Foto: Alex & Martin /IKON

Vigsel och välsignelse

Äktenskapet är en av de riktigt stora förändringarna i livet och bröllopet – vigselgudstjänsten och festen efteråt – är symbolrik.

Äktenskapet är stor och fantastisk gåva. Vi finns till för varandra och vi behöver varandra.  Att leva tillsammans kan vara svårare än allt men också det underbaraste av allt. Du och jag är skapade till gemenskap och längtar innerst inne efter den fulländade föreningen. Det långvariga förhållandet ger den bästa möjligheten att utvecklas på ett djupare plan tillsammans.

Att ingå äktenskap är att ta ett medvetet beslut. Äktenskapet ger det bästa juridiska skyddet för människor som vill leva tillsammans. Äktenskapet markerar på ett tydligt sätt både för oss själva, barnen och omgivningen att vi hör ihop.

Svenska kyrkan i Norrfjärden erbjuder samtal om äktenskap och samlevnad.

Det går bra att höra av sig till församlingsexpeditionen om ni har planer på giftermål eller om ni funderar över kyrklig välsignelse över borgerligt ingången vigsel/partnerskap.

Församlingsexpeditionen
0911-20 00 18

Jag vill älska dig, dela glädje och sorg med dig och vara dig trogen tills döden skiljer oss åt.