagram, och du får gärna följa för tips om evenemang, inblick i verksamheten, och snabb information.

Följ oss där!

Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Ladda ner appen

Församlingsinstruktionen

En församlingsinstruktion fungerar som grund för målarbetet i församlingen, och här kan du bland annat läsa mer om Norrfjärdens församlings vision: Hela livet med Jesus.