Foto: Magnus Aronsson/Ikon

Dop, konfirmation och vigsel

Svenska kyrkan vill vara en gemenskap från födelse till död för alla. I de kyrkliga handlingarna möter vi varandra på ett alldeles speciellt sätt. I glädje över ett nytt litet liv och i delaktighet i sorgen efter en nära anhörig.

Vi behöver inte prestera något eller vara på något speciellt sätt för att ta emot dopet. Dopet är en gåva.

Vigsel och välsignelse

Äktenskapet är en av de riktigt stora förändringarna i livet och bröllopet – vigselgudstjänsten och festen efteråt – är symbolrik.

Konfirmation 2021/2022

Konfirmation för dig som är född 2007 eller tidigare. Konfirmation handlar om att lära sig mer om kristen tro, lära känna Jesus, få möjlighet att fundera på livets svåra frågor och ha kul. Detta år erbjuder vi två olika alternativ till konfirmation.