Foto: Inga-Lill Wass

Norrfjärdens församling

Vår församling vill vara en levande och varm gemenskap. Vi vill förmedla tro, närvaro, öppenhet och hopp. Känn dig varmt välkommen att fira gudstjänst och delta i församlingens verksamhet!

Sommarcafé i Rosviks kyrka

Välkommen till ett café med hembakat fika och god gemenskap, tisdagar och torsdagar kl.10.00-14.00 mellan 15 juni och 1 juli.

Sommarcafé i Norrfjärdens församlingsgård

Välkommen till café med lämpligt avstånd och god hygien. Kaffe och fika, och en stunds gemenskap. Vardagar kl. 10.00-14.00 mellan 15 juni och 2 juli.

Sommarmöten i byarna

Välkommen till sommarmöten i sommar! Vi ses utomhus med egen fikakorg och något att sitta på. Se programmet här.

Musik i sommarkväll

Ta chansen att onsdagar hela sommaren få lyssna till härlig musik i sommarkväll, med variation av både musiker och musik. Se programmet här!

Pilgrimsvandra mellan kyrkorna

Som en del i att fira Piteå 400 år anordnas gemensamma pilgrimsvandringar mellan kyrkorna inom Piteå kommun. Lördag 3 juli vandrar vi från Norrfjärdens kyrka till Öjeby kyrka. Kom och var med!

Konstutställning med Lina Tjernlund

Välkommen till en konstutställning i församlingsgården mellan 15 juni och 2 juli. Verken är målade av Lina Tjernlund, i olja, akryl och akvarell.

Ledarkurs

Här är kursen för dig som vill bli utrustad för framtiden! Startar under hösten 2021, anmäl dig senast 4 oktober.

Konfirmationsfilm

Den 29 maj konfirmerades 7 konfirmander och här kan du se den film de gjorde till konfirmationsmässan.

Retreater under 2021

Välkommen att delta i någon av årets retreater i Norrfjärdens församling. Reflektion, stillhet och gemenskap.

Församlingsexpeditionen öppen

Här finns kontaktuppgifter till församlingsexpeditionen som du kan besöka eller kontakta för att ställa frågor samt boka dop, vigsel och begravning.

Gång till hälsa i Norrfjärden

Välkommen att promenera i din takt, du som vill träffa andra på avstånd och ha trevligt. Onsdagar kl. 13.00, samling utanför Norrfjärdens kyrka. Efteråt kokas kaffe över öppen eld.

Öppen närvaro kring elden

Onsdag eftermiddag under sommaren håller vi elden brinnande och kokar kaffe över öppen eld utanför Norrfjärdens kyrka. Kyrkan är öppen för ljuständning och en stilla stund.

Livesända gudstjänster

Under sommar sänds söndagsgudstjänsterna via videolänk från Norrfjärdens kyrka. Du hittar länken här!

Här kan du se hela kalendern

Här finns program/predikoturer/kalender för aktiviteter och händelser i vår församling. I kalendern kan du även söka på specifika datum genom att klicka på datumet.

Tredje söndagen efter trefaldighet

Förlorad och återfunnen

Liturgisk färg

Grön

Altardekoration

På altaret ställer vi blommor i blandade färger och vi tänder två ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning

Mika kapitel 7, vers 18-20

Vilken gud är som du, du som tar bort skuld och förlåter synd hos dem som är kvar av din egendom. Din vrede består inte för alltid, du vill helst visa nåd. Du förbarmar dig över oss på nytt och utplånar våra brott, du kastar alla våra synder i havets djup. Du skall visa Jakob trohet och Abraham nåd enligt den ed du i forna dagar gav våra fäder.

Romarbrevet kapitel 5, vers 6-11

Medan vi ännu var svaga dog Kristus för alla gudlösa, när tiden var inne. Knappast vill någon dö för en rättfärdig — kanske går någon i döden för en som är god. Men Gud bevisar sin kärlek till oss genom att Kristus dog för oss medan vi ännu var syndare. Då vi nu har gjorts rättfärdiga genom hans blod skall vi av honom så mycket säkrare bli räddade från vreden. Ty om vi var Guds fiender och blev försonade med honom genom hans sons död, då skall vi, när vi nu är försonade, så mycket säkrare bli räddade genom hans sons liv. Ja inte bara det, vi har vår stolthet i Gud tack vare vår herre Jesus Kristus, genom vilken vi nu har vunnit försoningen.

Lukasevangeliet kapitel 15, vers 1-7

Alla tullindrivare och syndare sökte sig till Jesus för att höra honom. Fariseerna och de skriftlärda förargade sig och sade: ”Den mannen umgås med syndare och äter med dem.” Då gav han dem denna liknelse: ”Om någon av er har hundra får och tappar bort ett av dem, lämnar han då inte de nittionio i öknen och går och letar efter det borttappade tills han hittar det? Och när han hittar det blir han glad och lägger det över axlarna. Och när han kommer hem samlar han sina vänner och grannar och säger till dem: Gläd er med mig, jag har hittat fåret som jag hade förlorat. Jag säger er: på samma sätt blir det större glädje i himlen över en enda syndare som omvänder sig än över nittionio rättfärdiga som inte behöver omvända sig.

Psaltaren

Psaltaren psalm 119, vers 170-176

Låt min bön nå fram till dig, rädda mig, som du har lovat. Över mina läppar skall lovsång flöda, ty du lär mig dina stadgar. Min mun skall besjunga ditt ord, ty alla dina bud är rättfärdiga. Låt din hand bli mig till hjälp, ty jag har valt dina befallningar. Jag längtar efter din räddning, Herre, din lag är min lust. Låt mig leva för att prisa dig, låt dina lagar vara min hjälp. Jag har gått vilse som ett bortsprunget får. Sök rätt på din tjänare, ty jag har inte glömt dina bud.

Du kan swisha din gåva eller kollekt!

Till söndagens kollektändamål: 123 336 6762
Till Act, det internationella insamlingsarbetet: 123 222 1067