Other languages with Google Translate

Kontakt

Norrfjärdens församling Besöksadress: Helgenäsg 19, 94531 NORRFJÄRDEN Postadress: BOX 41, 94521 NORRFJÄRDEN Telefon:+46(911)200018 E-post till Norrfjärdens församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Kyrkstaden

I Norrfjärdens kyrkstad finns det 31 kyrkstugor med sammanlagt 128 kammare.

För dig som är kyrkstugeägare finns möjlighet mot depositionsavgift tillhandahålla en nyckel till servicebyggnaden.

Kyrkstaden har genom åren möjliggjort för många församlingsbor att delta i det kyrkliga livet, att få träffas och knyta bekantskaper. Även i dag används många kammare flitigt.

Vid årsskiftet 1913-1914 fattade kyrkostämman en del beslut om att bygga på kyrkmalmen. Kyrkstugorna med åtta rum i varje kostade ungefär 4500 kr per stuga. De stugor som byggdes längre ned byggdes med fyra rum i varje och allra längst ned mot fjärdens byggdes några rader med mindre stugor.